rat na facebooku

VRATI SE NA TAJLAND MasterChef u misiji uništenja hrvatskog ugostitelja

Autor

Direktno.hr

Na društvenim mrežama vodi se rat između Nikole Lesara, pobjednika druge sezone kulinarskog showa 'MasterChef', i vlasnika restorana Paradiso u gradu Rabu, Zagrepčanina Zlatka Makeka. 

04.07.2017. u 10:27
Ispiši članak

Lesar se, poslije pobjede u TV showu, preselio na Tajland gdje je otvorio restoran, a prilikom odmora u Hrvatskoj posjetio je Makekov Paradiso. 

"Žlica maslinova ulja deset kuna! Kila brancina 450. Škampi, koji nisu bili na žaru, već sirovi, imaju istu cijenu. Ledena kava, koja nikada nije bila naručena, 80. Jad i sramota. I još kad ti vlasnik veli da ga boli ku... za tvoje nezadovoljstvo... Ovo je moguće samo kod nas. Sretno vam bilo prijatelji, jer ja do kraja svojega odmora jedem paštetu na kruhu", napisao je Lesar na Facebooku i zaključio kako je požalio što se uopće vratio u rodnu zemlju poslije dvije godine provedene u Aziji.

Priložio je i račun na kojem se vidi kako odabir hrane nije bilo nimalo skroman te ne čudi 'završna cifra' koja na prvi pogled možda djeluje visoko. Riječ je o nekoliko glavnih jela s prilozima te buteljiranom vinu i pjenušcu. Redom su to morski plodovi poput plemenitih riba, škampi, dagnji, a našao se tu i biftek. Lesar nije propustio navesti ni kako ledena kava košta 80 kn, iako je na računu jasno vidljivo kako to nije istina. 

Druga strana priče

Vlasnik restorana Paradiso, Zlatko Makek, kaže kako je Lesar došao s prijateljicom i roditeljima. 

"Ja ga osobno nisam ni prepoznao, ali moja konobarica jest. Jako se trudila oko njih, kuhari također. Više od sat vremena bila je na usluzi isključivo njima. Otvorila im je pet butelja vina kako bi si oni mogli izabrati najbolju. Čak su se i fotografirali za uspomenu te razmijenili brojeve telefona", govori gospodin Makek.

Da nešto ipak nije u redu, saznao je, kaže, tek kasnije, nakon što je Nikola s pratnjom već otišao iz njegova restorana.

"Nazvao me i počeo prigovarati. Pitao me kako sam mu sirove škampe mogao naplatiti po istoj cijeni kao pečene. Da se razumijemo, naručio ih je takve - sirove, to je gastronomski hit u Aziji, samo ne znam što je htio reći s tom opaskom za cijenu? Zar bi pečeni trebali biti skuplji zbog potrošena plina? Tražio je da mu vratim 50 posto novca, a ako to ne napravim, zaprijetio mi je da će mi uništiti lokal. Ne mogu shvatiti zašto se nije požalio na uslugu dok je bio u restoranu. Pa cijelo vrijeme sam bio ondje! Nakon što me napao preko telefona, pozvao sam ga dođe na večeru, da vidimo gdje smo, ako smo uopće pogriješili, ali i to je odbio", rekao je Makek za Jutarnji list

Kaže kako je sa svojim radnicima 14 sati svaki dan te kako nije gazda koji leži negdje na jahti. Nikome, kaže, nije dugovao ni kunu, a sada se osjeća bijedno jer se mora braniti, a ni sam ne zna zbog čega. 

 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.