'vrlo tajno'

Vlada na zatvorenoj sjednici utvrdila 'pregovaračku poziciju', razriješila Strmotu, a bilo je i nekih imenovanja

Autor

iz

Na zatvorenome dijelu sjednice u četvrtak, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajališta za sastanke Vijeća ministara i to Vijeća za vanjske poslove (FAC) koje će se održati 26. veljače, Vijeće za opće poslove (GAC), koje se održava 27. veljače i Vijeća za opće poslove – članak 50. (GAC – Art. 50), također 27. veljače 2018. godine.

22.02.2018. u 21:20
Ispiši članak

Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Europskoga vijeća i Vijeća ministara, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.

"Odlučeno je o donošenju Godišnjeg programa strateških robnih zaliha za 2018. godinu. Sukladno članku 9. stavku 4. i članku 11. stavku 2. Zakona o strateškim robnim zalihama (Narodne novine br. 87/02), odluka je klasificirana stupnjem tajnosti 'vrlo tajno' pa je nismo u mogućnosti objaviti", priopćili su iz Vlade.

Vlada je informirana o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici Hrvatskoj.

Također, usvojen je pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2018. godinu.

Temeljem Rješenja Vlade Republike Hrvatske o raspuštanju Općinskoga vijeća Općine Muć, Vlada je imenovala Ines Grubišić povjerenicom Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskoga vijeća te općine.

Na osobni zahtjev, razriješen je državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, s danom 20. veljače 2018. godine, dr. sc. Marin Strmota.

Supredsjedateljicom Zajedničkoga povjerenstva za gospodarsku suradnju između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Ukrajine, Vlada je imenovala dr. sc. Martinu Dalić.

 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.