PROMJENE I U MERKURU I KBC-U OSIJEK

Vlada razriješila pomoćnike u Ministarstvu poljoprivrede i imenovala ravnatelje Uprava

Autor

js

Na zatvorenome dijelu utvrđena su stajališta Republike Hrvatske za sastanke ministara nadležnih za obrazovanje (EYCS - Education), 19. veljače 2021., poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 22. veljače 2021., vanjske poslove (FAC), 22. veljače 2021. te europske poslove (GAC), 23. veljače 2021.

18.02.2021. u 16:30
Ispiši članak

Vlada se i očitovala Ustavnom sudu na zahtjev za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske članaka 1. i 3. Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluke Ustavnoga suda.

Bilo je i kadrovskih odluka. 

Što se tiče kadrovskih pitanja,  Ivan Karalić imenovan je povjerenikom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća Grada Valpova, a Jadranka Šupraha imenovana je povjerenicom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća Općine Kolan.

Skupštini društva Zračna luka Pula d.o.o. predloženo je imenovanje Nine Vojnić Žagar za direktoricu društva Zračna luka Pula d.o.o. do imenovanja direktora putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, jer joj ističe mandat 26. veljače 2021.

Razriješeni su pomoćnici ministrice poljoprivrede Jelena ĐugumAnte Mišura, Krunoslav Karalić, Renata Ojurović, Milan Tankosić, Zdravko Barać Tatjana Karačić. Temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine, Milan Tankosić imenovan je ravnateljem Uprave za financijske poslove i javnu nabavu, Sandra Zokić ravnateljicom Uprave za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište, Goran Lipavić ravnateljem Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju, Jelena Đugum ravnateljicom Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, Tatjana Karačić ravnateljicom Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane, Renata Ojurović ravnateljicom Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije, Anita Sever-Koren ravnateljicom Uprave za poljoprivrednu politiku, EU i međunarodnu suradnju, Ante Mišura ravnateljem Uprave ribarstva te Zdravko Barać ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane.

Želimir Delač razriješen je dužnosti vršitelja dužnosti ravnatelja te imenovan ravnateljem Agencije za sigurnost željezničkog prometa temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Radi isteka mandata razriješeni su predsjednik i član Upravnog vijeća Kliničkog bolničkog centra Osijek Mario Puljiz i Domagoj Drenjančević. Novim je predsjednikom Upravnog vijeća imenovan Mato Lukić, a članom Hrvoje Mihalj.

Također radi isteka mandata, razriješeni su predsjednik i članovi Upravnog vijeća Kliničke bolnice Merkur Boris BrkljačićIvan Milas te Krešimir Luetić. Novim je predsjednikom Upravnog vijeća imenovan Mislav Herman, a članovima Boris Brkljačić te Goran Roić.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.