nova imenovanja

Vlada razriješila glavnog ravnatelja policije, imaju privremenu zamjenu

Autor

Direktno.hr

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice donijela niz imenovanja i razrješenja.

27.07.2017. u 16:06
Ispiši članak

Tako je dr. sc. Željko Kraljičak imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede, a Tonči Glavina državnim tajnikom u Ministarstvu turizma.

Dr.sc. Tome Antičić imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a Vlado Prskalo i Lidija Kralj imenovani su pomoćnicima ministrice znanosti i obrazovanja.

Mirela Fučkar imenovana je pomoćnicom ministra pravosuđa.

Na osobni zahtjev razriješen je glavni ravnatelj policije Marko Srdarević. Privremenim glavnim ravnateljem policije imenovan je Dražen Vitez iz reda sadašnjih zamjenika glavnog ravnatelja, najduže na šest mjeseci.

Mirjana Vatavuk imenovana je glavnom tajnicom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine.

Boži Zebi dana je ovlast za obavljanje poslova zamjenika državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, do imenovanja zamjenika državnog tajnika spomenutog Središnjeg državnog ureda temeljem provedenog postupka po provedenom javnom natječaju, a najduže do šest mjeseci.

Razriješen je član Upravnog vijeća Agencije za obalni linijski pomorski promet Hrvoje Radovanić, a novim je članom, kao predstavnik Ministarstva financija, imenovan Zvonko Šakić.

Razriješen je dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Državne škole za javnu upravu dr. sc. Mihovil Škarica te članica Upravnog vijeća Dragica Kovačić. Novom je predsjednicom imenovana Katica Prpić, a članicom Ivana Vukov.

Zdravka Miletić, Mile Perleta i Jozo Barišić imenovani su članovima, a Antonio Zorić zamjenskim članom Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o poljoprivredi u području tržišnih standarda za voće i povrće, banane, te sustava certifikacije u sektoru hmelja, kao predstavnici Ministarstva poljoprivrede.

Mr. sc. Slavko Tešija imenovan je predstavnikom Republike Hrvatske u Zajedničkom odboru za financijsku aktivu i pasivu, koji će obavljati poslove sukladno Aneksu C Ugovora o pitanjima sukcesije (Narodne novine – Međunarodni ugovori, broj 2/04).

Promjena u Hrvatskim šumama

Donesen je Zaključak kojim se Skupštini društva Hrvatske šume d.o.o. predlaže imenovanje Krunoslava Jakupčića za predsjednika Uprave te Ante Sabljića za člana Uprave, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci, s obzirom da postupak odabira kandidata po javnom natječaju nije okončan, a ističe im mandat od šest mjeseci, i to predsjedniku Uprave 20. kolovoza 2017., a članu uprave 17. srpnja 2017. godine.

Donesen je zaključak kojim se Nadzornom odboru Hrvatske banke za obnovu i razvitak predlaže imenovanje Tamare Perko za predsjednicu Uprave, a Martine Jus za članicu Uprave, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci, s obzirom da postupak odabira kandidata po javnom natječaju nije okončan, a ističe im mandat od šest mjeseci, i to 1. kolovoza 2017.

Također, donesen je Zaključak kojim se Nadzornom odboru društva Narodne novine d.d. predlaže imenovanje dr. sc. Lea Mršića za predsjednika Uprave, a dr. sc. Zlatka Hodaka i Roberta Hirca za članove Uprave, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.