'SVE IDE PLANIRANOM DINAMIKOM'

VIDEO Pogledajte kako napreduje gradnja Pelješkog mosta i pristupnih cesta

Autor

Rafael Jurčević

Globalna zdravstvena kriza uzrokovana pandemijom korona virusa pomalo prerasta u veliku gospodarsku krizu, a Vlada je najavila kako se uskoro ide s velikim rezanjem rashodovne strane proračuna.

17.04.2020. u 17:11
Ispiši članak

Ugroženi su tako mnogi projekti ne samo u Hrvatskoj, nego i u ostatku svijeta. Za očekivati je kako će se države manje zaduživati za projekte, a pitanje je i kako će banke moći pratiti navedene projekte. 

Srećom, taj problem Hrvatska nema s projektom gradnje Pelješkog mosta i pristupnih cesta. Radi se o najvećem projektu zadnjih godina u Hrvatskoj i jednom od najvećih građevinskih potvhata takve vrste u Europi u prošlom desetljeću.

Ministar Butković je također u više javnih nastupa potvrdio kako projekt ide dalje te kako očekuje kako će biti gotov u planiranom roku.

Portal Direktno kontaktirao je Hrvatske ceste kako bi saznali više informacija o tome kako napreduje gradnja Pelješkog mosta i pristupnih cesta te hoće li se radovi dovršiti do kraja planiranog roka.

"Trenutna situacija s epidemijom korona virusa nije bitnije poremetila radove na izgradnji Pelješkog mosta i pristupnih cesta.  Radovi se odvijaju uz sve mjere zaštite i opreza izdane od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Proteklog tjedna radnici tvrtke Strabag započeli su radove na probijanju glavne cijevi tunela Debeli brijeg na predjelu Dančanje, a paralelno se odvijaju radovi na trasi od tunela do spoja s postojećom cestom D414 koja ide preko otoka Pelješca. Tunel je dug 2.467 metara, a radi se u sklopu radova na izgradnji 2. dionice pristupne ceste mostu.  Križanja s postojećim državnim cestama i to s D8 na predjelu Duboka te D414 na predjelu Zaradeže bit će izvedena kao denivelirana, što će omogućiti veću sigurnost i bolji protok prometa.

Na trasi pristupne ceste, osim tunela Debeli brijeg koji pored glavne tunelske cijevi ima i servisnu cijev, izvode se još jedan tunel, vijadukt i dva mosta. Zajednica ponuditelja Strabag AG i Strabag d.o.o. uvedeni su u posao sredinom studenog 2019. godine, a za izgradnju dionice Duboka – Sparagovići/Zaradeže, odnosno pristupa do postojeće cestovne mreže sa strane kopna i s pelješke strane izvršit će za 478,3 milijuna kuna (bez PDV-a), s rokom dovršetka od 33 mjeseca", odgovorili su nam na upit iz Hrvatskih cesta.

Na gradilištu je trenutno 614 radnika

Hrvatske ceste su nam također odgovorile kako je tvrtka Avax S.A., koji gradi stonsku obilaznicu, odnosno poddionice Sparagovići/Zaradeže – Prapratno i Prapratno – Doli, ukupne duljine 18 km i ugovorene vrijednosti posla 511,5 milijuna kuna (bez PDV-a),  sukladno usvojenom vremenskom planu pri dovršetku radova probijanja trase te čišćenja linije zahvata od šiblja i stabala u punoj širini na svim dionicama trase: "U ovom trenutku započeli su i zemljani radovi na trasi te pripremni radovi izvedbe portala tunela Polakovica i Supava. Prva poddionica Sparagovići/Zaradeže – Prapratno sadržavat će jedan vijadukt, dok će se druga poddionica Prapratno – Doli sastojati od dva tunela i mosta. Materijal i strojevi dovezeni su na gradilište i spremni su za početak proizvodnje, a očekivani dovršetak ove dionice je 28 mjeseci". 

Hrvatske ceste također kažu kako na gradilištu Pelješkog mosta napreduje gradnja stupova sukladno usvojenom vremenskom planu. Otkrivaju nam i kako je u tvorničkim pogonima ZPMC-a i CRBBG-a završena proizvodnja prvih segmenata čelične rasponske konstrukcije (29 komada) te je krajem veljače na gradilište mosta Pelješac i pristigla navedena isporuka: "Ona obuhvaća dostavu baznih segmenata središnjih stupova u moru te određenih segmenata čelične rasponske konstrukcije predviđenih za bočni dio mosta. Na kopnenoj strani gradilišta u tijeku je montaža segmenata čelične rasponske konstrukcije na potporne skele, dok se na Pelješcu izvode radovi na postavljanju potpornih skela između 'S 13' i 'U 14'". 

Na samom gradilištu se prema informacijama koje imaju Hrvatske ceste nalazi 614 radnika, a za potrebe izvođenja radova na gradilištu se trenutno nalaze: sedam autodizalica, tri bagera, četiri utovarivača, dva viličara, četiri kamiona kipera, deset kamiona za prijevoz betona, dva RCD seta za iskop unutrašnjosti pilota, šest visokotlačnih hidrauličnih pumpi za beton, pet toranjskih dizalica, tri električna građevinska dizala, tri portalne dizalice, tri dizalice za ugradnju betona, dva seta kontraktor cijevi, pet košara za beton, jedan hidraulički sustav za spuštanje koferdama, tri kompresora za zrak, šest pumpi za crpljenje vode, pet električnih generatora, dvije opreme za obradu armature, dvije opreme za obradu čeličnih struktura te plovna oprema u vidu plovnih dizalica, barži za prijevoz elemenata konstrukcije, trajekti, remorkeri i klapete, brodovi za prijevoz osoblja (ukupno 21 plovilo) i dvije betonare.

"Projekt 'Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom', koji uključuje izgradnju Pelješkog mosta s pristupnim cestama te izgradnju obilaznice Stona, sa svim svojim fazama je u punom građevinskom pogonu", zaključili su na kraju odgovora iz Hrvatskih cesta. 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.