banski dvori

VIDEO Plenković otkrio kada će se birati novi ministri

Autor

Direktno.hr

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je, otvarajući sjednicu Vlade, poručio da će nove ministre, nakon što je razriješio četvero Mostovih, Hrvatskome saboru predstaviti na sjednici nakon lokalnih izbora.

11.05.2017. u 10:02
Ispiši članak

"Sabor je odlučio imati pauzu do lokalnih izbora. Nakon lokalnih izbora krenut će nova sjednica i u tom trenutku predstavit ćemo i nove ministre u Vladi", rekao je.

Važnim pritom ističe da se Vlada, u ovom ozračju lokalnih izbora, koncentrira na svoje zadaće i nastavi funkcioniranje sukladno svome programu "onim ključnim, temeljnim pitanjima koja su od životnog interesa svih naših ljudi".

U tom kontekstu izrazio je zadovoljstvo jer je u srijedu održana prva sjednica Vijeća za demografsku revitalizaciju na kojoj je predstavljen niz mjera važnih za rješavanje, kako je rekao, strateški gledano ključnog pitanja za budućnost zemlje.

Od svih relevantnih ministarstva premijer očekuje da u sljedećim tjednima, zajedno s Ministarstvom za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku, provedu temeljite i detaljne konzultacije te da, uz mjere koje će biti usvojene već idući tjedan, a tiču se konkretnih financijskih i u proračunu predviđenih sredstava, pripreme i druge mjere kojima će s rješavati ovo važno pitanje.

Vlada će, naime, kako je najavljeno na sjednici Vijeća, idući tjedan u saborsku proceduru uputiti  prijedlog izmjena Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama kojima bi se one povećale.

 

Dnevni red otvorenog dijela sjednice:

1. Nacrt prijedloga zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom

2. Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ravnopravnosti spolova (EU)

3. Nacrt konačnog prijedloga zakona o provedbi Uredbe (EU) br. 609/2013 Europskog parlamenta i Vijeća od 12. lipnja 2013. o hrani za dojenčad i malu djecu, hrani za posebne medicinske potrebe i zamjeni za cjelodnevnu prehranu pri redukcijskoj dijeti (EU)

4. Prijedlog rješenja o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2017. godinu

5. Prijedlog odluke o donošenju Programa građenja i održavanja javnih cesta za razdoblje od 2017. do 2020. godine

6. Prijedlog odluke o imenovanju predstavnika Vlade Republike Hrvatske u postupku mirenja u kolektivnom radnom sporu

7. Prijedlozi odluka o davanju suglasnosti:

Gradu Novalji za zaduženje kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak

Gradu Županji za zaduženje kod Hrvatske poštanske banke d.d.

8. Prijedlog odluke o proglašenju "Hrvatskog dana osviještenosti o debljini" (predlagatelj: Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskoga sabora) – davanje mišljenja Hrvatskome saboru

9. Izvješće o korištenju sredstava Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2017. godinu, za ožujak 2017. godine

10. Izvješće o provedbi savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata u 2016. godini

11. Godišnje izvješće o radu Nacionalnog povjerenstva za olakšice za 2016. godinu

12. Prijedlog zaključka o prihvaćanju Nacrta memoranduma o suglasnosti između Vlade Narodne Republike Kine i Vlade Republike Hrvatske o suradnji u okviru Gospodarskog pojasa Put svile i Inicijative „Jedan pojas, jedan put“

13. Prijedlog zaključka o potpisivanju Programa suradnje u području kulture između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Ruske Federacije za godine 2017. - 2019.

14. Prijedlog zaključka o imenovanju izaslanstva Republike Hrvatske na 106. zasjedanju Međunarodne konferencije rada (Ženeva, 5. lipnja do 16. lipnja 2017. godine)

15. Prijedlog za prihvaćanje pokroviteljstva Vlade Republike Hrvatske nad 8. Internacionalnim festivalom animiranog filma djece i mladih Varaždin (30. svibnja do 4. lipnja 2017. godine).

 

Dnevni red zatvorenog dijela sjednice:

1. Prijedlozi stajališta za sastanke Vijeća ministara:

a) Vijeće za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 11. svibnja 2017. godine

b) Vijeće za vanjske poslove u trgovinskom formatu (FAC Trade), 11. svibnja 2017. godine

c) Vijeće za vanjske poslove (FAC), 15. svibnja 2017. godine

d) Vijeće za opće poslove (GAC), 16. svibnja 2017. godine

 

2. Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici Hrvatskoj i stanju ispunjenosti prethodnih uvjetovanosti – usmeno izvješće

3. Pregled zakonskih prijedloga iz Godišnjeg plana normativnih aktivnosti za 2017. godinu s posebnim osvrtom na reformske prioritete – usmeno izvješće

4. Kadrovska pitanja

5. Informacije, pitanja i prijedlozi.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.