Proročanstva od kojih se ledi krv

VIDEO Nostradamus: Da, Veliki, Treći svjetski rat počet će 2018. godine!

Autor

Andrea Latinović

Michel de Nostre-dame bio je francuski liječnik, ljekarnik i astrolog koji je ostao najviše upamćen po svojim proročanstvima koje je objavio 1555. godine u 353 katrene. Dok mnogi tvrde kako su njegova proročanstva dvosmislena i podložna tumačenjima kako kome odgovara, njegovi pobornici su uvjereni kako je Nostradamus imao uvid u drevne vještine te jasno predvidio buduće događaje.

15.05.2018. u 20:54
Ispiši članak

Ipak, ne može se poreći da su se mnoge od njegovih vizija pokazale istinitima i gotovo u detalj točnima. Čovjek koji je predvidio vlastitu smrt u dan, i stoljećima nakon toga intrigira javnost, čak i onu koja nije sklona teorijama zavjere, raznim predviđanjima i proročanstvima. No, dopustimo ipak mogućnost da se, uz ono racionalno i razumno, mnogo toga može tumačiti i određenim onozemaljskim spoznajama, vizijama i snovima koje su rijetki imali, ne znajući je li tu riječ o Božjem daru, ili prokletstvu.

Šokantno proročanstvo za 2018. godinu

U red proročanstava za 2018. godinu stoji nekoliko zbog kojih će se mnogi zabrinuti, pogotovo zbog proročanstva o izbijanju Trećeg svjetskog rata.

"Rat će početi između dvije velike svjetske sile i trajat će 27 godina. Trenutak velikog nasilja će se poklopiti sa pojavom kometa na nebu. Nuklearni terorizam i prirodne katastrofe će uništiti naš planet dok se gigantski planet ne približi Zemlji."

Ovo predviđanje tumači se kao vizija izbijanja rata između Rusije i SAD-a, uključujući njihove saveznike. Neka tumačenja zagonetnih Nostradamusovih katrena kažu i kako će taj rat izbiti na području Francuske nakon terorističkih napada i invazije Arapa i muslimana u Europu. A čemu svjedočimo posljednje tri godine, ovih dana ponovno vrlo intenzivno?

Ponovno pokolji na Bliskom istoku- je li to okidač?

Upravo smo svjedoci novih, strašnih pokolja na Bliskom istoku, koji je nakon odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa da američko veleposlanstvo prebaci iz Tel Aviva u Jeruzalem, kojega Palestinci smatraju svojim gradom i svetim mjestom, ponovno eksplodirao. Time su Amerikanci Jeruzalem priznali kao službenu prijestolnicu Izraela. Deseci tisuća Palestinaca prosvjedovali su u ponedjeljak u Pojasu Gaze, na granici s Izraelom, protiv otvaranja američkog veleposlanstva u Izraelu koje se tog dana održavalo u Jeruzalemu. Izraelska vojska ubila je više od 50 palestinskih prosvjednika pa je tako ponedjeljak bio dan s najvećim brojem žrtava u izraelsko-palestinskom sukobu nakon rata 2014. u toj palestinskoj enklavi. Trumpova Bijela kuća smatra da će priznanje Jeruzalema otvoriti prostor za realističnije pregovore jer će dati Izraelu mogućnost da pregovara s pozicije snage, a onda i da pristane na ustupke i konačno sklopi mir s Palestinom.  

"Ovo je velik dan. Velik dan za Jeruzalem. Velik dan za državu Izrael. Dan koji će biti upisan u naše nacionalno sjećanje budućih naraštaja", rekao je tim povodom izraelski premijer Benjamin Netanyahu. "U Jeruzalemu smo i ovdje smo da bi tu i ostali", dodao je. Netanyahu je završio govor nazivajući Jeruzalem "vječnom i nedjeljivom izraelskom prijestolnicom".

Palestinci su zbog tog čina masovno prosvjedovali na granici s Izraelom, a izraelska vojska odgovorila je otvorivši vatru na njih. Glavna kritika koju Palestinci, ali i mnogi drugi diljem svijeta, upućuju Washingtonu jest da se ovim odrekao svoje deklarativne uloge poštenog i neutralnog posrednika u višedesetljetnom teritorijalnom sporu između Izraelaca i Palestinaca. 

SAD se s Trumpom čvrsto postavio na stranu Izraela, prihvaćajući njihovo svojatanje cijelog Jeruzalema kao "nedjeljive i vječne" prijestolnice židovske države, čime je neutralno rješenje o Jeruzalemu kao zajedničkoj prijestolnici Palestinaca i Izraelaca praktički skinuto sa stola. Islamistička organizacija Hamas, koja je na vlasti u Pojasu Gaze, u prosincu je poručila Trumpu da je "otvorio vrata pakla". Mnogo alarmantnije za Washington je, međutim, to što je golem dio međunarodne zajednice ili glasao protiv Trumpove odluke ili ostao suzdržan u Glavnoj skupštini UN-a. 

Upravo današnji dan, 15. svibnja, Palestinci obilježavaju kao dan sjećanja na progon, a Židovi ga slave kao početak nastanka židovske države. Dan Nakbe ili 'katastrofe', kada je 1948. stotine tisuća Palestinaca bilo protjerano iz svojih domova poseban je dan i za Palestince, ali i za Židove. No, stravičan događaj i masakr koji mu je prethodio, čini se da nagovještava početak velikoga rata.

Podsjetimo li da je Trumpovom odlukom SAD nedavno izišao iz Sporazuma o nuklearnom naoružanju s Iranom, državom u kojoj vrije i pokušava se zbaciti službena vlast, vrata Pakla, sada su i ''službeno'' otvorena. Odmah nakon toga potpisao je memorandum kojim vraća sankcije režimu u Teheranu. ''Iran je vodeći globalni sponzor terorizma, oni proizvode projektile, podržavaju teroriste i milicije uključujući Hezbolah, Hamas, talibane i al-Qaidu. Tijekom godina, Iran i njegovi jataci bomnbardirali su američke ambasade, ubili stotine naših vojnika, oteli, zatvorili i zlostavljali naše građane, otimali su bogatstvo vlastitom narodu u tu svrhu, a povrh svega su pokušali proizvesti nuklearno oružje'', rekao je Trump.

Podsjetio je na sporazum koji je 2015. potpisala prethodna administracija na čelu s predsjednikom Barackom Obamom. ''U teoriji, sporazum je trebao zaštititi SAD i saveznike od ludosti kao što je iranska nuklearna bomba'', kazao je Trump, dodajući kako je sporazum zapravo Iranu dao više vremena za proizvodnju atomske bombe s obzirom da je osiguravao opstanak teokratskog režima u Teheranu, kojemu su ukinute sankcije, ali 'bez obveze da smanje svoje druge maligne aktivnosti'. I objasnio: ''Ovaj katastrofalan sporazum terorističkom režimu je predao milijarde dolara, nešto i u kešu. Sramim se tog sporazuma kao građanin SAD-a i trebaju ga se sramiti svi građani SAD-a. U samoj srži sporazuma je velika fikcija da ubojiti iranski režim želi samo nuklearni program u mirne svrhe, ali danas imamo definitivan dokaz da je to bila laž. Prošli je tjedan Izrael pokazao da Iran laže i da ima povijest pokušaja proizvodnje nuklearnog oružja. Ovaj sporazum nikada nije smio biti potpisan, nije donio mir i nikada neće donijeti mir'', izjavio je Trump upozoravajući da su Iranci nakon ukidanja sankcija krenuli s proizvodnjom projektila. Podsjećajući na višemjesečne konzultacije koje je njegova administracija imala sa svojim saveznicima, rekao je da mu je nakon svega postalo jasno da ovim sporazumom ni njegovim nadogradnjama nije moguće osujetiti iranske nuklearne ambicije.

Svaka nacija koja im pomogne u nuklearnim ambicijama, također će se naći pod sankcijama. Amerika neće biti talac nuklearne ucjene, nećemo dopustiti da nam prijete uništenjem i da im damo pristup najsmrtonosnijem oružju, govorio je Trump, dodajući kako se ''nada da će se dogovor sa Sjevernom Korejom postići i da ćemo uz pomoć Kine, Južne Koreje i Japana postići sigurnu budućnost''. Najavio je i da će sa saveznicima nastaviti raditi na sveobuhvatnom rješenju za obuzdavanje iranske nuklearne prijetnje. ''U međuvremenu, moćne sankcije protiv režima stupaju na snagu, a nastave li svojim putem, suočit će se s najžešćim posljedicama ikada, zaprijetio je navodeći da Amerika stoji uz iranski narod za koji tvrdi da je talac diktatorskog režima''. Sankcije su bile zamrznute 2015. godine, za vrijeme predsjednika Obame.

Je li Trump taj famozni Treći Antikrist?

Dakle, taj užasan Veliki, a u našoj suvremenoj povijesti, Treći svjetski rat, koji će, kako je prorekao Nostradamus, trajati 27 godina, započet će ''nakon dolaska trećeg Antikrista''. Mnogi se spore oko toga tko je on ((Napoleon i Hitler prva su dva). Do sada se ta uloga pripisivala Sadamu Huseinu, zatim Vladimiru Putinu, prema sadašnjim tumačenjima u pitanju je Donald Trump, čiju je pobjedu, kažu, predvidio u katrenama na kojima se u više mjesta spominje truba i trubač (na engleskom trumpet). ''Lažni trubač, prikrivajući ludilo, prisilit će Bizant da mijenja svoje zakone. Iz Egipta će stići čovjek koji će povući propise, mijenjati novac i standarde'', navodi se u jednoj strofi. ''Truba trese velikom svađom. Prekršeni sporazum, dižući lice nebesima: krvava usta će biti plivati u krvi, lice pomazano mlijekom i medom ležat će na zemlji''.

"Kraljevstvo straha će doći k onima u Europi, vatra i mač će uništiti njihove gradove.

Velika kopnena i pomorska sila Azije s ogromnom vojskom će se boriti do smrti.

Suze, plač i jecaji, zavijanje i užas, nehumano okrutno srce mračno i hladno zauzeće Genovu.

Krv će teći, glad svuda, milost nikome.

Arapski princ (ime nejasno) zauzet će crkvena kraljevstva kraj mora do Perzije.

Turska i Egipat će napasti jug.

Deve će piti iz Dunava i Rajne bez pokajanja.

Putevi će drhati, a oni u i oko Alpa će zauvijek nestati.

Kralj će doći u Francusku iz područja kod Crnog mora i velike Tatarske.

On će otići u Alanu i Armeniju i ostaviti krvav štap u Konstantinopolju.

Na 48. stupnju na kraju Raka nastat će ogromna suša.

Ribe u morima, rijekama i jezerima će se skuhati u groznici zbog vatre na nebu.

Ukoliko Francuska pređe more kod Liberije, bit će opkoljena između zemlje i mora od strane Muhameda.

Jadransko more će biti puno kostiju.

Zemlja će se tresti. Egipat će se tresti, a Muhamed će jačati. Herod će pozivati na predaju“.

U drugim katrenama govori o velikom ratu Istoka i Zapada, u kojem nećemo dobro proći. ''Dvaput uzdignut i dvaput svrgnut, Istok će oslabjeti Zapad. Njegovi protivnici će nakon nekoliko bitaka, otjerani morem, propasti u vremenu potrebe. Velik čovjek bit će pokošen munjom. Zla djela predviđena čuvarima zahtjeva. Prema predviđanjima, još jedan pada u noći. Sukobi u Reimsu, Londonu i pošast u Toscani''.

Nakon velikog stradanja u kojem će mnogi izgubiti živote, slijedi razdoblje blagostanja, a potom novi rat. ''Pošast će biti ugašena, svijet će postati manji, a dugo vremena zemlje će biti nastanjene u miru. Ljudi će putovati sigurno nebom iznad zemlje i mora, tada će ratovi ponovo početi''…

Predvidio i strašne prirodne kataklizme

Nisu li se dogodile brojne prirodne katastrofe i ruševine koje su potresi izazvali u Kini, na Haitiju, u Italiji i Japanu? Ne promatramo li upravo silne erupcije vulkana i potrese koje rastaču čuveni otok Havaje, prijeteći da ga unište do kraja i potope u moru? I Nostradamus je govorio o masovnom potresu koji će pogoditi Zemlju, ali on neće pogoditi daleki istočni dio svijeta kao ranije, već zapadni svijet, posebno zapadni dio Sjedinjenih Država. Treba li podsjetiti što se kontinuirano događa u Kaliforniji, jednoj od najbogatijih američkih država, za koju su i neki drugi proroci tvrdili da će vremenom i to ne tako u dalekoj budućnosti, nestati u moru? A snaga tog strašnog potresa kojega je prorekao Nostradamus, po njegovim riječima, osjetit će se u državama diljem svijeta.

Opet gospodarski kolaps 

Među drugim predviđanjima Nostradamus je u 2018. najavio i ekonomsku represiju. Prirodne katastrofe i ratovi utječu na ekonomiju i politiku, a Francuz je upozorio kako bi u ovoj godini moglo doći do globalnog ekonomskog sloma i do nekoliko smrti biznismena, jer “bogati umiru mnogo puta“, kaže predviđanje.

Erupcija Vezuva 

Nostradamus je predvidio masivnu vulkansku erupciju 2018. g. talijanskog Vezuva za kojeg kaže kako će "uništavati Zemlju svakih pet minuta", uzimajući između 6.000 i 16.000 života. 

Što je Nostradamus dosad predvidio? Zapanjujuće je!

Smrt Henrika II. 

Francuski kralj teško je ranjen na proslavi, u viteškom dvoboju, a okončao je život deset dana kasnije. Kao što je predvidio Nostradamus, poginuo je od mlađe ruke koja je probila njegov štit s oznakom lava. 

Veliki londonski požar 

Mali požar koji je započeo 2. rujna 1666. godine u pekarni u Londonu, prerastao je u trodnevnu vatru koja je zahvatila čitav grad.

Francuska revolucija 1789. godine

Francuzi su odlučili da im je dosta života pod "aristokratskom čizmom" pa su osvojili zloglasnu tvrđavu Bastille, srušili kraljevsku obitelj i osnovali jednu od prvih demokratskih republika u  tadašnjoj Europi.

Napoleonova osvajanja 

Nostradamus je pomoću anagrama predvidio Napoleonova zauzimanja francuskih gradova te zatvaranje dvojice papa. 

Vladavina španjolskog kralja Filipa II. 

Nostradamus je predvidio da će za vrijeme vladavine ovog katoličkog kralja Španjolska ostvariti neviđeno bogatstvo, no nakon 31 godine, prekinut je savez s Engleskom, nakon što je smaknuta katolička kraljica Škotske. Poslije toga je Filip započeo borbu mladim francuskim protestantskim kraljem Henrikom IV., što je isto predvidio Nostradamus. 

Otkrića Louisa Pasteura 

Francuski kemičar i mikrobiolog otkrio je da razvoj mikroorganizama uzrokuje fermentaciju te da se bakterije ne pojavljuju spontano, kao što se do tada smatralo.  

Hitlerov teror u Europi 

Nostradamus je na dva mjesta predvidio da će iz zapadne Europe doći dijete siromašnih roditelja koje će zavesti mase svojim govorima, a da će Nijemci samo stajati i gledati dok će to ''odraslo čudovište zavladati Europom''.

Vodstvo Charlesa de Gaullea 

Ovaj obnašatelj dužnosti u čak tri prilike – kao što je Nostradamus predvidio, jedan je od najpoznatijih francuskih predsjednika i državnika koji se, kao što je i zapisano, izdigao kao prvi predsjednik Pete Republike. 

Nuklearna bomba 

Japan je doslovce sravnjen sa zemljom kad su u kolovozu 1945. Amerikanci bacili dvije nuklearne bombe na Hirošimu i Nagasaki, što je tragično obilježilo kraj Drugog svjetskog rata, kao što je i bilo zapisano u Nostradamusovim katrenama. 

Atentat na Johna Fitzgeralda Kennedyja  

Kao što je Nostradamus predvidio, veliki čovjek je "pao" 1963. godine, s tim da je zaista glavni osumnjičeni za ubojstvo  - Lee Harvey Oswald - umro prije početka suđenja, s tim da je prorok misao završio riječima da pravi krivac nikad neće biti otkriven.  

Čovjekovo slijetanje na Mjesec

11. rujan 2001. 

Nostradamus je pisao da će nebo gorjeti i da će vatra zauzeti veliki novi grad, pri čemu će hladnokrvni ljudi uzrokovati mnogo krvi i smrti. Nitko nije bio pošteđen, baš kao što je napisao…

 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.