STOŽER IMA PRESICU U 14 SATI

UŽIVO Korona ušla u vrtić, čak 33 slučaja u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u Zagrebu 29!

Autor

js/av

Donosimo pregled s korona virusom po županijama. 

12.08.2020. u 08:05
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA ZARAZE: Sisačko-moslavačka (jedan), Vukovarsko-srijemska (šest), Istarska (dva), Primorsko-goranska (pet), Splitsko-dalmatinska (33), Zadarska (sedam), Grad Zagreb (29), Zagrebačka (sedam), Osječko-baranjska (tri), Varaždinska (četiri), Šibensko-kninska (deset), Karlovačka (dva), Krapinsko-zagorska (jedan), Dubrovačko-neretvanska (tri)

13.44 Dubrovačko-neretvanska županija u srijedu bilježi tri nova slučaja zaraze korona virusom, a riječ je o ženi srednjih godina iz Ploča i mladiću iz Dubrovnika za koje je epidemiološka obrada u tijeku, te djevojci iz Dubrovnika, kontaktu ranije zaražene osobe.

Županijski Stožer civilne zaštite izvijestio je kako je u županiji ukupno aktivnih 12 slučajeva zaraze. Izliječene su dvije osobe, iz Ploča i Blata.

U dubrovačkoj bolnici zbrinuta je jedna zaražena osoba. U samoizolaciji su 252 osobe. Od početka pandemije u županiji je ukupno analizirano 7009 uzoraka.

13.02 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata evidentirana je jedna novozaražena osoba, s područja Zaboka, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Trenutno je osam slučajeva zaraze korona virusom s područja županije. U protekla 24 sata na analizu je poslano 76 uzoraka, od kojih je jedan pozitivan, 43 su negativna, dok se za 32 čekaju rezultati, navodi se u priopćenju.

12.31 U Karlovačkoj županiji dva su nova slučaja zaraze korona virusom, oba su mladići koji su se vratili s ljetovanja u Vodicama - jedan u Karlovac, drugi u Ozalj, a testirali su se i u srijedu im je stigao pozitivan nalaz, zbog čega su u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Iako su obojica u vremenu inkubacije bili u Vodicama na ljetovanju nisu međusobno povezani, ali su obojica u epidemiološkoj obradi istaknuli da su posjetili isti noćni klub.

Ukupno je  do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 107 osoba. U Općoj bolnici Karlovac trenutno je s dijagnozom covida-19 hospitalizirana samo jedna oboljela osoba. Osim dva pozitivna nalaza, stigao je i 61 negativan, a u samoizolaciji je 47 osoba.

12.27 Na području Šibensko-kninske županije zabilježeno je deset novih slučajeva zaraze korona virusom u posljednja 24 sata, a trenutno je 49 aktivnih slučajeva zaraze, izvijestio je u srijedu Stožer civilne zaštite te županije.

Među novozaraženima su i četiri ženske i jedna muška osoba mlađe životne dobi koje trenutno borave u Vodicama, a čije prebivalište je na području drugih županija, kontakti su ranije oboljelih.

Zatim, dvije muške i ženska osoba mlađe životne dobi s područja grada Šibenika, čija je epidemiološka obrada u tijeku, mlađa ženska osoba s prebivalištem u Tribunju te muška osoba srednje životne dobi koja trenutno boravi u Tribunju, a prebivalište joj je u Zagrebu.

11.16 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze korona virusom, objavio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite. Troje su bliski obiteljski kontakti pacijentice otkrivene u nedjelju, srednje su životne dobi i bez simptoma. 

Četvrta oboljela osoba je mlađi muškarac blage kliničke slike, koji je svoju izloženost dobio u Zagrebu, gdje radi. Sve novooboljele osobe liječe se kod kuće.

U istom razdoblju jedna je COVID-19 pozitivna osoba otpuštena iz bolnice na kućno liječenje, tako da trenutno u Varaždinskoj županiji ima 13 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom, od čega su tri osobe smještene u Općoj bolnici Varaždin, a desetero ih je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

11.13 U posljednja 24 sata testirano je ukupno 180 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije od kojih su tri bila pozitivna na korona virus. Dvije novooboljele osobe iz Osijeka, a jedna iz Čepina, mlađe su dobi (41, 27 i 22 godine), a simptome oboljenja su dobili nakon povratka s ljetovanja na Jadranu i svi imaju blage simptome.

11.10 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području te županije do srijede do 11 sati evidentirane su 272 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim korona virusom. U odnosu na podatke od utorka radi se o sedam osoba više, a tri osobe su izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 42 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 219 osoba, a 11 ih je preminulo.

11.00 Gradu Zagrebu je u posljednja 24 sata potvrđeno 29 novih slučajeva zaraze, od čega ih se 15 povezuje s godišnjim odmorima, objavio je zagrebački Stožer. Za osam novooboljelih je nepoznata epidemiološka anamneza, a šestero su kontakti ranije oboljelih osoba.

10.50 Sedam je novih slučajeva zaraze korona virusom na području Zadarske županije, priopćili su iz tamošnjeg Stožera civilne zaštite.

Kod pet novih slučajeva riječ je o mlađoj populaciji i  pojedinačnim slučajevima koji nisu međusobno povezani, te dva slučaja gdje se radi o rutinskom testiranju prilikom dolaska u Opću bolnicu  Zadar, te osobi koja je sezonski zaposlena na našem području.

10.14 Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 366 obrađenih testova u srijedu je 33 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju s područja te županije i to iz Splita 12, Imotskog dvije, Kaštela četiri, Makarske tri, Sinja tri, Podstrane tri, Zmijavaca tri, Otoka jedna, Šestanovca jedna, Lećevice jedna. Uz 35 novooboljelih osoba pozitivnih na Covid infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije još je 11 osoba iz drugih županija pozitivno na Covid infekciju i to dvije osobe iz Osječko-baranjske županije, sedam osoba iz Grada Zagreba, jedna osoba iz Šibensko kninske županije te jedna osoba iz Zadarske županije. Svi novooboljeli iz drugih županija  testirani su u Splitu. Zaražene su i dvije strane državljanke pristigle iz Švicarske čiji je uzorak uzet u Jelsi. Od 35 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije, 13 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Od toga, 565 osoba nalazi se u samoizolaciji. 16 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split dok se jedna osoba nalazi na respiratoru. U karanteni se nalaze četiri strana državljanina.

10.05 Nacionalni stožer civilne zaštite za srijedu je najavio konferenciju za medije koju će održati u 14 sati.

10.01 U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata evidentirano je pet osoba novozaraženih korona virusom, a među njima je osoba zaposlena u Dječjem vrtiću u Matuljima, izvijestili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Prema podacima epidemiološke službe županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, svih petero novozaraženih su kontakti ranije oboljelih. Među njima je osoba zaposlena u Dječjem vrtiću u Matuljima pa su epidemiolozi, zbog preventivnih mjera, odlučili u samoizolaciju poslati osobe s kojima je ostvaren bilo kakav kontakt, a riječ je o šestoro djece, tri odgojiteljice i dvije spremačice, koje nemaju simptome oboljenja.

U županiji je sada ukupno 24-ero aktivno zaraženih osoba, a izliječeno je 149 osoba. Od toga je na kvarnerskim otocima sedam zaraženih osoba, a u Gorskom kotaru nema zaraženih korona virusom.

9.51 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 117 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih su dva pozitivna, izvijestio je u srijedu Stožer civilne zaštite Istarske županije.

 Epidemiološka obrada je u tijeku. Neslužbeno se doznaje kako su obje osobe sa šireg područja Poreča. "Pozitivan nalaz potvrđen je i kod državljanina Crne Gore koji je bio u tranzitu, a testiran je radi administrativnih zahtjeva ulaska u drugu europsku državu. On se, međutim već vratio u matičnu državu“, kazao je načelnik Stožera Dino Kozlevac.

 U posljednja 24 sata u Istri su izliječene tri osobe. Trenutno je 23 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba, a u mjerama samoizolacije nalaze se 94 osobe.

9.48 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je šest novih pozitivnih osoba na COVID-19 (tri osobe iz Vinkovaca, jedna osoba iz Novih Jankovaca, jedna osoba iz Cerne i jedna osoba iz Gradišta).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 520, od kojih je 352 osobe izliječeno, a sedam osoba je preminulo.

Trenutno je u županiji 26 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 108 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6460.

U samoizolaciji na području županije je 274 osoba.  

9.37 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba. Ukupno je oboljelo 36 osoba od COVID-19 od čega je 6 aktivnih slučajeva, 29 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula. 

U protekla 24 h testirano je osam osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 25 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije "COVID 19" kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

9.22 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna tri slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 41 osoba, a ukupno je testirano 4063 osobe. Na posljednjem testiranju bilo je 30 uzoraka, svi uzorci su negativni. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

9.19 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u protekla 24 sata na korona virus testirano je 25 osoba od kojih su za 23 stigli negativni nalazi dok se dva nalaza još očekuju.

9.16 U Sisačko-moslavačkoj županiji, u protekla 24 sata jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19 i to s područja grada Siska, priopćio je županijski Stožer Civilne zaštite. Stožer ističe kako su zdravstveno-socijalno odgovorno ponašanje, obveze pravilnog nošenja maski, dezinfekcija ruku i mobitela, socijalna distanca i druge preporuke u ovo vrijeme epidemije sastavni su dio življenja. Poziva stanovništvo da ostane odgovorno prema sebi i drugima.

8.06 Još se jedna osoba oporavila od korona virusa na području Virovitičko-podravske županije. Trenutno je još samo jedna osoba zaražena virusom SARS-CoV-2, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U posljednja 24 sata, nema novooboljelih, jer nalazi 43 osobe koje su testirane bili su negativni.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.