PREGLED ZA PONEDJELJAK

UŽIVO: Četiri osobe preminule, najviše zaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Autor

iz/av

Županijski stožeri počeli su s objavom novih podataka o broju zaraženih korona virusom. U nedjelju je zabilježeno 36 novozaraženih, a aktivno je 738 slučajeva. U bolnici je 131 osoba, a šest pacijenata je na respiratoru.

03.08.2020. u 08:33
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM ZARAŽENIMA: Zadarska (jedan), Vukovarsko-srijemska (dva), Varaždinska (jedan), Osječko-baranjska (dva), Splitsko-dalmatinska (24), Grad Zagreb (tri),  Dubrovačko-neretva­nska (jedan)

ŽUPANIJE S PREMINULIM SLUČAJEVIMA: Istarska (jedan),  Splitsko-dalmatinska (jedan), Osječko-baranjska (jedan), Karlovačka (jedan),

14.07  U Dubrovačko-neretva­nskoj županiji u pos­ljednja 24 sata zabi­lježen je jedan novi slučaj zaraze COVID­-19 infekcijom, priopćio je u ponedjeljak Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

Radi se o ženskoj osobi, djelatnici Do­ma za starije i teško bolesne osobe Majka Marije Petković iz Blata, koja je test­irana prije povratka na posao s godišnjeg odmora.

Od početka pandemije su analizirana ukup­no 6262 uzorka.

U općoj bolnici Dubrovnik s dan­ašnjim danom nema ho­spitaliziranih osoba pozitivnih na COVID­-19.

U samoizolaciji je 176 osoba, a u poslje­dnja 24 sata nije bi­lo kršenja mjera sam­oizolacije. Od počet­ka pandemije utvrđeno je ukupno 47 sluča­jeva kršenja samoizo­lacije.

Stožer i dalje apelira na građane da se drže svih pro­pisanih mjera od str­ane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne za­štite RH.

12.33 U Gradu Zagrebu su zabilježena tri nova slučaja zaraze. 225 osoba testirano je u posljednja 24 sata. Aktivnih je 190 slučajeva, a u samoizolaciji je 396 ljudi. 

Među novooboljelim osobama nalazi se i 11 štićenika i jedan djelatnik Centra za rehabilitaciju u Vrlici. Svi uzorci Centra za rehabilitaciju u Vrlici su obrađeni (104 djelatnika i 140 štićenika) dok se za tri osobe uzorkovanje mora ponoviti. Od ukupno 24 novooboljele osobe njih šest su kontakti prethodno oboljelih dok se ostalih 18 osoba epidemiološki obrađuju.

12.27 U KBC-u Osijek testirano je 88 osoba, od kojih su dvije bile pozitivne na korona virus. Jedna osoba ima prebivalište na području Ispostave Osijek, a druga na području Ispostave Beli Manastir.

Trenutačno je u KBC-u Osijek hospitalizirano 29 osoba oboljelih od korona virusa, od kojih je jedna na respiratoru. Važno je napomenuti kako je KBC Osijek respiracijski centar za svih pet slavonskih županija te se na liječenju nalaze osobe iz Osječko-baranjske, ali i drugih županija.

Tijekom posljednja 24 sata s područja županije preminula je jedna osoba pozitivna na korona virus, 1934. godište i imala je značajne komorbiditete.

12.21 U Općoj bolnici Karlovac od posljedica bolesti COVID-19 preminula je starija ženska osoba (1935. godište) s područja općine Vojnić, koja je već ranije bila hospitalizirana u toj bolnici.

Tijekom nedjelje testirane su 32 osobe u Karlovačkoj županiji i svi su testovi negativni. 

11.57 Prema izvješću KBC-a Split, preminula je jedna muška osoba stara 61 godinu. Osoba je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na COVID infekciju.

Prema izvješću NZJZ – a SDŽ od ukupno 303 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije u ponedjeljak su 24 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita šest osoba, iz Komiže jedna osoba, iz Omiša dvije osobe, iz Vrlike jedna osoba i iz Prgometa dvije osobe.

Među novooboljelim osobama nalazi se i 11 štićenika i jedan djelatnik Centra za rehabilitaciju u Vrlici od čega njih pet ima prebivalište Vrlici, jedna osoba u Šestanovcu, jedna osoba u Postirima, jedna osoba u Trilju, jedna osoba u Segetu, jedna osoba u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i dvije osobe u Karlovačkoj županiji.

Svi uzorci Centra za rehabilitaciju u Vrlici su obrađeni (104 djelatnika i 140 štićenika) dok se za tri osobe uzorkovanje mora ponoviti. Od ukupno 24 novooboljele osobe njih šest su kontakti prethodno oboljelih dok se ostalih 18 osoba epidemiološki obrađuju. Prema najnovijim podacima, 534 osobe nalaze se u samoizolaciji. Točno 19 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split.

11.35 U ponedjeljak, 26. dan za redom, nema novooboljelih osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije.

Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19 od čega je 29 osoba izliječeno te jedna osoba preminula.

U protekla 24 sata testiran je jedan uzorak brisa.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je pet osoba. 

11.20 U KBC-u Osijek testirano 88 osoba od kojih je dvoje bilo pozitivno na korona virus. Jedna osoba ima prebivalište na području Ispostave Osijek, a druga na području Ispostave Beli Manastir.

Trenutno je u KBC-u Osijek hospitalizirano 29 osoba oboljelih od korona virusa od kojih je jedna na respiratoru. Važno je napomenuti kako je KBC Osijek respiracijski centar za svih pet slavonskih županija te se na liječenju nalaze osobe iz Osječko-baranjske, ali i drugih županija.

Tijekom posljednja 24 sata, s područja naše županije, preminula je jedna osoba pozitivna na korona virus, 1934. godište i imala je značajne komorbiditete.

11.12 Drugi dan za redom u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Trenutno je 34 aktivnih slučajeva oboljenja, od kojih se četiri osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. Od nedjelje je uzorkovano četiri uzorka na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalaze se 84 osobe, od kojih je 74 kontakti oboljelih od COVID – 19, a 10 osoba je ušlo u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja zbog čega im je određena mjera samoizolacije.

11.08 Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze korona virusom. Oboljela je ženska osoba srednjih godina, blaže kliničke slike, a radi se o bliskom obiteljskom kontaktu prethodno zaražene osobe. U vrijeme pojave simptoma nalazila se u samoizolaciji.

Trenutno je 11 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom od kojih su četiri osobe smještene u Općoj bolnici u Varaždinu i to dva na bolničkom liječenju, a dva na promatranju. Sedmero osoba je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa. Pod mjerom samoizolacije trenutno vodimo 26 osoba, a sve su kontakti potvrđeno zaraženih osoba.

11.01 Na području Zagrebačke županije nema novih oboljelih. Pet osoba je izliječeno. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 36 slučajeva. Do sada su ukupno izliječene 203 osobe, a 11 ih je preminulo.

10.46 U Požeško-slavonskoj županiji nema novih oboljelih. Trenutno ima sedam aktivnih slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 11 osoba, a ukupno je testirano 3794 osobe.

10.06  Na području Primorsko-goranske županije treći dan zaredom nema novozaraženih osoba.

9.50  U Brodsko-posavskoj županiji nema novooboljelih.

9.37  U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata su dvije nove pozitivne osobe na COVID-19 (jedna iz Vukovara i jedna iz Ivankova). U KBC Osijek između 1. i 3. kolovoza preminule su dvije osobe od COVID-19.

9.22 Dvadeset šesti dan za redom nema novooboljelih osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije.

Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19 od čega je 29 osoba izliječeno te jedna osoba preminula. U protekla 24 sata testiran je jedan uzorak brisa. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je pet osoba.

9.11 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze korona virusom. Na području županije trenutno je 17 oboljelih od korona virusa jer jedna osoba se oporavila i skinuta je s evidencije oboljelih.Trenutno se u samoizolaciji nalazi 58 osoba.

9.04 Jedan je novi slučaj zaraze korona virusom na području Zadarske županije. Radi se o muškoj osobi starije životne dobi s otoka Vira, koji je obiteljski kontakt pozitivne osobe. 

Tijekom nedjelje testirano je 57 uzoraka. Na COVID-19 odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirana su tri pacijenta, a u samoizolaciji je 148 osoba.

8.55 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 34 uzoraka briseva na COVID-19. Svi su negativni, nema novozaraženih. Izliječene su tri osobe.

U Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID pozitivna osoba, 1947. godište, s više kroničnih bolesti. Preminula osoba bila je korisnik Doma za starije i nemoćne osobe "Atilio Gamboc" u Umagu.

8.30 Na području Virovitičko-podravske županije nema novih slučajeva zaraze korona virusom. Testirana je 21 osoba i svi su bili negativni. Aktivno je sedam slučajeva.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.