PRATIMO OBJAVE ŽUPANIJSKIH STOŽERA

U Osječko-baranjskoj rekordnih 82 novozaraženih, 69 u Ličko-senjskoj

Autor

iz/lš/ig

U srijedu je oboren rekord u broju novozaraženih u Hrvatskoj. Bilo je 748 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je 3210. Među njima je 441 pacijent na bolničkom liječenju, a na respiratoru je 27 pacijenata.

15.10.2020. u 08:15
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Zagreb (211), Koprivničko-križevačka (11), Primorsko-goranska (12), Istarska (sedam), Karlovačka (56), Vukovarsko-srijemska (34), Požeško-slavonska (20), Zadarska (osam), Bjelovarsko-bilogorska (devet), Brodsko-posavska (sedam), Šibensko-kninska (11), Dubrovačko-neretvanska (20), Splitsko-dalmatinska (80), Osječko-baranjska (82), Zagrebačka (59), Sisačko-moslavačka (49), Ličko-senjska (69), Međimurska (25), Virovitičko-podravska (18), Krapinsko-zagorska (56), Varaždinska (15)

ŽUPANIJE SA SMRTNIM SLUČAJEVIMA: Karlovačka (jedan), Bjelovarsko-bilogorska (jedan), Grad Zagreb (sedam), Sisačko-moslovačka(jedan)

14.54 Varaždinskoj županiji evidentirano je 15 novih slučajeva zaraze korona virusom, dvije nove osobe su hospitalizirane, a u istom razdoblju evidentirana su i tri otpusta s kućnog liječenja.   

Što se tiče izvora zaraze, u osam slučajeva radi se o bliskim, obiteljskim i radnim kontaktima prethodno zaraženih osoba, dok je za sedam osoba izvor zaraze nepoznat. Radi se o radno aktivnom stanovništvu te o dvoje malodobne djece.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 140, od kojih se na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi 10 osoba, a na liječenju kod kuće 130 osoba.

U mjeri samoizolacije trenutno se nalazi 996 osoba, s time da je epidemiološka obrada još u tijeku.

14.15 Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježeno je 56 novozaraženih korona virusom, izvijestio je u četvrtak Županijski stožer Civilne zaštite.

Najviše novooboljelih je u Krapini- 13. Sedam novozaraženih je iz Đurmanca, po šest iz Bedekovčine i Marije Bistrice. Gradovi Pregrada, Zabok i Zlatar te općina Sveti Križ Začretje broje po tri novozaražene osobe, po dvije gradovi Donja Stubica i Oroslavje, a po jednu općine Jesenje, Krapinske Toplice, Lobor, Mihovljan, Petrovsko, Radoboj, Stubičke Toplice i Tuhelj.

Pristigla su i 93 negativna nalaza, dok se još čekaju rezultati za 132 uzorka

U protekla 24 sata ozdravilo je 28 osoba te je ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije sada 333.

13.48 Na području Virovitičko-podravske županije 18 je novozaraženih osoba. Od 79 uzoraka, 59 ih je bilo negativno, dva se još obrađuju, a 18 je pozitivno na virus SARS-CoV-2. U Općoj bolnici Virovitica deset je Covid pacijenata, a u KBC-u Osijek su tri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije. Dvoje ih je na respiratoru, dok je jedna osoba u Klinici za infektologiju.

13.33 Od uzetih 169 uzoraka u Međimurskoj županiji, 25 nalaza je pozitivno. Do 11 sati uzeto je 178 uzoraka, od kojih je 14 nalaza negativno, a 164 je u obradi.

Trenutno je 163 aktivna slučaja pozitivnih na COVID 19 virus – 13 osoba se oporavilo, 56 osoba je nepoznate epidemiološke anamneze, 107 osobe su kontakti s ranije potvrđenim pozitivnim osobama.

Do sada su ukupno testirane 9 172 osobe. Trenutno je 864 osoba u samoizolaciji (pozitivni na COVID 19 virus i njihovi kontakti).

12.35 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 69 je novooboljelih osoba od COVID-19.

Sve oboljele osobe su s područja Gospića od čega je 61 korisnik Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije te 4 zaposlenika navedene ustanove. Ostale pozitivne osobe su kontakti ranije oboljelih osoba. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Ukupno je oboljelo 340 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 137 aktivnih slučaja, 199 osoba je izliječeno te četiri osobe preminule.

"Sve novooboljele osobe iz Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije su bez simptoma bolesti. Od 21 korisnika, koji su ranije potvrđeni, samo 4 imaju izraženu blagu kliničku sliku", poručili su iz Stožera.

11.33 U Sisačko-moslavačkoj županiji je 49 novooboljelih osoba od zarazne bolesti Covid-19. Riječ je o osam osoba s područja grada Petrinje, šesnaest osoba s područja grada Siska, jedanaest osoba s područja grada Kutine, četiri osobe s područja grada Novske, četiri osobe s područja grada Popovače, dvije osobe s područja grada Hrvatska Kostajnica, dvije osobe s područja općine Lekenik, jednoj osobi s područja općine Velika Ludina i jednoj osobi s područja općine

11.30 U Zagrebačkoj županiji potvrđeno je 59 novih slučajeva zaraze, objavio je županijski Stožer: 11 iz Dugog Sela, devet iz Zaprešića, sedam iz Ivanić Grada, šest iz Velike Gorice, pet iz Rugvice, po četvero iz Vrbovca i općine Brdovec, po troje iz Samobora, Jastrebarskog, po dvoje iz Marije Gorice i Pušća te po jedna novozaražena osoba iz Svete Nedelje, Križa i Brckovljana.

Od 59 novooboljelih, 30 su kontakti prethodno oboljelih, šestero ih je povezano s bolničkim ustanovama, dvoje uz radna mjesta, dok je za 21 slučaj nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana jednom razredu srednje škole u Dugom Selu, dva razreda osnove škole u kravarskom te po jednom razredu osnovnih škola na području Ivaničkog Graberja, Velike Mlake i Jastrebarskog.

10.55 U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije za čak 82 osobe utvrđen je pozitivan nalaz na korona virus. Naime, u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 429 uzoraka, a pozitivni nalazi utvrđeni su za 36 osoba iz Osijeka, sedam iz Đakova, pet iz Našica, četiri iz Belišća, po tri iz Čepina i Tenje, po dvije iz Donjeg Miholjca, Gata, Ivanovca i Višnjevca, dok po jednu novopozitivnu osobu imaju Antunovac, Batina, Beli Manastir, Bijelo Brdo, Bokšić, Brođanci, Dalj, Grabovac, Josipovac, Potnjani, Stipanovci, Šaptinovci, Šećerana, Široko Polje, Valpovo i Velimirovac. Novopozitivne osobe su razmještene u čak 25 naselja na području županije.

10.49 U Splitsko-dalmatinskoj županiji, od ukupno 801 obrađenog testa je 80 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 34, Imotskog dva, Kaštela pet, Komiže jedan, Omiša dva, Sinja 10, Solina 5, Trilja tri, Trogira jedan, Vrgorca tri, Vrlike jedan, Dicma dva, Dugog Rata jedan, Hrvaca jedan, Muća sedam, Podstrane jedan i Prološca jedna osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih 36 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1577 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 28 COVID pozitivna osoba u KBC-u Split dok se 2 osobe nalaze na respiratoru.

10.42 Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze korona virusom: po sedam iz Dubrovnika i Metkovića, po dva iz Župe dubrovačke i Kule Norinske, te po jedan slučaj iz Konavala i Ploča. Izliječeno je 18 osoba, hospitalizirano je 14 Covid pacijenata. U posljednja 24 sata obrađeno je 160 uzoraka. U samoizolaciji je 499 osoba.

10.40 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 11 osoba je oboljelo od Covida-19 ; tri osobe s prebivalištem u Općini Bilice, jedna s prebivalištem u Šibeniku te sedmero štićenika Cvjetnog doma u Šibeniku. Trenutno su 24 aktivna slučaja u županiji. Tri osobe se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. U posljednja 24 sata testirano je 160 uzoraka.

10.25 U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (četiri) te po jedna zaražena osoba sa područja općina Klakar, Donji Andrijevci i Vrpolje.

10.22 Dr. Željka Karin najavila je da će u Splitsko-dalmatinskoj županiji biti veća broja od , ali i 10 posto novooboljelih u odnosu na broj testiranih, što je bolje od 13 posto u srijedu. Slučajevi se još razvrstavaju po županijama.

"Preliminarno znamo da će biti negdje oko 10 posto novooboljelih u odnosu na broj testiranih. Za očekivati je da ćemo imati porast broja novooboljelih upravo zbog mirko žarišta. Dogodile su nam se situacije da je u određenim situacijama na jednom mjestu bio veći broj oboljelih", rekla je Karin.

10.18 Bjelovarsko-bilogorskoj županiji devet je novih slučajeva zaraze korona virusom: sedam s područja je grada Bjelovara, a po jedna novooboljela osoba s područja je općine Severin i Nova Rača. Dvije novozaražene osobe učenici su dviju bjelovarskih srednjih škola, a njihovi razredi stavljeni su u samoizolaciju. Trenutno je u toj županiji 76 pozitivnih na COVID-19, u samoizolaciji je 455 osoba.

10.15 Na području Zadarske županije osam je novozaraženih osoba korona virusom. Riječ je o pet muških i četiri ženske osobe, starije i srednje životne dobi. Novooboljele osobe su sa područja Grada Zadra (dvoje), Nina(jedan), Kali(dvoje), Poličnika(jedan) i Sukošana (dvoje). Tijekom utorka testirano je 178 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 301 osoba, a istekao je za njih 7855.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 12 bolesnika od kojih je 2 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici Biograd na moru na liječenju je 5 bolesnika oboljelih od COVID-a 19, izvijestio je županijski stožer. 

10.11 Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem je testiranju obrađeno 112 uzoraka, od kojih je 20 pozitivnih, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

10.06 Na području Vukovarsko-srijemske županije u posljednja 24 sata su 34 nove pozitivne osobe na COVID-19, priopćio je županijski Stožer: 13 iz Vinkovara, po četvero iz Vukovara i Antina, troje iz Ivankova i po jedna osoba iz Mikluševaca, Retkovaca, Cerne, Cerića, Štitara, Županje, Bošnjaka, Vrbanje, Andrijaševaca i Nuštra.

09.49 U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji je 56 novih slučajeva zaraze. Od ukupnog broja oboljelih njih 11 su korisnici Doma za starije i nemoćne osobe. Epidemiološka obrada je u tijeku. U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada oboljelo 574 osoba. Na bolničkom liječenju se nalazi 19 osoba od čega je jedna na respiratoru, jedna osoba je otpuštena na kućno liječenje, a jedna starija ženska osoba je umrla.

09.10 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 194 uzoraka briseva (109 za administrativne potrebe) na Covid-19. Potvrđeno je sedam novozaraženih osoba s područja županije.

Kod svih sedam osoba radi se o epidemiološki uvezenim slučajevima, osobe su iz mjera samoizolacije, bliski kontakt s poznatom pozitivnom osobom ili boravak na području (Republika Italija, Republika Francuska, Crna Gora, Grad Zagreb i Rijeka).

Trenutno je 20 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 148 osoba.

09.05 U Primorsko-goranskoj županiji u četvrtak zabilježeno je 12 novih slučaja zaraze Covidom-19, a 13 osoba je ozdravilo. Ukupno su na području te županije 108 aktivna slučaja, 478 osoba nalaze se u samoizolaciji. Obrađeno je ukupno 406 uzoraka, izvijestili su iz županijskog stožera civilne zaštite. 

8.51 Nakon što je u srijedu kod dvije djelatnice šibenskog doma za starije 'Cvjetni dom' potvrđena zaraza korona virusom, ravnatelj te ustanove Tomislav Ninić u četvrtak je potvrdio da je zaraženo još šest štićenika.

Jedan je u bolnici, dok ostali nemaju simptome, izvijestio je. "Jedan štićenik je hospitaliziran prije dva dana i nakon što je testiran na Odjelu infektologije šibenske bolnice rezultati testova pokazali su da je pozitivan na Covid-19. Uz njega, pozitivno je još pet štićenika doma koji zasad nemaju nikakvih simptoma. Za sada je situacija dobra, a dalje ćemo postupati prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije", rekao je Ninić za ŠibenikIN. 

U Cvjetnom domu najprije su se zarazile dvije djelatnice zbog čega je u srijedu testiran cijeli kat, odnosno 55 štićenika. Rezultati testova pokazali su da je pozitivno šest štićenika. 

8.49 Kako neslužbeno doznaje N1 u četvrtak je u Hrvatskoj 794 novozaraženih korona virusom. Testirano je 6696 ljudi.

8.25 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus potvrđeno 11 novih slučaja bolesti Covid-19. Riječ je o šest osoba s koprivničkog, tri osobe s križevačkog i dvije osobe s đurđevačkog područja iz opće populacije, mlađe i srednje životne dobi.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 58 slučaja, četiri osobe su oporavljene od bolesti Covid-19, a na bolničkom liječenju je ukupno 27 osoba.

Od početka pojave korona virusa na području županije zabilježeno je ukupno 297 slučajeva bolesti Covid-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 141 osoba.

8.15 U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 217 novozaraženih, potvrdio je za HRT ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba Zvonimir Šostar. Od toga je šest osoba s prebivalištem u drugim županijama pa je broj novozaraženih iz Zagreba 211.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.