NOVI REKORD

Zagreb ima čak 705 novozaraženih korona virusom; i druge županije imaju rekordan broj novooboljelih

Autor

iz/bl/av

Nacionalni stožer objavio je u četvrtak kako su u posljednja 24 sata zabilježena 1563 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj 7380. Među njima je 661 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 46 pacijenta. Preminulo je 13 osoba.

22.10.2020. u 08:10
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Grad Zagreb (705), Sisačko-moslavačka (57), Vukovarsko-srijemska (49), Krapinsko-zagorska (86), Istarska (41), Koprivničko-križevačka (pet), Karlovačka (71), Primorsko-goranska (73), Dubrovačko-neretvanska (41), Zagrebačka županija (111), Osječko-baranjska županija (125), Požeško-slavonska (22), Zadarska (17), Bjelovarsko-bilogorska (31), Splitsko-dalmatinska (153), Ličko-senjska (osam), Brodsko-posavska (19), Šibensko-kninska (osam), Varaždinska (75), Međimurska (68), Virovitičko-podravska (dva).

14.53 Od 140 uzoraka s područja Virovitičko-podravske županije poslanih u utorak na obradu obrađena su samo dva i oba su pozitivna na korona virus, objavio je županijski Stožer. Riječ je o dvije osobe iz općine Voćin.

14.19 U Međimurskoj županiji u četvrtak je 68 novozaraženih korona virusom, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.

Međimurje trenutno ima 348 aktivnih slučajeva. 49 osoba je u epidemiološkoj obradi, za 84 osobe nepoznata je epidemiološka anamneza, 190 osoba su kontakti s ranije potvrđenim slučajem, odnosno bliski kontakti iz obitelji, osnovnih i srednjih škola te kontakti unutar radnih okolina, 23 osobe su iz domova za starije i nemoćne - i korisnici i djelatnici, dok su dvije osobe s prebivalištem u Međimurskoj županiji, a borave u nekoj drugoj.

Hospitalizirana su 23 pacijenata, a jedna osoba je na respiratoru.

U mjeri samoizolacije je 1398 osoba, no epidemiološka obrada još je u tijeku te nisu obuhvaćeni svi kontakti potvrđenih slučajeva.

12.57  U Varaždinskoj županiji 75 je novih slučajeva zaraze korona virusom, tri osobe su hospitalizirane, a jedna je stavljena na respirator, izvijestio je u četvrtak Županijski stožer Civilne zaštite.

12.01 Na području Šibensko-kninske županije osam je oboljelo od COVID-19 infekcije, priopćio je županijski Stožer.

Jedna osoba ima prebivalište na području grada Šibenika, dok jedna trenutačno boravi u Šibeniku, a prebivalište joj je drugdje. Ostalih šest novooboljelih su štićenici Cvjetnog doma u Šibeniku.

11.58 Tijekom posljednja 24 sata u Brodsko-posavskoj županiji zabilježeno je 19 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

12 osoba je iz Slavonskog Broda, a po jedna zaražan osoba je iz Nove Gradiške te općina Stara Gradiška, Okučani, Bukovlje, Garčin, Gornja Vrba i Oprisavci.

11.56 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata osam je novooboljelih osoba od COVID-19.

Tri oboljele osobe su s područja Gospića, po dvije  oboljele osobe s područja Novalje i Plitvičkih jezera te jedna oboljela osoba s područja Udbine. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Ukupno je oboljelo 397 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 148 aktivnih slučaja, 236 osobe su izliječene te 13 osoba je preminulo. 

11.50 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 919 obrađenih testova u četvrtak su 153 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 59, Ciste provo (dvije), Dicma (dvije), Dugog rata (dvije), Dugopolja (jedna), Gradca (jedna), Hrvaca (sedam), Imotskog (šest), Jelse (jedna), Trilja (šest). Kaštela (sedam), Klisa (jedna) ,Lovreća (dvije), Makarske (tri), Marine (jedna), Muća (dvije), Omiša (dvije), Otoka (jedna), Supetra (jedna), Trogira (tri), Podbablja (četiri), Podstrane (dvije), Postira (jedna), Prgometa (jedna), Prološca (dvije), Pučišća (jedna), Runovića (dvije), Sinja 20, Solina (šest), Vrgorca (tri) i Zagvozda (jedna) osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih 68 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2096 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 42 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split dok se četiri osobe nalaze na respiratoru.

11.21 Tijekom posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđen je 31 novi slučaj zaraze korona virusom, a među novozaraženim osobama je i osam zdravstvenih djelatnika Opće bolnice Bjelovar, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

11.17 Na području Zadarske županije 17 je novooboljelih osoba, izvijestio je županijski Stožer.

Riječ je o devet osoba iz Zadra, tri iz Škabrnje, dvije iz Svetog Filipa i Jakova te po jednoj novooboljeloj osobi iz Poličnika, Posedarja i Ražanca. Većina novooboljelih obiteljski su kontakti dosad zaraženih osoba.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 12 bolesnika oboljelih od COVID-a 19 od kojih je jedan na respiratoru.

11:00 Požeško-slavonskoj županiji je na posljednjem testiranju obrađen je 121 uzorak, od čega su 22 pozitivna, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

10:50 Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestio je da je u posljednja 24 sata utvrđen pozitivan nalaz za 125 osoba, što je najviše u jednom danu od početka epidemije. Testirano je ukupno 470 osoba. Najviše novooboljelih, njih 62 je iz Osijeka. Osam novooboljelih je iz  Đakova te 15 iz Belišća.

10.30 Na području Zagrebačke županije u zadnja 24 sata oboljelo je 111 osoba, što je isto rekord za tu županiju.  Samoizolacija je propisana učenicima jednog razreda osnovne škole na području Samobora i jednog razreda srednje škole na području Velike Gorice zbog pozitivnog učenika te učenicima dva razreda osnovne škole na području Svetog Ivana Zeline zbog pozitivnih djelatnika. Do sada je u toj županiji evidentirano 1719 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim korona virusom, izliječene su 753 osobe, a 25 osoba je preminulo. Trenutno je aktivan 941 slučaj.

10.04 Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je 41 novi slučaj zaraze korona virusom. Riječ je o sedam muških i devet ženskih osoba iz Dubrovnika (njih 13 ima utvrđenu ep. vezu), četiri muške i 11 ženskih osoba iz Metkovića (osam ima utvrđenu ep. vezu), jednoj muškoj i dvije ženske osobe iz Ploča (jedna osoba ima utvrđenu ep. vezu), jednoj muškoj i dvije ženske osobe iz Vela Luke (svima utvrđena ep. veza), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Stona (utvrđena ep. veza), jednoj ženskoj osobi iz Orebića (utvrđena ep. veza) i jednoj muškoj osobi iz Slivnog (utvrđena ep. veza).

Izliječeno je 15 osoba: sedam iz Dubrovnika, četiri iz Metkovića te po jedna iz Kule Norinske, Ploča, Korčule i Vela Luke. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 11 osoba pozitivnih na korona virus. U posljednja 24 sata obrađeno je 206 uzoraka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 17.584 uzorka.

9.50 U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabilježena su 73 nova slučaja zaraze korona virusom. Na području županije su trenutno 303 aktivna slučaja, a ozdravilo je 16 osoba. U samoizolaciji je 779 osoba.

9.49 U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji je potvrđen 71 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

9.46 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavijestio je o pet novih slučaja bolesti Covid-19. Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

9.30 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 295 uzoraka briseva na Covid-19. Potvrđeno je 41 pozitivnih osoba s područja županije.

Kod 33 osobe radi se epidemiološki o uvezenim slučajevima. Rijeka (19), Zagreb (osam), Slavonija (četiri), srednja Dalmacija (jedan), Međimurje (jedan). Osobe su bliski kontakt već poznate pozitivne osobe, a dijelom su iz mjera samoizolacije. Za osam osoba je u tijeku epidemiološka obrada.

Izliječene su četiri osobe. Trenutno je 102 aktivnih slučajeva bolesti Covid-19. U mjerama samoizolacije nalazi se 391 osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

9.29 U Krapinsko-zagorskoj županiji 86 je novih osoba pozitivnih na korona virus. Radi se osobama sa prebivalištem na području sljedećih 24 jedinica lokalne samouprave: Grad Donja Stubica (dva), Grad Krapina (19), Grad Oroslavje (jedan), Grad Pregrada (10) Grad Zabok (dva), Grad Zlatar (tri), Općina Bedekovčina (pet), Općina Desinić (dva), Općina Đurmanec (sedam), Općina Gornja Stubica (dva), Općina Hum na Sutli (jedan), Općina Konjščina (četiri), Općina Krapinske Toplice (jedan), Općina Kumrovec (jedan), Općina Lobor (jedan), Općina Marija Bistrica (četiri), Općina Mihovljan (jedan), Općina Petrovsko (dva), Općina Radoboj (10), Općina Stubičke Toplice (dva), Općina Sveti Križ Začretje (dva), Općina Tuhelj (jedan), Općina Veliko Trgovišće (jedan) i Općina Zlatar Bistrica (dva).

Ozdravile su dodatne 54 osobe te ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 544. U samoizolaciji se nalazi 1478 osoba.

9.22 Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije izvijestio je o 49 novih pozitivnih osoba na Covid-19.

Devet novooboljelih je iz Vukovara, osam iz Županje, sedam iz Ivakova, petero iz Vinkovaca, troje iz Tovarnika, po dvoje iz Novih Jankovaca i Retkovaca te po jedna osoba iz Borova Sela, Bošnjaka, Cerne, Đeletovaca, Gunje, Komletinaca, Lovasa, Markušice, Nuštra, Petrovaca, Sotina, Strošinaca i Vođinaca.

8.45 U Sisačko-moslavačkoj županiji novih je 57 slučajeva zaraze korona virusom. Iz Siska ih je 27, 17 iz Petrinje, pet iz Popovače, troje iz Sunje, dvije iz Kutine te po jedna iz Gline, Hrvatske Kostajnice i Dvora.

8.05 U Zagrebu je 705 novih slučajeva zaraze korona virusom, potvrdio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar za Hinu. Testirano je više od 1900 ljudi.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.