PODACI ŽUPANIJSKIH STOŽERA

Velik broj novih slučajeva u domu u Delnicama, u Zagrebu zaražen liječnik iz Petrove, virus ušao u školu

Autor

js

Županijski stožeri civilne zaštite objavljuju podatke o korona virusu. 

25.09.2020. u 08:04
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Požeško-slavonska (šest), Istarska (jedan), Primorsko-goranska (45), Ličko-senjska (dva), Splitsko-dalmatinska (34), Osječko-baranjska (11), Koprivničko-križevačka (jedan), Vukovarsko-srijemska (osam), Dubrovačko-neretvanska (šest), Zadarska (šest), Bjelovarsko-bilogorska (tri), Zagrebačka (24), Šibensko-kninska (tri), Varaždinska (dva), Grad Zagreb (33), Brodsko-posavska (dva), Međimurska (osam), Virovitičko-podravska (osam), Karlovačka (14), Krapinsko-zagorska (14)

ŽUPANIJE BEZ NOVIH SLUČAJEVA: Sisačko-moslavačka

ŽUPANIJE S PREMINULIMA: Primorsko-goranska (dva), Splitsko-dalmatinska (jedan)

14.25 Zaraza korona virusom potvrđena je za novih 14 osoba u Krapinsko-zagorskoj županiji u posljednja 24 sata, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Četiri novozaražene osobe su s područja općine Veliko Trgovišće, dvije iz općine Petrovsko, a po jedna s područja gradova Donja Stubica, Oroslavje i Zlatar te općina Bedekovčina, Đurmanec, Hum na Sutli, Konjščina i Stubičke Toplice.

U protekla 24 sata ozdravila je jedna osoba. Pristiglo je i 66 negativnih nalaza, dok se čekaju rezultati za još jedan uzorak. Trenutno je 100 aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području županije. U samoizolaciji je 661 osoba.

14.00 U Karlovačkoj županiji 14 je novih slučajeva zaraze, oboljelo je po sedam muškaraca i žena, od kojih je devetoro iz Karlovca, po dvije su osobe iz Duge Rese i Netretića, a jedna je iz Ozlja, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.  Tih 14 pozitivnih nalaza pristiglo je od u četvrtak testiranih 100 osoba.

 Na bolničkom je liječenju devet osoba, od kojih je jedna težeg zdravstvenog stanja. U samoizolaciji se nalazi 521 osoba.  Do sada je u Karlovačkoj županiji evidentirano 319 zaraženih osoba.

I nspektori karlovačkog Stožera civilne zaštite nisu uočili nepravilnosti u poštivanju protuepidemijskih mjera u jučerašnjem nadzoru pet obiteljskih domova, te u poslovnim prostorima 14 različitih uslužnih djelatnosti u Karlovcu i Dugoj Resi.

13.16 Osam je novozaraženih u Virovitičko-podravskoj županiji, osam je hospitaliziranih, 244 u samoizolaciji.

12.05 Do sada je u Međimurskoj županiji testirano ukupno 6395 osoba. Od četvrtka neobrađenih 90 uzetih uzoraka, osam nalaza je pozitivno. Do 11 sati testirano je 83 osobe i svi su u obradi. Trenutno je mjera samoizolacije određena za 720 osoba.

Aktivnih je 59 slučajeva (12 osoba nepoznate epidemiološke anamneze, 20 osoba sa svadbene svečanosti, 11 osoba kontakt s oboljelima koji su prisustvovali svadbi, 12 osoba koje su kontakti sa ranije potvrđenim, dvije osobe koje su se vratile s ljetovanja te dvije osobe strani državljani koji rade na području Međimurske županije).

11.10 Samo dva nova slučaja zaraze korona virusom bilježi u zadnja 24 sata Brodsko-posavska županija.

Brodsko-posavski Stožer civilne zaštite priopćio je u petak kako su u županiji trenutno 53 osobe pozitivne na Covid-19, a njih devet je pod nadzorom liječnika u bolnici.

11.06 U Zagrebu su u petak potvrđena 33 nova slučaja zaraze korona virusom, među njima i liječnik iz Petrove bolnice i srednjoškolac pa je razred s 24 učenika u samoizolaciji, izvijestili su u petak iz zagrebačkog Stožera civilne zaštite te dodali da je aktualno 315 slučajeva zaraze.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" u posljednja 24 sata testiran je 671 uzorak, a među novooboljelima većina su kontakti od prije pozitivnih osoba.

Negativnu epidemiološku anamnezu ima njih 12, a četiri slučaja su povezana s izlascima i obiteljskim druženjima, kazala je na konferenciji za medije Vanja Tešić voditeljica Službe za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "dr. Andrija Štampar".

Tijekom zadnja 24 sata od zaraze korona virusom oporavilo se 58 osoba, a za 185 osoba je određena mjera samoizolacije. Vezano za škole, potvrđena je zaraza kod jednog učenika srednje škole te su u samoizolaciju stavljena 24 učenika u toj školi.

U Petrovoj bolnici na korona virus pozitivan je jedan liječnik, a Tešić je rekla da ne zna koliko je osoba u samoizolaciji u toj bolnici. "Zavod je u povjerenstvu za kontrolu bolničkih infekcija i bolnica mora sama odrediti tko su bili njegovi kontakti u bolnici, a mi smo odradili obiteljske kontakte", kazala je.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč izvijestio je da je kroz domove zdravlja prošlo 299 osoba, samoizolacija je određena za tri osobe, a na testiranje je upućeno 248 osoba. U obradi je 212 uzoraka.

10.58 U Varaždinskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze korona virusom. Kod jedne osobe radi se o bliskom kontaktu prethodno potvrđene Covid-19 pozitivne osobe, a kod druge osobe je izvor zaraze nepoznat. Obje osobe liječit će se kod kuće.

Tri osobe su se oporavile. Broj aktivnih slučajeva je 13, a navedenoj brojci valja i dalje pribrojiti dvije hospitalizirane osobe iz druge županije.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se pet osoba, od čega su tri osobe iz Varaždinske županije, dok se na liječenju kod kuće nalazi 10 osoba.

10.50 Na području Šibensko-kninske županije tri osobe oboljele su od Covid-19 infekcije; jedna s prebivalištem u Šibeniku, te dvije osobe koje borave na području Grada Šibenika, a prebivalište im je drugdje.

Oboljela je i jedna osoba s prebivalištem u Drnišu koja dulje vrijeme boravi u Splitu, gdje je i bila izložena zarazi. Trenutno je 15 aktivnih slučajeva oboljenja. Tri osobe se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata uzorkovan je 141 uzorak za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 94 osobe.

10.40 U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 24 nova slučaja zaraze korona virusom, izliječeno je 14 osoba, a trenutno su aktivna 211 slučajeva, izvijestio je u petak Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Dvije su novooboljele osobe u Zaprešiću, sedam u Velikoj Gorici, dvije u Dugom Selu, jedna u Vrbovcu, jedna osoba u općinama Brdovec i Kloštar Ivanić, dvije osobe u općinama Stupnik i Rugvica, tri osobe u općinama Križ i Brckovljani.

Od 24 novooboljele osobe devet su kontakti prethodno oboljelih, četiri slučaja su povezana s boravkom u BiH, dvije sa svadbama, dok je za devet slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 56 osoba.

Na području Zagrebačke županije od početka pandemije evidentirano je 740 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 514 osoba, a 15 ih je preminulo.

10.31 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije tri su novozaražene osobe korona virusom, a riječ je o dvije osobe s bjelovarskog područja i jednoj s daruvarskog područja, izvijestili su u petak iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Ukupno je aktivno 25 slučajeva zaraze korona virusom na području te županije, a u samoizolaciji su 492 osobe.

10.25 Novih šest osoba zaraženih koronavirusom bilježi u posljednja 24 sata Zadarska županija, a riječ je o četiri žene i dvojici muškaraca, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite. Među zaraženima je jedna državljanka Ukrajine koja će izolaciju provesti na području županije, dvije osobe iz Zadra te po jedna iz Galovca, Pakoštana i Poličnika.

U četvrtak je testirano 157 uzoraka, aktivni nadzor provodi se nad 298 stanovnika županije, a istekao je za njih 7370. Na Covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 18 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.

10.20 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze korona virusom, a izliječeno je osam osoba, izvijestio je u petak Županijski stožer Civilne zaštite. Među zaraženima su dva muškarca i žena iz Dubrovnika, od kojih je za jednog muškarca utvrđena epidemiološka veza. Pozitivni su žena iz Stona, žena iz Opuzena te žena iz Metkovića, kojoj je utvrđena epidemiološka veza.

Među osam izliječenih njih troje je iz Dubrovnika, po jedna iz Metkovića, Ploča i Župe dubrovačke te dvoje koji nemaju prebivalište u županiji. U dubrovačkoj bolnici od korona virusa liječi se 17 osoba, od kojih dvije na respiratoru. U samoizolaciji je 380 osoba. Od početka pandemije analizirano je ukupno 13 574 uzoraka.

10.01 U posljednja 24 sata zabilježena su 223 nova slučaja zaraze virusom u Hrvatskoj, a preminulo je pet osoba.    

10.00 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je osam novih pozitivnih osoba na COVID-19 (sedam osoba iz Vinkovaca i jedna iz Bošnjaka). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 763,  od kojih je  687 osoba  izliječeno, a ukupno je 16 preminulih osoba. Trenutno je u županiji sedam osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. 

U protekla 24 sata testirane su 122 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 10.963.

9.59 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da je nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđen jedan novi slučaja zaraze virusom SARS -CoV-2, a riječ je o osobi s đurđevačkog područja.

Dvije su osobe proglašene zdravima, na bolničkom liječenju su dvije osobe, a u ovom trenutku na području županije je sedam aktivnih slučajeva.

9.57 U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata obrađeno je ukupno 236 uzoraka od kojih je 11 bilo pozitivni na korona virus. Četiri novopozitivne osobe imaju boravište na području Grada Osijeka, po dvije na području Grada Đakova i Općine Čepin, a po jedna na području gradova Belišće i Donji Miholjac te Općine Strizivojna.

Na liječenju u KBC-u Osijek nalazi se 17 pacijenata oboljelih od COVID-19, a i dalje su četiri na respiratoru.

9.50 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 473 obrađena testa 39  je novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 19, Dugog Rata dvije, Hvara jedna, Kaštela tri, Podbablja jedna, Makarske tri, Podstrane dvije, Sinja dvije, Solina tri, Trilja jedna i Trogira dvije osobe.

Od 39 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 15 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1054 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 45 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se četiri osobe nalaze na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split preminula je jedna muška osoba stara 70 godina. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na COVID infekciju.

9.30 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe od COVIDA-19. Oboljele osobe su s područja Gospića i Otočca i bliski su kontakti ranije potvrđenih oboljelih osoba. 

Ukupno su oboljele 163 osobe od COVIDA-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 53 aktivnih slučaja, 108 osoba je izliječeno te su dvije osobe preminule. U protekla 24 sata testirano je 38 osoba. 

9.06  U Primorsko-goranskoj županiji u petak je potvrđena zaraza korona virusom kod 45 osoba, a preminule su dvije zaražene osobe, doznaje se iz Županijskog stožera Civilne zaštite koji su također izvijestili da je jučer i danas u domu umirovljenika u Delnicama ukupno zaraženo 59 korisnika. 

Preminule osobe nisu povezane s domom u Delnicama, u kojem je od jučer potvrđena zaraza kod još 31 osobe.

Ostale novozaražene osobe u županiji su kontakti ranije zaraženih osoba.

Ukupno je, jučer i danas, potvrđena zaraza korona virusom kod 59 osoba iz doma u Delnicama, a petero korisnika je preventivno smješteno u riječku bolnicu.

Još su četiri osobe ozdravile, pa su sada u županiji aktivna 124 slučaja infekcije korona virusom, a 418 ljudi je u samoizolaciji.

Prema podacima iz riječkog KBC-a, u toj bolnici se liječi ukupno 15 Covid pozitivnih pacijenata. Na Klinici za infektivne bolesti hospitalizirano je 10 pacijenata, a u respiracijskom centru je pet pacijenata, od kojih su dva bolesnika na respiratoru.

8.58 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 230 uzoraka briseva (128 za administrativne potrebe) na covid-19, od kojih je jedan pozitivan, epidemiološka obrada je u tijeku. Izliječene su četiri osobe, a aktivno je šest slučajeva.

8.50 U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

8.12 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 99 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 88 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 11 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 755 osoba, a ukupno je testirano 8612 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 75 uzoraka, od kojih je šest pozitivnih. 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.