U VARAŽDINU 11 ZDRAVSTVENIH DJELATNIKA U SAMOIZOLACIJI

Čak 24 slučaja u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 17 u Zagrebu, žena preminula u Slavoniji

Autor

lb

Županijski stožeri civilne zaštite objavljuju podatke o epidemiološmkoj situaciji.

11.08.2020. u 08:52
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Primorsko-goranska (četiri), Požeško-slavonska (jedan), Istarska (dva), Zadarska županija (jedan), Ličko-senjska (dva), Osječko-baranjska županija (četiri), Grad Zagreb (17), Brodsko-posavska (jedan), Vukovarsko-srijemska (šest), Splitsko-dalmatinska (24), Zagrebačka (dva), Međimurska (jedan), Varaždinska (jedan), Karlovačka (jedan), Šibensko-kninska (šest), Krapinsko-zagorska (jedan)

14.10  U Dubrovačko-neretva­nskoj županiji u pos­ljednja 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze Covid-19 infekcijom, priopćio je županijski Stožer Civilne zaštite.

 Stožer navodi da je izliječena je jedna starija muška osoba s boravištem u BiH. Od početka pandemije analizirana su ukupno 6923 uzorka.

U Općoj bolnici Dubrovnik je hospitalizirana jedna osoba pozitivna na Covid-19. U samoizolaciji je ukupno 256 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 49 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer Civilne zaštite i dalje poziva građane da se drže svih propisanih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

13.05  U protekla 24 sata s područja Krapinsko-zagorske županije evidentirana je jedna novozaražena osoba, koja se nalazi u samoizolaciji na području Splitsko-dalmatinske županije, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Trenutno je 7 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom s područja Krapinsko-zagorske županije. U protekla 24 sata na analizu su poslana 82 uzorka, od kojih je 38 negativno, dok se za 44 čekaju rezultati nalaza, dodaje se u priopćenju.

12.30 U Šibensko-kninskoj županiji zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze korona virusom. Trenutno je 39 aktivnih slučajeva oboljenja, a svi novozaraženi su mlađe osobe, izvijestio je u utorak Stožer civilne zaštite te županije.

Među šestero novozaraženih su dvije mlađe ženske osobe, s prebivalištem na području Grada Vodica koje su kontakti ranije oboljelih.

Među njima su i dvije mlađe muške osobe s područja Šibenika, čija je epidemiološka obrada u tijeku.

Također, zaražena je  jedna mlađa muška osoba koja trenutno boravi na području Vodica, s prebivalištem u Osijeku, čija je epidemiološka obrada u tijeku te mlađa muška osoba koja je boravila na području Rogoznice, s prebivalištem u Zagrebu, a koja je odmah po saznanju pozitivnog nalaza otputovala na adresu stalnog boravka.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 57 osoba. Od reaktivacije epidemije u lipnju, ukupno 73 osobe oboljele su od COVID-19 infekcije, a trenutno je 39 aktivnih slučajeva oboljenja.

12.20 Karlovačkoj županiji registriran je jedan novi slučaj oboljenja od COVID-19, a radi se muškarcu srednje životne dobi iz okolice Karlovca, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

12.15 U Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze korona virusom, a riječ je o starijem muškarcu koji je zbog teške kliničke slike u varaždinskoj Općoj bolnici, izvijestio je u utorak Županijski stožer Civilne zaštite.

Kao mogući izvor zaraze smatra se svadba u Slavoniji na kojoj su ukućani bili krajem srpnja. Ostali ukućani, koji navode da su imali minimalne respiratorne simptome, također će biti testirani.

Iz županijskog Stožera pojasnili su i slučaj zaraze korona virusom od ponedjeljka, odnosno zaprimanje COVID-19 pozitivne pacijentice u Opću bolnicu Varaždin.

Pacijentica je zbog ozljede zaprimljena na hitni kirurški odjel, bez potrebe za operativnim zahvatom, a prema važećim obvezujućim protokolima takvi slučajevi ne testiraju se na COVID-19. Isključivo zbog toga što je varaždinska bolnica uspostavlila dodatni protokol preventivnog testiranja pacijentica je prepoznata kao COVID-19 pozitivna osoba te je slijedom toga preventivna mjera samoizolacije određena za 11 zdravstvenih djelatnika, napominju iz Stožera civilne zaštite.

Trenutno u Varaždinskoj županiji ima devet aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom - četiri osobe smještene su u Općoj bolnici Varaždin, a petero ih je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

12.00 Jedan novi slučaj zaraze korona virusom zabilježen je u Međimurskoj županiji, a riječ je o stranom državljaninu na privremenom radu u Hrvatskoj, s prijavljenim boravištem u toj županiji, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.

U priopćenju Stožera navodi se da su svi u ponedjeljak uzeti uzorci u međimurskom Zavodu za javno zdravstvo negativni, no iz Zavoda Varaždinske županije javljeno je kako je jedan pozitivan. Riječ je o državljaninu Sjeverne Makedonije koji je na privremenom radu u Hrvatskoj, s boravištem prijavljenim u Međimurskoj županiji.

11.30 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije do utorka do 11 sati evidentirano je 265 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koro navirusom. U odnosu na podatke od ponedjeljka radi se o dvije osobe više, a dvije osobe su i izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 38 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 216 osoba, a 11 ih je preminulo.

10.47 Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 433 obrađena testa u utorak su 24 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju s područja županije i to iz Splita šest, Imotskog tri, Kaštela dva, Makarske tri, Runovića dva, Klisa dva te po jedna iz Sinja, Brela, Podbablja, Podstrane, Prološca i Zmijavaca. Uz 24 novooboljele osobe pozitivne na Covid infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije još je osam osoba iz drugih županija pozitivno na Covid infekciju i to dvije osobe iz Osječko-baranjske županije, četiri osobe iz Grada Zagreba, jedna osoba iz Krapinsko-zagorske županije te jedna osoba iz Brodsko-posavske županije. Svi novooboljeli iz drugih županija  testirani su u Splitu. Od 24 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije, 11 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 561 osoba nalazi se u samoizolaciji, a 18 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split dok se jedna osoba nalazi na respiratoru.

U karanteni se nalaze četiri strana državljanina.

10.45 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je šest novih pozitivnih osoba na COVID-19 (5 osoba iz Vinkovaca i jedna osoba iz Bapske).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 514, od kojih je 344 osoba izliječeno, a pet osoba je preminulo.

Trenutno su u županiji 24 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 98 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6352.

10.10  U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiran je jedan novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije s današnjim danom iznosi 187, dok je broj aktivnih slučajeva 28. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je 93.

10.00 U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata potvrđeno je najmanje 17 novih slučajeva zaraze korona virusom.

Većina novooboljelih zaražena u noćnim klubovima na obali.

"U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u protekla 24 sata testirano je 449 osoba, a zabilježeno je 17 novih slučajeva Covid-19", izvijestila je zamjenica ravnatelja zavoda Sandra Šikić

Od ovih 17 novih slučajeva, njih 14 povezano je s izlaganjem u noćnim klubovima na obali u Makarskoj, Vodicama, Bolu na Braču te Novalji na Pagu. Dvoje su kontakti s prethodno oboljelim osobama, a za jednu osobu postoji negativna epidemiološka anamneza. 

"Mislim da bi lokalni stožeri gdje se ti klubovi nalaze, trebali donijeti mjere da se osvijeste mladi ljudi, vlasnici i korisnici tih objekata da se spriječi daljnje širenje zaraze", poručila je Šikić uputivši apel na odgovorno ponašanje na godišnjem odmoru.

Komentirala je podatke koje su iznijeli neki mediji, da je na području Zagreba u utorak 37 oboljelih, napomenuvši da zagrebački Stožer objavljuje podatke za vremenski period od 8 ujutro prethodnog dana do 8 ujutro idućeg dana.

9.50  U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je ukupno 158 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije od kojih su četiri pozitivna na korona virus. Tri novooboljele osobe su s područja Grada Osijeka, a jedna s područja Općine Darda.

U KBC-u Osijek hospitalizirano je 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa, a trenutno nitko nije na respiratoru, no na žalost u ponedjeljak je preminula jedna osoba (žena, rođena 1946. godine, iz Osijeka).

Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za šest osoba koje su novi kontakti oboljelih, a trenutno je u samoizolaciji ukupno 173 osoba.

9.45 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe.

Ukupno je oboljelo 36 osoba od Covid-19 od čega je šest aktivnih slučajeva, 29 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula. U protekla 24 h testirano je 10 osoba.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 25 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije "Covid-19" kojom prilikom nije  utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

9.40 Još se jedna osoba oporavila od korona virusa, pa su na području Virovitičko-podravske županije, trenutno, još samo dvije osobe koje su zaražene virusom SARS-CoV-2, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

U posljednja 24 sata, 24 osobe su testirane, njihovi nalazi bili su negativni. Broj testiranih, od početka epidemije je trenutno 2426. Podsjetimo, od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 32 osoba su zaražena korona virusom. Od toga, dvoje je trenutno aktivno, dvadeset i devet osoba se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.

Još se jedna osoba oporavila od korona virusa, pa su na području Virovitičko-podravske županije, trenutno, još samo...

Objavljuje Virovitičko-podravska županijaPonedjeljak, 10. kolovoza 2020.

9.18  Zabilježen je jedan novi slučaj zaraze korona virusom na području Zadarske županije. 

Riječ je o mlađem muškarcu, britanskom državljaninu koji će do ozdravljenja boraviti u organiziranom smještaju na području Grada Zadra. Njegovi kontakti su obrađeni i stavljeni u samoizolaciju.

Aktivan nadzor provodi se nad 147 osoba. Tijekom ponedjeljka obavljeno je 120 testiranja uzoraka sa sumnjom na korona virus. Na Covid-1 odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirane su tri osobe.

9.12 U posljednja 24 nema novooboljelih u Sisačko-moslavačkoj županiji. 

Na području županije ostale su još četiri osobe koje boluju od bolesti Covid-19. Dvije osobe su područja grada Petrinje, jedna osoba s područja grada Siska i jedna s područja grada Popovače, priopćio je lokalni stožer.

9.00 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 190 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih su dva pozitivna.

Radi se o uvezenim slučajevima. Jedna osoba je strani državljanin (BiH), koji je tijekom ponedjeljka došao u Istru iz poslovnih razloga (građevinski radnik), te je testiran prije početka rada.

Druga osoba je boravila 10-tak dana na području srednje Dalmacije te je simptome bolesti dobila i prije dolaska u Istru.

Izliječene su dvije osobe. Trenutno je 24 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 93 osobe. 

8.37 U Primorsko-goranskoj županiji u utorak zabilježene su četiri novozaražene osobe, od čega su dvije kontakti u obiteljima prethodno zaraženih, a dvoje su mladi ljudi koji su bili na Pagu i u Dalmaciji. U Županiji je trenutačno 19 aktivnih slučajeva.

8.30 U posljednja 24 sata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na korona virus testirano je 55 osoba i među njima nema novooboljelih.

Trenutno su na području županije tri aktivna slučaja zaraze korona virusom. U samoizolaciji je u županiji 21 osoba, izvijestio je Stožer BBŽ. 

7.50 U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem testiranju bila su 34 uzorka, od kojih je jedan pozitivan na korona virus, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.