PODACI ŽUPANIJSKIH STOŽERA

Čak 387 novozaraženih u Zagrebu, veliki brojevi u Zagorju, Splitsko-dalmatinskoj župniji...

Autor

Donosimo pregled najnovijih podataka o korona virusu po županijama u subotu.

17.10.2020. u 08:36
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Grad Zagreb (387), Koprivničko-križevačka (sedam), Istarska (13), Karlovačka (14), Primorsko-goranska (31), Sisačko-moslavačka (27), Vukovarsko-srijemska (31), Požeško-slavonska (12), Karlovačka (14), Zagrebačka (74), Dubrovačko-neretvanska (38), Osječko-baranjska (95), Šibensko-kninska (13), Krapinsko-zagorska (82), Splitsko-dalmatinska (104), Brodsko-posavska (19), Bjelovarsko-bilogorska (29), Varaždinska (45), Ličko-senjska (13), Međimurska (62), Zadarska (24)

ŽUPANIJE SA SMRTNIM SLUČAJEVIMA: Bjelovarsko-bilogorska (jedan)

13.40 Na području Zadarske županije 24 su nova slučaja zaraze korona virusom, a u najvećoj mjeri riječ je o kontaktima već zaraženih osoba dok se za ostale utvrđuju kontakti i kretanja. Po osam je novooboljelih osoba s područja grada Zadra i općine Sukošan, dvoje ih je iz općine Privlaka, a po jednog novozaraženog bilježe gradovi Benkovac i Nin te općine Novigrad, Poličnik, Škabrnja i Vir. U samoizolaciji je 376 osoba, a aktivni nadzor je istekao za njih 7976. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 213 uzoraka.

U Općoj bolnici Zadar na svim Covid odjelima ukupno je hospitalizirano 14 pacijenata, od kojih je dvoje na respiratoru. Četiri pacijenta s lakšim simptomima smještena su u biogradskoj bolnici.

13.30 U Međimurskoj županiji najviše je testiranih u jednom danu od početka pandemije - 496. Od jučer uzetih, neobrađenih 148 uzoraka, 62 nalaza je pozitivno, dokazan je virus u mikrobiološkom laboratoriju ZZJZ Međimurske županije kod tri osobe iz drugih županija te je potvrđen i jedan slučaj osobe pozitivne na korona virus u Zagrebu, a koja se zbog mjesta prebivališta statistički vodi pod Međimursku županiju. U subotu do 11 sati uzeto je 496 uzoraka od čega je 198 nalaza negativno, a 298 je u obradi.

13.00 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 13 je novooboljelih osoba od Covid-19.  S područja Gospića je 11 osoba te po jedna oboljela osoba s područja Otočca i Perušića.  U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Ukupno su oboljele 363 osobe od Covid-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 151 aktivan slučaj, 206 osoba je  izliječeno te šest osoba preminulo.  U posljednja 24h testirano je 88 osoba. 

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 478 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije "Covid 19" kojom prilikom nije  utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

12.30  U Varaždinskoj županiji 45 je novozaraženih korona virusom, a tijekom protekla 24 sata testirano je 285 uzoraka, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

U 33 slučajeva radi se o bliskim obiteljskim i radnim kontaktima prethodno zaraženih osoba, dok je za 12 osoba izvor zaraze nepoznat. Kod tri osobe radi se o osobama starije životne dobi, sedam ih je školske i predškolske dobi, a ostali su radno aktivno stanovništvo, javljaju iz Stožera.

Tri nove osobe su hospitalizirane, a zbog novih slučajeva zaraze pojedina su razredna odjeljenja prebačena na online nastavu u jednoj srednjoškolskoj i trima osnovnoškolskim ustanovama. Dodatno je bilo postupanje i u jednom dječjem vrtiću, a u samoizolaciji je i jedan tim obiteljske medicine.

U posljednja 24 sata evidentirano je 14 oporavaka pa je ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada 214. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 17 osoba s težom kliničkom slikom, a na liječenju kod kuće 197 osoba. U mjeri samoizolacije trenutno se nalazi 1189 osoba, s time da je epidemiološka obrada još u tijeku. Od početka pandemije u Varaždinskoj županiji evidentirano je 470 slučajeva, a 17 dodatnih se pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

11.59 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je 29 novozaraženih korona virusom, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima je s područja Bjelovara 19 osoba, tri su iz Čazme, po dvije novozaražene osobe su s područja Daruvara i općine Veliki Grđevac, a po jedna iz Garešnice, Grubišnog Polja i općine Rovišće. Jedan novozaraženi je zdravstveni djelatnik. U posljednja 24 sata u županiji je umrla jedna starija osoba  zaražena koronavirusom. Sedmi je to smrtni slučaj na području županije vezan uz Covid-19.

 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji trenutno je 99 aktivnih slučajeva Covida-19, a u samoizolaciji su 533 osobe, priopćeio je županijski Stožer civilne zaštite.

11.55  U protekla 24 sata u Brodsko-posavskoj županiji je 19 novozaraženih koronavirusom, a među oboljelima je i jedna osoba s područja Bosne i Hercegovine, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite. U županiji je u ovom trenutku ukupno 60 osoba pozitivno na korona virus, među kojima je 10 osoba u bolnici, a jedna je na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije zbog preventivnog smanjenja širenja zaraze trenutno je 490 osoba, što je 71 osoba više u odnosu na protekli dan.

 Od početka pandemije u Brodsko-posavskoj županiji evidentirano je 730 osoba pozitivnih na korona virus.

11.51 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 727 obrađenih testova u subotu su 104 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 37, Hvara jedna, Imotskog četiri, Kaštela 10, Omiša jedna, Sinja 12, Solina šest, Trilja osam, Trogira dvije, Vrgorca jedna, Dicma četiri, Dugopolja jedna, Hrvaca dvije, Marine jedna, Muća tri Otoka tri, Podbablja dvije, Podstrane četiri, Segeta jedna i Zagvozda jedna osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih 66 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1601 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 29 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se četiri osobe nalaze na respiratoru i to tri iz Splitsko-dalmatinske županije i jedna iz Dubrovačko-neretvanske županije.

11.30  U protekla 24 sata evidentirane su 82 nove osobe s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije pozitivne na korona virus. Novobooljele osobe imaju prebivalište na području ukupno 23 jedinica lokalne samouprave:

Grad Klanjec (jedna), Grad Krapina (18), Grad Oroslavje (dvije), Grad Pregrada (šest), Grad Zabok (jedna), Grad Zlatar (šest), Općina Bedekovčina (jedna), Općina Desinić (dvije), Općina Đurmanec (četiri), Općina Gornja Stubica (četiri), Općina Hum na Sutli (dvije), Općina Jesenje (šest), Općina Konjščina (tri), Općina Krapinske Toplice (četiri), Općina Kumrovec (jedna), Općina Lobor (četiri), Općina Marija Bistrica (četiri), Općina Petrovsko (jedna), Općina Radoboj (dvije), Općina Stubičke Toplice (jedna), Općina Sveti Križ Začretje (šest), Općina Tuhelj (jedna) i Općina Zlatar Bistrica (dvije).

11.05  U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 13 osoba je oboljelo od Covida-19; sedam iz Šibenika, četiri iz Knina i dvije osobe koje borave na području naše županije a prebivalište im je drugdje. Od ukupnog broja oboljelih šest slučajeva je vezano uz dom za starije i nemoćne "Cvjetni dom" Šibenik; riječ je o pet djelatnika i jednoj štićenici doma.

Trenutno je 45 aktivnih slučajeva oboljenja od Covida-19. Dvije osobe se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. U posljednja 24 sata testirano je 222 uzoraka na virus SARS-CoV-2. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 169 osoba.

11.00  U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije utvrđen je pozitivan nalaz na korona virus za 95 osoba. Po mjestima stanovanja opet je najviše (37) novopozitivnih osoba iz Osijeka, no s novopozitivnim osobama iz prigradskih naselja (Višnjevac pet, Tenja četiri i Josipovac jedan) na području Grada Osijek jučer je pozitivan nalaz utvrđen za ukupno 47 osoba. Slijede Našice i Đakovo s po šest novopozitivnih, zatim Čepin, Darda i Mece po tri, te Donji Miholjac, Selci Đakovački, Valpovo i Viškovci po dvije osobe, dok po jednu novopozitivnu osobu imaju Belišće, Bizovac, Branjin Vrh, Čepinski Martinci, Črnkovci, Dalj, Erdut, Grabovac, Hrastin, Ivanovac, Kneževo, Koška, Piškorevci, Petrijevci, Semeljci, Strizivojna, Torjanci, Veliškovci i Vuka. Novopozitivne osobe su iz 32 naselja na području županije.

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je ukupno 378 uzoraka, izvijestili su iz tamošnjeg Stožera.

10.45  U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u protekla 24 sata  zabilježeno je 38 novozaraženih korona virusom, najviše od početka pandemije, a dvadeset osoba je izliječeno, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Među zaraženima je 15 osoba iz Dubrovnika, od kojih je za njih devet utvrđena epidemiološka veza. Pozitivno je i 12-estoro osoba iz Metkovića, od kojih je za njih šest utvrđena epidemiološka veza, te četiri osobe iz Ploča, od kojih je za dvije utvrđena epidemiološka veza.

Zaražene su i tri osobe iz Konavala, od kojih je za dvoje utvrđena epidemiološka veza. Obolje su i dvije osobe s Mljeta s utvrđenom epidemiološkom vezom, te jedna osoba iz Kule Norinske s utvrđenom epidekiološko vezom i jedna osoba iz Vela Luke. Od dvadeset izliječenih njih dvanaest je iz Dubrovnika, četiri iz Župe dubrovačke, dvije iz Metkovića, jedna iz Konavala i jedna iz Kule Norinske.

 U dubrovačkoj bolnici od korona virusa liječi se deset osoba. U samoizolaciji se nalazi 505 osoba. Od jučer obrađeno je 150 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 16 825. Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

10.40  Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata evidentirano je 74 novozaraženih  korona virusom, samoizolacija je propisana za 195 osoba, a šest je osoba izliječeno, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

 Među 74 novoovoljela od Covida-19 u Zagrebačkoj  županiji  devet ih je u Samoboru,  pet u Svetoj Nedelji, deset u Zaprešiću, četiri u Jastrebarskom, 16 u Velikoj Gorici,  četiri u Ivanić-Gradu, sedam u  Dugom Selu, tri u  Vrbovcu, dva u Svetom Ivanu Zelini, te u općinama – Rugvici četiri, Brdovcu dva te po jedan u općinama Bistra, Jakovlje, Pušća, Klinča Sela, Stupnik, Pisarovina i Križ. Šest je osoba izliječeno.

Od 74 novooboljele osobe 25 su kontakti prethodno oboljelih, sedam je slučajeva povezano s bolničkim ustanovama, tri uz privatne proslave, pet za radna mjesta, dok je za 34 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 195 osoba.

Samoizolacija je propisana učenicima jednog razreda osnovne škole u Zaprešiću, šest razreda osnovne škole te jednom razredu srednje škole u Dugom Selu. Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, na području Zagrebačke županije od početka pandemije do subote 17. listopada do 10 sati evidentirano je 1336 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim korona virusom.

Izliječeno je 655 osoba, a 20 ih je umrlo. Trenutno je aktivan 661 slučaj. Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. 

10.30  U Karlovačkoj županiji je u posljednjih 24 sata zabilježeno 14 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, od kojih je pet iz domova za starije i nemoćne osobe.

Od ostalih devet šest osoba je iz Karlovca i po jedna iz Draganića, Kamanja i Tounja. U samoizolaciji se nalazi 596 osoba. Ukupno su do sada u Karlovačkoj županiji oboljele 624 osobe. U karlovačkoj Općoj bolnici se na bolničkom liječenju nalazi 38 pacijenata, dvoje na respiratoru, tri su novoprimljena i 10 su asimpomatski iz Doma umirovljenika.

Inspekcija karlovačkog Stožera Civilne zaštite obavila je nadzor okupljanja više od 50 sudionika , kao i pet noćnih klubova u Dugoj Resi te nisu utvrdila nepravilnosti.

10.06 U posljednja 24 sata zabilježeno je 1096 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 4844, objavio je Stožer civilne zaštite. Preminulo je deset osoba.

10.05 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 93 slučajeva zaraze korona virusom, 82 osobe nalazi se u kućnoj izolaciji, a 11 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 349 osoba, a ukupno je testirano 10.671 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 99 uzoraka, od kojih je 12 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

10.00 Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 31 nova pozitivna osoba na Covid-19 (10 osoba iz Vinkovaca, po dvije iz Vukovara, Cerne, Ivankova, Novih Jankovaca te po jedna iz Starih Jankovaca, Andrijaševaca, Otoka, Starih Mikanovaca, Iloka, Štitara, Novih Mikanovaca, Pačetina, Bršadina, Babine Grede, Antina, Nuštra i Privlake). Preminulih nema. Trenutno je u županiji 26 osoba hospitalizirano.

Iz vukovarske gradske uprave potvrdili su da vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nije pozitivan na korona virus.

Penava je prošlih  dana imao povišenu temperaturu zbog koje je u subotu izostao i s komemorativnih događanja uz obilježavanje 29. obljetnice pogibije general bojnika Blage Zadre. Testirao se i nalaz je negativan, izvijestili su iz Grada Vukovara.

09.50 Sisačko-moslavačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 27 novooboljelih osoba od zarazne bolesti Covid-19. Riječ je o jedanaest osoba s područja grada Kutine, pet osoba s područja grada Siska, četiri osobe s područja grada Petrinje, dvije osobe s područja grada Popovače, dvije osobe s područja općine Velika Ludina, jednoj osobi s područja grada Hrvatske Kostajnice, jednoj osobi s područja grada Gline te jednoj osobi s područja općine Lekenik, izvijestili su iz tamošnjeg Stožera.

09.39  Prema  podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, evidentiran je 31 novi slučaj zaraze korona virusom, a deset osoba je ozdravilo.

Trenutno su u Primorsko-goranskoj županiji 153 aktivna slučaja bolesti Covid-19, a 535 osoba je u samoizolaciji. U protekla 24 sata testirano je 469 osoba.

09.30 U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji je 14 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, tri muškarca i jedanaest žena. Od ukupno oboljelih osoba njih pet korisnici su domova za starije i nemoćne osobe. Od ostalih devet osoba, šest osoba ima prebivalište na području Grada Karlovca i po jedna osoba iz Draganića, Kamanja i Tounja. Ukupno su do sada u Karlovačkoj županiji oboljele 624 osobe.

U OB Karlovac se na bolničkom liječenju nalazi 38 pacijenata od čega su dva na respiratoru, tri su novoprimljena i 10 su asimpomatski iz Doma umirovljenika.

09.00 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 202 uzoraka briseva (52 za administrativne potrebe) na Covid-19. Potvrđeno je 13 pozitivnih osoba s područja županije.

Kod pet osoba radi se o bliskom obiteljskom kontaktu, već poznata pozitivna osoba. U pet slučajeva epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima (Republika Italija, Grad Zagreb, Rijeka). Za tri osobe je u tijeku epidemiološka obrada.

Izliječene su dvije osobe. Trenutno je 32 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 178 osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

8.40  Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na virus SARS – CoV-2 na području županije iz opće populacije potvrđeno sedam novih slučaja bolesti Covid-19.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 69 slučaja, tri osobe su oporavljene od bolesti Covid-19, a na bolničkom liječenju je ukupno 27 osoba.

8.30  U Gradu Zagrebu zabilježeno je 387 slučajeva novooboljelih osoba. U protekla 24 sata u NZJZ Dr. Andrija Štampar provedeno je 1385 testiranja na SARS-CoV-2.

Od toga 121 osoba je za sada negativne epidemiološke anamneze, 167 osoba su kontakti COVID + osoba, kod četiri je osobe moguće izlaganje na obiteljskim svečanostima i okupljanjima, a četiri su osobe stigle iz BiH, Češke i Austrije. Kod dvije je osobe moguća izloženost tijekom izlazaka, kod dvije je moguća izloženost tijekom vjerskih događanja, a kod četiri je osobe moguća izloženost prilikom hospitalizacije. Kod pet je osoba moguća izloženost tijekom korištenja godišnjeg odmora na obali, a kod četiri je osobe moguća izloženost tijekom sportskih aktivnosti. Obrada za 74 osobe je još u tijeku. Od navedenih osoba, šest je zdravstvenih djelatnika.

U posljednja 24 sata zaprimljena je obavijest iz domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba o jednom pozitivnom korisniku, jednom nezdravstvenom djelatniku i jednoj zdravstvenoj djelatnici iz ustanove za njegu u kući. Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod pet učenika i dva učitelja osnovnih škola te 16 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 246 učenika i četiri učitelja osnovnih te 357 učenika srednjih škola.

U karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi 29 osoba. U Zagrebu je trenutno 1399 aktivnih slučajeva, a 6233 osobe se nalaze u samoizolaciji.

8.00 Gotovo sve sestre s Odjela kirurgije u Klinici za tumore u Zagrebu pozitivne su na korona virus, neslužbeno se doznaje.

 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.