SITUACIJA U HRVATSKOJ

Splitsko-dalmatinska županija prijavila 35 novozaraženih; proboj virusa u Dom za starije u Rugvici

Autor

js/bl

Donosimo podatke o korona virusu po županijama. 

29.09.2020. u 07:59
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Požeško-slavonska (pet), Koprivničko-križevačka (tri), Istarska (dva), Primorsko-goranska (devet), Dubrovačko-neretvanska (šest), Osječko-baranjska (šest), Ličko-senjska (jedan), Zadarska (jedan), Bjelovarsko-bilogorska (jedan) ​, Šibensko-kninska (dva), Splitsko-dalmatinska (35), Virovitičko-podravska (jedan), Zagrebačka (osam), Grad Zagreb (19), Vukovarsko-srijemska (osam), Krapinsko-zagorska (pet), Karlovačka (četiri), Međimurska županija (dva)

ŽUPANIJE BEZ NOVIH SLUČAJEVA: Sisačko-moslavačka,  Brodsko-posavska, Varaždinska županija

ŽUPANIJE S PREMINULIMA: Osječko-baranjska (jedan)

U posljednja 24 sata zabilježeno je 135 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj u utorak ukupno 1158. Među njima su 274 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 26 pacijenata. Preminule su tri osobe. Detaljnije pročitajte OVDJE.

14.48 U Međimurskoj županiji dva su nova slučaja zaraze. U Zagrebu su izolirana dva slučaja s područja Međimurske županije i epidemiološka obrada u tijeku.

13.30 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze korona virusom. U istom razdoblju jedna osoba se oporavila i otpuštena je s bolničkog liječenja, dok je jedna osoba s prebivalištem u drugoj županiji, a koja se liječila u varaždinskoj bolnici, prebačena u Kliniku za infektivne bolesti u Zagreb.

13.02 Karlovačkoj županiji četiri su nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 i sve oboljele su žene. Dvije osoba su iz Karlovca, jedna iz Duge Rese i jedna iz Žakanja. 

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 334 osobe, a trenutno je 60 aktivnih slučajeva. Na liječenju u OB Karlovac nalazi se 13 oboljelih osoba. U samoizolaciji se nalazi 406 osoba i nije bilo kršenja mjere samoizolacije.

12.39 U protekla 24 sata je na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je pet novih osoba pozitivnih na korona virus, s prebivalištem na području Oroslavje (jedan), Zlatar (jedan), Hum na Sutli (jedan), Mače (jedan) i Marija Bistrica (jedan). U istom razdoblju ozdravilo je devet osoba. Pristigla su i 74 negativna nalaza, dok se čekaju rezultati za još tri uzorka.

Ukupni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 93. U samoizolaciji se nalazi 508 osoba.

12.01 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, po podacima županijskog Stožera civilne zaštite, osam je novih osoba pozitivnih na korona virus, među kojima su četiri osobe iz Vinkovaca, dvije iz Gradišta te po jedna iz Ivankova i Borova.

U protekla 24 sata testirano je 160 osoba pa ih je do sada na području županije ukupno 11.425, osam osoba je hospitalizirano dok se u samoizolaciji nalazi 812 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih, 24 radnika su iz sustava zdravstva dok se u samoizolaciji nalazi 10 zdravstvenih radnika. Iz sustava obrazovanja oboljelo je pet nastavnika i 18 učenika, a u samoizolaciji je 14 nastavnika i 344 učenika.

Od početka pandemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji oboljelo je 819 osoba, od kojih je 716 izliječeno, a 17 je umrlo.

11.44 Novih 19 slučajeva zaraze zabilježeno je u Gradu Zagrebu zbog čega je mjera samoizolacije određena za 108 osoba, uključujući 46 srednjoškolaca i jednog nastavnika, izvijestio je zagrebački Stožer civilne zaštite. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" u proteklom 24-satnom razdoblju provedeno je 1012 testiranja, a 108 osoba dobilo je mjeru samoizolacije.

Od ponedjeljka se u Zagrebu oporavila 31 osoba pa je trenutno u Zagrebu 314 aktivnih slučajeva i 1794 aktivnih samoizolacija. Od 19 novih slučajeva, deset su negativne epidemiološke anamneze, devet su kontakti prethodno oboljelih.

Među novozaraženima su dva pozitivna učenika iz dvije srednje škole zbog čega je u samoizolaciji završilo 46 učenika i jedan nastavnik.

11.20 Novih 12 slučajeva zaraze korona virusom bilježi u posljednja 24 sata Zagrebačka županija, gdje je u Domu za starije i nemoćne u Rugvici zaraza potvrđena za osam štićenika i jednom djelatniku. Županijski Zavod za javno zdravstvo izvijestio je u utorak kako je u Općini Rugvica zaraženo deset osoba, a dvije u Velikoj Gorici, dok je izliječeno 19 osoba. Među novozaraženima troje su kontakti ranije oboljelih. Samoizolacija je propisana za još 119 osoba.

11.19 Virovitičko-podravska županija ima jednog novozaraženog. Odluka Opće bolnice Virovitica po kojoj svi pacijenti koji dolaze na hospitalizaciju se testiraju na korona virus, pokazala se opravdanom, priopćio je lokalni stožer. 

Naime, jedan mladić s područja Virovitičko-podravske županije, testiran je na virus SARS-CoV-2 prije operativnog zahvata. Iako nije imao simptome bolesti, u sebi je nosio virus. Bio je asimptomatski i jedini je od, u posljednja 24 sata testiranih 45 osoba, koji je pozitivan na Covid-19. Njegov izvor inficiranja epidemiološki se utvrđuje.

U Općoj bolnici Virovitica trenutno je hospitalizirano troje Covid-19 pacijenata. Istodobno, u KBC Osijek nalaze se tri osobe (jedna u respiracijskom centru i dvoje na klinici za infektologiju). Četiri osobe su se oporavile od korona virusa i više nisu na popisu oboljelih. U samoizolaciji se nalazi 166 osoba.

10.46 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 861 obrađenog testa u utorak je 35 novooboljelih osoba pozitivno na Covid  infekciju i to iz Splita (18), Sinja (dva), Kaštela (jedan), Imotskog (jedan), Makarske (jedan), Solina (četiri), Trilja (dva), Gradca (jedan), Marine (dva), Podstrane (jedan), Zagvozda (jedan) i Dugog Rata (jedan).

Od 35 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 25 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 992 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 36 Covid pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se šest osoba nalazi na respiratoru, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

10.40 U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2.

Prvi je to dan bez novozaraženih osoba na dnevnoj razini u Brodsko-posavskoj županiji još od 6. kolovoza kada je zadnji put županija bila bez novih pozitivnih osoba na Covid-19. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 631, dok je broj aktivnih slučajeva 29 (pet manje nego prethodni dan).

Hospitalizirano je sedam osoba (dvije osobe manje nego prethodni dan), a od ponedjeljka je jedna hospitalizirana osoba na respiratoru. I dalje je prisutan trend smanjivanja broja osoba koje su pod mjerom samoizolacije te ih se trenutno na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 411 (57 osoba manje nego prethodni dan), objavio je županijski stožer.

10.25 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije dvije su osobe oboljele od infekcije Covid-19; jedna iz Knina i jedna iz Drniša. 

Trenutačno je devet aktivnih slučajeva oboljenja od Covid-19. Četiri osobe liječe se na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutačno je 69 osoba.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 189 uzoraka za testiranje na virus SARS-CoV-2.

10.19 Jedan je novi slučaj zaraze korona virusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a riječ je o osobi s područja grada Bjelovara. 

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutno su Covidom-19 zaražene 22 osobe jer su se u protekla 24 sata dvije osobe oporavile i skinute su s evidencije oboljelih. U samoizolaciji je 490 osoba.

10.10 Na području Zadarske županije jedna je novooboljela osoba od korona virusa, muškarac sa područja Općine Sukošan. Tijekom ponedjeljka testirano je 192 uzorka, pod aktivnim nadzorom je 211 osoba, a istekao je za njih 7426.

U Općoj bolnici Zadar na svim Covid odjelima hospitalizirano je 14 bolesnika oboljelih od korona virusa od kojih je dvoje na respiratoru.

10.06 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata jedna jedna je novooboljela osoba od Covida-19 i to s područja Otočca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljele osobe. U protekla 24 sata testirano je 13 osoba, javio je županijski stožer civilne zaštite.

9.56 U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije tijekom posljednja 24 sata analizirano je ukupno 276 uzoraka, od kojih je šest bilo pozitivno na korona virus. Po dvije novopozitivne osobe su iz Đakova i Vuke te po jedna iz Valpova i Strizivojne.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 21 oboljela osoba, od koje su četiri na respiratoru. Tijekom posljednja 24 sata preminula je jedna osoba, riječ je o muškarcu iz Darde (1952. godište) i s nizom drugih komorbiditeta.

Epidemiolozi su u ponedjeljak samoizolaciju odredili za 26 novih kontakata ranije oboljelih osoba pa se trenutno na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalaze 543 osobe.

9.38 Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze korona virusom. Riječ je o jednoj muškoj i tri ženske osobe iz Dubrovnika (za tri osobe je utvrđena epidemiološka veza), jednoj ženskoj osobi iz Župe dubrovačke te jednoj muškoj osobi koja nema prebivalište na području ove županije (utvrđena epidemiološka veza).

Izliječeno je sedam osoba - četiri iz Dubrovnika, po jedna iz Metkovića i Ploča te jedna osoba koja nema prebivalište u ovoj županiji.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 17 osoba pozitivnih na korona virus, od čega su na respiratoru dvije osobe. Od početka pandemije analiziran je 14.151 uzorak. U samoizolaciji je 277 osoba.

9.15 U Primorsko-goranskoj županiji u utorak je devet novozaraženih osoba i devet ozdravljenih osoba, što znači da je u toj županiji i dalje 135 aktivnih slučajeva. 462 osobe se nalaze u izolaciji, broj testiranih uzoraka je cca 600 dnevno.

U domu u Delnicama situacija sa zaraženim korisnicima je i dalje dobra i nepromjenjena, jedna se korisnica vratila iz bolnice u dom. Sada je u bolnici iz doma ukupno 12 osoba. Od novozaraženih u utorak, pet su kontakti od prethodno zaraženih osoba, a za četiri se utvrđuje izvor zaraze.

8.53 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 314 uzoraka briseva na Covid-19 (200 za administrativne potrebe), od kojih su dva pozitivna.

Jedna osoba je iz mjera samoizolacije, uvezeni slučaj (Primorsko-goranska županija). Kod druge osobe isto se radi o uvezenom slučaju (Republika Italija).

Izliječena je jedna osoba. Trenutno je sedam aktivnih slučajeva osoba pozitivnih na Covid-19. U mjerama samoizolacije nalazi se 75 osoba, objavio je županijski stožer.

8.44 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena tri nova slučaja zaraze virusom SARS -CoV-2, a riječ je o osobama mlađe i srednje životne dobi sa šireg koprivničkog i križevačkog područja. Epidemiološka obrada bliskih kontakata novozaraženih osoba je u tijeku.

Na bolničkom liječenju su četiri osobe, a u ovom trenutku na području županije je 15 aktivnih slučajeva bolesti Covid-19. U samoizolaciji se nalaze 92 osobe.

Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 217 slučajeva bolesti Covid-19, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

8.30 U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti Covid-19, treći dan zaredom.

8.00 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 97 slučajeva zaraze korona virusom (Covid-19), 90 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a sedam osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 593 osobe, a ukupno je testirano 8958 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 137 uzoraka, od kojih je pet pozitivnih.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.