PREMINULO 12 OSOBA

U Zagrebu i okolici gotovo 900 zaraženih, Splitsko-dalmatinska zabilježila 302 slučaje

Autor

iz/av

Hrvatska broji u četvrtak 2848 novih slučajeva zaraze korona virusom, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije. Preminulo je 29 osoba.

05.11.2020. u 08:53
Ispiši članak

NOVI SLUČAJEVI PO ŽUPANIJAMA: Požeško-slavonska (24), Grad Zagreb (650), Sisačko-moslavačka (21), Primorsko-goranska (161),  Bjelovarsko-bilogorska (28), Istarska (79), Dubrovačko-neretvanska (80), Vukovarsko-srijemska (86), Ličko-senjska (24), Brodsko-posavska (121), Karlovačka (58), Zagrebačka (209), Koprivničko-križevačka (21), Osječko-baranjska (127), Zadarska (66), Krapinsko-zagorska(94), Šibensko-kninska (19), Varaždinska (281), Splitsko-dalmatinska (302), Međimurska (192)

NOVI SMRTNI SLUČAJEVI: Primorsko-goranska (jedan), Vukovarsko-srijemska (jedan), Dubrovačko-neretvanska (dva), Koprivničko-križevačka (jedan), Osječko-baranjska (jedan), Bjelovarsko-bilogorska (jedan), Šibensko-kninska (jedan), Varaždinska (jedan), Međimurska (jedan), Karlovačka (dva)

13.21 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata testirana je nova 401 osoba. Evidentirane su 192 osobe pozitivne na virus COVID-19. U Županijskoj bolnici Čakovec tijekom proteklih 24 sata primljeno je novih osam pacijenata te je, u ovom trenutku, hospitalizirano 57 pacijenta pozitivnih na virus COVID-19, od kojih se šest pacijenata nalazi na respiratoru.

U domovima za starije na području Međimurske županije zaražena su 84 korisnika. Trenutno je aktivnih 1018 slučajeva zaraze. U proteklih 24 sata evidentirana je jedna preminula COVID-19 pozitivna osoba: muška osoba stara 96 godina s teškim dodatnim kroničnim bolestima.

12.57 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 904 obrađena testa u četvrtak su 302 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 119, Imotskog 14, Kaštela 23, Komiže jedna, Makarske osam, Omiša pet, Sinja 33, Solina 14, Supetra jedna, Trilja jedna, Trogira tri, Vrgorca pet, Vrlike četiri, Bola dvije, Baške Vode tri, Brela jedna, Dicma jedna, Dugog Rata 16, Dugopolja šest, Hrvaca pet, Klisa jedna, Lokvičića četiri, Marina četiri, Muća dvije, Otoka jedna, Podbablja osam, Podstrana tri, Prološca pet, Runovića dvije, Šestanovca dvije, Tučepi jedna, Zmijavaca četiri osobe.

Od ukupnog broja novooboljelih 138 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 2308 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 99 COVID pozitivna osoba u KBC-u Split dok se devet osoba nalazi na respiratoru. 

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su tri muške osobe starosti 65,79 i 88 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju. 

12.03 Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji detektirana je 281 nova COVID-19 pozitivna osoba. Broj hospitaliziranih osoba je 107, broj osoba na respiratoru je 13. Preminula je jedna osoba. Trenutno je na COVID-19 pozitivno i 96 djelatnika Opće bolnice Varaždin. 

12.00 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 19 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; osam ih je s područja Šibenika, četiri su s područja Vodica, po dvije s područja Drniša i Knina te po jedna osoba s područja Pirovca i Tisnog. Zaražena je jedna osoba koja trenutno boravi na području Biskupije, strani državljanin koji je izložen infekciji u inozemstvu.

Nažalost, preminula je ženska osoba starije životne dobi oboljela od COVID-19 infekcije. Trenutno je 161 aktivan slučaj oboljenja od COVID-19 infekcije, od kojih se 16 osoba liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata uzorkovana su 174 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 403 osobe.

11.54 U protekla 24 sata evidentirane su 94 nove osobe s područja Krapinsko-zagorske županije pozitivne na korona virus. Radi se o osobama s prebivalištem na području sljedećih jedinica lokalne samouprave: Grad Donja Stubica (jedna), Grad Klanjec (jedna), Grad Krapina (devet), Grad Oroslavje (tri), Grad Pregrada (jedna), Grad Zabok (pet), Grad Zlatar (devet), Općina Bedekovčina (osam), Općina Budinšćina (dva), Općina Desinić (pet), Općina Đurmanec (četiri), Općina Gornja Stubica (četiri), Općina Hrašćina (jedna), Općina Hum na Sutli (jedna), Općina Jesenje (dva), Općina Konjščina (četiri), Općina Kraljevec na Sutli (jedna), Općina Krapinske Toplice (tri), Općina Kumrovec (jedna), Općina Lobor (šest), Općina Mače (jedna), Općina Marija Bistrica (dvije), Općina Petrovsko (četiri), Općina Radoboj (jedna), Općina Sveti Križ Začretje (dvije), Općina Tuhelj (tri), Općina Veliko Trgovišće (šest), Općina Zagorska Sela (jedna) i Općina Zlatar Bistrica (tri).

Ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 1054. U samoizolaciji se nalazi 1207 osoba.

11.33 Na području Zadarske županije 66 je novooboljelih osoba od korona virusa. 30 novozaraženih osoba je sa područja Grada Zadra, 11 s područja Grada Benkovca, sedam sa područja Grada Nina, po dvije osobe su s područja općina Bibinje i Poličnik, po jedna s područja Grada Obrovca i Grada Biograda te općina Jasenice, Pakoštane, Pašman, Posedarje, Povljana, Privlaka, Ražanac, Sv. Filip i jakov, Škabrnja, Tkon, Vrsi i Zemunik Donji. U ovome trenutku na području naše županije aktivno je 497 slučajeva zaraze od kojih je 229 muških i 268 ženskih osoba.

Testiranje u Domu za starije i nemoćne osobe "Ivan Pavao II" u Biljanima Donjim pokazalo je da su još dva štićenika i pet djelatnika pozitivni na korona virus i svi su asimptomatski. "Iz najnovijih podataka vidljivo je da i mlađe osobe mogu imati teže simptome i kliničku sliku", rekao je voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar dr. Alan Medić.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirana su 24 bolesnika od kojih je pet na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru hospitalizirano je devet bolesnika.

10.50 S područja Osječko-baranjske županije 127 osoba je pozitivno na korona virus. S područja Grada Osijeka i osječkih prigradskih naselja, njih je 70. Devet je osoba iz Našica, šest je s područja Grada Đakova, pet s područja Donjeg Miholjca, tri iz Valpova, iz Belišća dvije i iz Belog Manastira jedna osoba.

Četiri osobe su iz Čepina, a općine s tri novopozitivne osobe su Čeminac i Marijanci. Po dvije imaju Antunovac, Erdut, Ernestinovo, Petrijevci i Satnica Đakovačka. Jednu novopozitivnu osobu imaju Podgorač, Bizovac, Donja Motičina, Feričanci, Jagodnjak, Bilje, Šodolovci, Magadenovac, Semeljci, Strizivojna i Viljevo.

U KBC-u Osijek hospitalizirano je 119 osoba oboljelih od korona virusa, a i dalje je 25 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice - koja je odlukom Ministarstva zdravstva COVID bolnica hospitalizirane su 23 osobe. Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek preminula je jedna muška osoba iz Osijeka, 1934. godište, a osim COVID-19 imala je i niz drugih kroničnih bolesti. U samoizolaciji se na području županije ukupno nalazi 4699 osoba.

10.48 Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđen je 21 novi slučaj bolesti COVID-19. Velik dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Na području županije trenutno je aktivno 240 slučajeva bolesti COVID-19, a na bolničkom liječenju nalazi se 20 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na SARS – CoV-2 virus, a riječ je o osobi iz opće populacije, starije životne dobi, koja je u kliničkoj anamnezi imala više bolesti.

10.45 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području Zagrebačke županije od početka pandemije do četvrtka, 5. 11. 2020. do 10 sati evidentirane su 4042 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim korona virusom, izliječeno je 1668 osoba, a 27 osoba je preminulo. Trenutno je aktivno 2347 slučajeva.

U odnosu na podatke od srijede oboljelo je 209 osoba (gradovi – 20 Samobor, osam Sveta Nedelja, 19 Zaprešić, devet Jastrebarsko, 42 Velika Gorica, dva Ivanić-Grad, 24 Dugo Selo, sedam Vrbovec, 14 Sveti Ivan Zelina, općine – sedam Brdovec, osam Bistra, 18 Jakovlje, jedan Luka, jedan Klinča Sela, dva Stupnik, dva Pisarovina, tri Žumberak, jedan Krašić, jedan Orle, tri Kravarsko, jedan Kloštar Ivanić, četiri Križ, jedan Brckovljani, pet Rugvica, dva Dubrava, tri Rakovec, jedan Gradec), ozdravila je 201 osoba.

Samoizolacija je propisana učenicima 10 razreda osnovnih škola i tri razreda srednjih škola s područja Zagrebačke županije. U jednom domu za starije sa šireg zaprešićkog područja pozitivno je 10 korisnika i jedan djelatnik, a epidemiološka obrada je u tijeku.

10.42 U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji je 58 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Epidemiološka obrada u tijeku. U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada oboljelo 1456 osoba. Dvije osobe su preminule.

10.33 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježen je 121 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (18), općina Donji Andrijevci (12), općina Sibinj (pet), općina Garčin (dva), općina Klakar (dva), općina Oprisavci (dva), općina Brodski Stupnik (jedan) te jedna zaražena osoba s područja druge županije.

Za preostalih 78 osoba epidemiološka obrada je u tijeku. Nema preminulih osoba u zadnja 24 sata. Hospitalizirano je ukupno 48 osoba (šest osoba više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 34 osobe, a u novogradiškoj bolnici 14 osoba. Nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 1331 osoba (196 osoba više nego prethodni dan).

10.29 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 24 su novooboljele osobe od COVID-19.

Osam oboljelih osoba je s područja Gospića, sedam s područja Senja, pet iz Otočca te četiri iz Novalje. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Ukupno je oboljelo 621 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 128 aktivnih slučaja, 468 osoba je izliječeno te 25 osoba preminulo.

10.22 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 80 novih slučajeva zaraze korona virusom. Radi se o 23 osobe iz Metkovića, 19 osoba iz Dubrovnika, po sedam osoba iz Župe dubrovačke i Ploča, šest osoba iz Opuzena, četiri iz Korčule, po dvije osobe iz Konavala, Orebića i Smokvice, po jednoj osobi iz Blata, Lumbarde, Kule Norinske, s Mljeta, iz Stona te iz Trpnja, kao i dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Dvije osobe su preminule: muškarac iz Ploča (rođ. 1940.) i muškarac iz Župe dubrovačke (rođ. 1940.). U OB Dubrovnik hospitalizirano je 45 osoba pozitivnih na korona virus. Osam bolesnika zahtjeva intenzivnu skrb, tri bolesnika su na respiratoru - neinvanzivna ventilacija, a dva na invanzivnoj ventilaciji. U samoizolaciji je 1114 osoba.

10.19 Vukovarsko-srijemskoj županiji je 86 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (21 osoba iz Vukovara, 17 iz Vinkovaca, sedam iz Županje, pet iz Borova, četiri iz Ivankova, tri iz Novih Mikanovaca, tri iz Ilače, tri iz Bogdanovaca, dva iz Nuštra, dva iz Slakovaca, dva iz Šiškovaca, dva iz Bobote, dva iz Iloka, jedan iz Andrijaševaca, jedan iz Apševaca, jedan iz Bapske, jedan iz Bršadina, jedan iz Cerića, jedan iz Drenovaca, jedan iz Lovasa, jedan iz Otoka, jedan iz Retkovaca, jedan iz Sotina, jedan iz Strošinaca, jedan iz Štitara i 1 iz Tovarnika). Preminula je jedna osoba.

10.16 U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 497 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 79 novozaraženih osoba s područja županije. Za 53 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 17 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima (Zagreb (pet), Rijeka (dva), Republika Italija (sedam), Republika Slovenija (tri).

U epidemiološkoj obradi nalazi se devet osoba. Izliječeno je 28 osoba. Trenutno je 368 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 423 osoba.

9.40 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 28 novih slučajeva zaraze korona virusom. Devet novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, pet je s područja grada Grubišnog Polja, tri s područja su grada Daruvara, po dvije s područja su gradova Čazme i Garešnice te općina Nova Rača i Hercegovac, a po jedna novozaražena osoba je s područja općina Rovišće, Velika Pisanica i Đulovac. U samoizolaciji se nalaze 844 osobe. Jedna osoba je preminula s korona virusom.

9.36 U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabilježen je 161 novi slučaj korona virusa. Ozdravila je 51 osoba. Ukupno je u županiji 1279 aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti. Testirano je 957 osoba, a udio starijih u ukupnom broju zaraženih je 12 posto odnosno u četvrtak nema rasta zaraženih među starijom populacijom.

Ukupno je 38 pozitivnih korisnika triju domova za starije. Oni su smješteni u izolacijske jedinice ili u KBC-u. Nažalost jedan je korisnik doma preminuo u srijedu u KBC-u Rijeka, izvijestili su iz stožera.

9.33 U Sisačko-moslavačkoj županiji u četvrtak je 21 osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o deset osoba s područja grada Siska, pet osoba s područja grada Petrinje, tri osobe s područja grada Novske, jednoj osobi s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja općine Sunja i jednoj osobi s područja općine Martinska Ves.

9.21 U Gradu Zagrebu je u srijedu testirano 1025 osoba, 650 je pozitivnih, potvrdio je Zvonimir Šostar ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

8.50 U Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 247 uzoraka, od kojih su 24 pozitivna na korona virus. Aktivno je 178 slučajeva, 157 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 21 osoba je hospitalizirana. U samoizolaciji se nalaze 563 osobe, a dosad je testirano 13.277 osoba.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.