KORONA VIRUS U HRVATSKOJ

Međimurska županija ima 305 novozaraženih, Zagreb 639, najviše umrlih u Osječko-baranjskoj

Autor

bkk/js

Donosimo podatke s korona virusom po županijama. 

02.12.2020. u 08:03
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Požeško-slavonska (48), Ličko-senjska (50), Sisačko-moslavačka (170), Istarska (85), Primorsko-goranska (256), Bjelovarsko-bilogorska (94), Vukovarsko-srijemska (80), Zagrebačka županija (145), Koprivničko-križevačka (229), Međimurska (305), Grad Zagreb (639), Osječko-baranjska (290), Karlovačka (159), Dubrovačko-neretvanska (87), Zadarska (151), Splitsko-dalmatinska (344), Varaždinska (267), Šibensko-kninska (82), Krapinsko-zagorska (140), Brodsko-posavska (56), Virovitičko-podravska (60)

ŽUPANIJE S PREMINULIMA: Primorsko-goranska (dva), Bjelovarsko-bilogorska (dva), Vukovarsko-srijemska (dva), Koprivničko-križevačka (dva), Međimurska (dva), Osječko-baranjska (sedam), Karlovačka (dva), Zadarska (jedan), Splitsko-dalmatinska (šest), Varaždinska (četiri), Krapinsko-zagorska (dva), Brodsko-posavska (jedan), Virovitičko-podravska (tri)

U posljednja 24 sata zabilježeno je 3539 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, a preminulo je 55 osoba, izvijestili su iz Nacionalnog stožera civilne zaštite. Ujedno je i otkazana press konferencija za srijedu.

21.21 U Virovitičko-podravsko županiji 60 je novih slučajeva zaraze korona virusom, među kojima je i petero djece, a tri su osobe umrle, izvijestio je u srijedu navečer županijski Stožer civilne zaštite.

Umrle su dvije žene u dobi od 85 i 83 godine i 82-godišnji muškarac. Od 60 novooboljelih 31 osoba je srednje životne, 13 starije, 11 mlađe, a petero su djeca.  

U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je 40 oboljelih, a u KBC Osijek hospitalizirana je jedna osoba s područja Virovitičko-podravske županije. Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 1805 osoba, a 53 su umrle.

13.09 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata zabilježeno je 56 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (26), općina Oriovac (šest), općina Sibinj (četiri), općine Brodski Stupnik, Bukovlje i Garčin (po tri), grad Nova Gradiška te općine Gornja Vrba i Vrpolje (po dva) te općine Davor, Gundinci, Klakar, Podcrkavlje i Velika Kopanica (po jedan).

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" preminula je jedna osoba (1937. godište). Ukupan broj preminulih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 57. Hospitalizirano je ukupno 78 osoba (četiri osobe manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 51 osoba, a u novogradiškoj bolnici 27 osoba. Sedam hospitaliziranih osoba je na respiratoru (pet osoba manje nego prethodni dan).

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 1868 osoba (296 osoba više nego prethodni dan).

13.04 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 140 novih osoba pozitivnih na korona virus.

Radi se o osobama s područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Grad Donja Stubica (pet), Grad Klanjec (četiri), Grad Krapina (15), Grad Oroslavje (sedam), Grad Pregrada (12), Grad Zabok (devet), Grad Zlatar (jedan), Općina Bedekovčina (11), Općina Budinščina (dva), Općina Desinić (šest), Općina Đurmanec (tri), Općina Gornja Stubica (osam), Općina Hrašćina (tri), Općina Hum na Sutli (dva), Općina Jesenje (tri), Općina Konjščina (tri), Općina Kraljevec na Sutli (dva), Općina Krapinske Toplice (šest), Općina Kumrovec (jedan), Općina Lobor (tri), Općina Mače (dva), Općina Marija Bistrica (tri), Općina Mihovljan (jedan), Općina Petrovsko (tri), Općina Radoboj (dva), Općina Sveti Križ Začretje (osam), Općina Tuhelj (tri), Općina Veliko Trgovišće (osam), Općina Zagorska Sela (jedan) i Općina Zlatar Bistrica (tri).

Oporavilo se još 89 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 1454. U samoizolaciji se nalaze 1773 osobe.

Na Covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice nalazi se 28 pacijenata sa SARS CoV-2 infekcijom. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 85 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, od kojih je 10 na respiratoru. Preminule su dodatne dvije osobe pozitivne na korona virus.

13.00 Na području Šibensko-kninske županije 82 osobe su oboljele od Covida-19.

Oboljelo je četvero korisnika Doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek. U šibenskoj bolnici trenutno se liječi 38 osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru, a u kninskoj bolnici trenutno se liječi ukupno 16 osoba.

12.48 Varaždinskoj županiji evidentirano je 267 novih slučajeva zaraze korona virusom, a testirano je 620 uzoraka. Varaždinska županija ovime u posljednjih tjedan dana broji 2024 novih slučajeva, a broj novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika je visokih 1200.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 257 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 82 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 24 ih je u jedinici intenzivnog liječenja od kojih je 22 na respiratoru, 85 ih je u Klenovniku i 44 u Novom Marofu.

Preminule su četiri osobe pozitivne na Covid-19.

12.39 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 948 obrađenih testova u srijedu su 344 novooboljele osobe pozitivne na Covid infekciju i to iz Splita 149, Hvara tri, Imotskog 13, Kaštela 32, Makakrske 11, Omiša 16, Sinja 14, Solina 17, Starog Grada dva, Supetra jedan, Trilja dva, Trogira sedam, Vrgorca dva, Brela tri, Dugog Rata 10, Dugopolja jedan, Hrvaca tri, Jelse tri, Klisa pet, Lovreća tri, Marine dva, Okruga jedan, Otoka dva, Podbablja pet, Podgore tri, Podstrane devet, Prološca tri, Pučišća dva, Runovića šest, Segeta tri, Šestanovca dva, Tučepa tri, Zagvozda jedan, Zmijavaca tri i Ciste Provo jedna osoba. 

Ukupno 2854 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalaze se 175 Covid pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 12 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminulo je šest osoba; tri muške osobe starosti 77, 80 i 78 godina i tri ženske osobe starosti 57, 94 i 81 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na Covid infekciju.

11.54 Na području Zadarske županije je 151 novozaražena osoba korona virusom. Testiranje korisnika i djelatnika Doma za starije i nemoćne osobe Zadar-podružnica Sali ustanovljeno je da su osam korisnika i jedna djelatnica pozitivni na korona virus.

U Općoj bolnici u Zadru od posljedica infekcije korona virusom i ranijih kroničnih bolesti preminuo je 72-godišnji pacijent. Na svim Covid odjelima u zadarskoj općoj bolnici hospitalizirano je 55 bolesnika od kojih je devet na respiratoru.

11.46 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 87 novih slučajeva zaraze korona virusom, od čega je 59 utvrđeno brzim antigenskim testom, a izliječene su 33 osobe, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 30 osoba iz Metkovića, od kojih sedam korisnika za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković, 21 osoba iz Dubrovnika te 12 iz Župe dubrovačke, od kojih jedan djelatnik Centra za rehabilitaciju Josipovac.

Pozitivno je i šest osoba iz Konavala, a među njima i jedan djelatnik Doma za starije Konavle. Također je zaraženo pet osoba iz Ploča, po tri iz Kule Norinske i Opuzena, dvije iz Blata, po jedna iz Dubrovačkog primorja, Korčule, Slivnog i Vele Luke te jedna koja nema prebivalište u županiji.

Ukupno je zaraženo 46 osoba muškog spola i 41 osoba ženskog spola, a za 42 osobe je utvrđena epidemiološka veza.

Od 33 izliječene osobe njih 14 je iz Metkovića, sedam iz Dubrovnika, po dvije iz Blata, Konavala, Korčule, s Mljeta i Vele Luke te po jedna iz Kule Norinske i Ploča.

U dubrovačkoj bolnici liječi se 55 osoba. Pet bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih dva na neinvazivnoj ventilaciji, a tri na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1149 osoba. Od utorka obrađeno je 328 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 25.721.

11.44 U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 159 novih slučajeva  zaraze virusom SARS-CoV-2, od čega je 13 korisnika  iz ustanove u sustavu socijalne skrbi. Od ostalih 146 s područja grada Karlovca je 58 osobe, Duga Resa 27, Ogulin 24, Ozalj devet, Josipdol  šest, Slunj i Generalski Stol po pet, Barilović, Bosiljevo, Cetingrad i Kamanje po dva, a Krnjak, Saborsko, Vojnić i Žakanje po jedan.

 U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada oboljelo 3444 osoba.

U OB Karlovac je na bolničkom liječenju 57 pacijenata, pet osoba je na respiratoru, osam je novoprimljenih, sedam otpuštenih sa bolničkog liječenja, tri pacijenta su premještena u OB Ogulin. U posljednja 24 sata nije bilo umrlih osoba, a od početka pandemije u bolnici su umrle 64 osobe, a 184 su otpuštene s bolničkog liječenja kao ozdravljeni ili poboljšanog stanja. U samoizolaciji se nalazi 68 zaposlenika bolnice, od toga 49 zdravstvenih i 19 nezdravstvenih djelatnika.

U OB Ogulin na COVID odjelu leži 28 bolesnika. Nije bilo umrlih. Od početka rada Covid odjela umrlo je 18 bolesnika. U samoizolaciji su 53 djelatnika bolnice, od toga osam liječnika.

U Specijalnoj bolnici Duga Resa u posljednja 24 sata umrla su dva Covid pozitivna pacijenta. U samoizolaciji se nalazi 897 osoba.

11.37 U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na korona virus je testirano ukupno 606 uzoraka od kojih je 290 bilo pozitivno. 

Najviše novopozitivnih osoba ima na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (159), a slijede područja gradova/općina Valpovo (20), Čepin (16), Đakovo (15), Našice, Belišće i Bizovac (po osam), Bilje (sedam), Petlovac (šest), Koška (pet), Darda i Đurđenovac (po četiri), Marijanci i Petrijevci (po tri), Antunovac, Donji Miholjac, Drenje, Kneževi Vinogradi, Podgorač, Popovac, Šodolovci i Vuka (po dva), Beli Manastir, Čeminac, Draž, Erdut, Gorjani, Satnica Đakovačka, Semeljci i Vladislavci (po jedan).

Na bolničkom liječenju nalaze se ukupno 222 osobe oboljele od Covida-19, i to 178 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 44 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminulo je sedam osoba s područja OBŽ oboljelih od Covida. Najstarija preminula osoba rođena je 1929., a najmlađa 1962. godine, a uz Covid-19 svi su imali i druge komorbiditete. U samoizolaciji se na području OBŽ trenutno nalazi ukupno 2405 osoba.

11.15 U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno 639 novih slučajeva zaraze korona virusom pa je trenutno 3119 aktivnih slučajeva, izvijestili su u srijedu iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Broj osoba testiranih brzim antigenskim testovima u protekla 24 sata je 1136, a od toga su broja pozitivne bile 542 osobe (47,7 posto).

U utorak je u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obavljeno 1457 testiranja, od čega su 462 nalaza bila pozitivna.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 541 osobu. Mjera samoizolacije izrečena je za 1407 osoba.

Od 541 obrađene osobe njih 175 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 229 su kontakti pozitivnih osoba, kod tri je moguća izloženost u zdravstvenim ustanovama, 43 osobe su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 29 je obrada još u tijeku. 

Kod 11 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, petero djece školske dobi je u obradi liječnika školske medicine, obradu za 43 osobe završili su liječnici obiteljske medicine, kod dvije osobe moguća je izloženost prilikom sportskih aktivnosti, a jedna je doputovala iz BiH.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 40 korisnika i sedam djelatnika.

Utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 38 učenika, pet nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 31 učenika i jednog nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 776 učenika osnovnih i 598 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 35 osoba.

10.54 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda testirano je 534 osoba od čega je evidentirano 305 pozitivnih slučajeva na virus Covid-19. Oporavile su se 173 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji u srijedu je 1 581. 

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, hospitalizirano je 110 pacijenta pozitivnih na virus Covid-19, od toga je njih 17 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 12 pacijenata. Na respiratoru se nalazi 11 Covid pozitivnih pacijenata. U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, muška stara 66 godine i ženska osoba stara 78 godina, s dodatnim kroničnim bolestima.

U zdravstvenom sustavu na virus Covid-19 je pozitivno sedam liječnika, 12 medicinskih sestara i dva bolničara. U samoizolaciji se nalaze dva liječnika i 13 medicinskih sestara.

U ovom trenutku, popunjenost kapaciteta u Županijskoj bolnici Čakovec za pacijente pozitivne na Covid-19 je 85 posto.

10.16 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS–CoV-2 virus na području županije potvrđeno 229  novih slučajeva bolesti Covida-19. 

Na području županije trenutno je aktivno 799  slučajeva, ozdravilo je 98 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 82 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na korona virus (1926. i 1939. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Tijekom utorka izuzeto je 338 uzoraka sa sumnjom na SARS–CoV-2 virus, a od početka pojave korona virusa na području županije ukupno je testirano 11.682 osoba pri čemu je bolest Covid-19 potvrđena u 2947  slučajeva.

10.12 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije od početka pandemije do srijede, 2. prosinca do 10 sati, evidentirano je 9699 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim korona virusom. Izliječene su 5993 osobe, a 35 osoba je preminulo. Trenutno je aktivan 3671 slučaj.

U odnosu na podatke od utorka oboljelo je 145 osoba (gradovi – 33 Samobor, dvoje Sveta Nedelja, 13 Zaprešić, četvero Jastrebarsko, 26 Velika Gorica, 10 Ivanić-Grad, osmero Dugo Selo, sedmero Vrbovec, petero Sveti Ivan Zelina, općine – po troje iz Brdovca, Bistre i Rugvice, šestero iz Jakovlja i Križa, po jedan iz Pušće, Dubravice, Klinča Sela, Stupnika, Kravarskog, Kloštar Ivanića,Dubrave i Preseka, četvero iz Pisarovine, dvoje iz Brckovljana te dvoje iz Gradeca, a izliječene su 523 osobe.

Samoizolacija je propisana učenicima četiri razreda osnovnih škola i učenicima tri razreda srednjih škola.

9.54 Vukovarsko-srijemskoj županiji je 80 novih pozitivnih osoba na Covid-19. Preminule su dvije osobe.

Trenutno su u županiji 73 osobe hospitalizirane zbog bolesti Covid-19. U samoizolaciji na području županije su 1664 osobe.

9.42 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 94 nova slučaja zaraze korona virusom, od toga su 26 novozaraženih osoba s područja grada Bjelovara vezana uz jedan privatni dom za starije i nemoćne osobe.

Na Covid odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 36 pacijenata oboljelih od korona virusa, od kojih je njih šest na respiratoru. U samoizolaciji je 1790 osoba. Dvije osobe preminule su s korona virusom.

9.34 Na području Primorsko-goranske županije je 256 novooboljelih i 219 ozdravljenih osoba. Broj aktivnih slučajeva bolesti Covid-19 je 2706.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata iznosi 120 osoba. Od tog je broja na respiratoru 17 osoba. Tijekom jučerašnjeg su dana preminule dvije osobe od kojih je jedna iz susjedne Istarske županije.

9.07 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 488 uzoraka briseva na Covid-19, a potvrđeno je 85 novozaraženih osoba s područja županije. 

Za 69 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod dvije osobe epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja Italije.

U epidemiološkoj obradi nalazi se 14 osoba.Izliječeno je 41 osoba. Trenutno je 698 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1135 osoba.

8.54 U Sisačko-moslavačkoj županiji je 170 novooboljelih osoba od zarazne bolesti Covid-19.

Riječ je o 101 osobi s područja grada Siska, 22 osobe s područja grada Kutine, 17 osoba s područja grada Petrinje, 10 osoba s područja grada Hrvatska Kostajnica, šest osoba s područja općine Lekenik, četiri osobe s područja općine Sunja, četiri osobe s područja općine Dvor, dvije osobe s  područja grada Popovače te po jednoj osobi s područja grada Gline, Novske i općina Jasenovac i Velike Ludine. 

8.40 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 50 je novooboljelih osoba od Covida-19, izliječena je 31 osoba. 

Od toga, 31 oboljela osoba je s područja Gospića, četiri s područja Otočca, 12 s područja Senja te po jedna oboljela osoba s područja Plitvičkih Jezera, Udbine i Lovinca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Od Covida-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno su oboljele 1574 osobe, od čega je 470 aktivnih slučaja, 38 osoba je preminulo te je izliječeno ukupno 1066 osoba. 

U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 186 osoba. 

8.00 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 377 slučajeva zaraze korona virusom, 323 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 54 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 787 osoba, a ukupno su testirane 17.663 osobe. Na posljednjem testiranju obrađeno je 189 uzoraka, od kojih je 48 pozitivnih. 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.