KORONA VIRUS U HRVATSKOJ

U Zagrebu 26 novozaraženih; u Varaždinskoj županiji preminulo pet osoba

Autor

ig/lš/bl

Županijski stožeri civilne zaštite objavljuju epidemiološke podatke za ponedjeljak.

18.01.2021. u 08:12
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Požeško-slavonska (jedan), Sisačko-moslavačka (jedan), Koprivničko-križevačka (jedan), Zadarska (14), Istarska (56), Vukovarsko-srijemska (tri), Bjelovarsko-bilogorska (16), Zagrebačka (15), Grad Zagreb (26), Šibensko-kninska (tri), Osječko-baranjska (12), Međimurska (osam), Krapinsko-zagorska (četiri), Splitsko-dalmatinska (22), Varaždinska (15), Brodsko-posavska (14), Karlovačka (šest), Virovitičko-podravska (osam)

ŽUPANIJE SA SMRTNIM SLUČAJEVIMA: Koprivničko-križevačka (jedan), Zadarska (jedan), Vukovarsko-srijemska (dva), Šibensko-kninska (jedan), Osječko-baranjska (pet), Međimurska (dva), Krapinsko-zagorska (dva), Splitsko-dalmatinska (dva), Varaždinska (pet), Brodsko-posavska (jedan), Karlovačka (dva), Virovitičko-podravska (jedan)

13.13 Na području Virovitičko-podravske županije zabilježeno je osmero novozaraženih virusom SARS-CoV-2. Jedna osoba, muškarac 1960. godište, uslijed infekcije Covidom, a pritom je imao i brojne komorbiditete, preminuo je u KBC-u Osijek.

S područja županije trenutačno je 39 Covid hospitaliziranih pacijenata. Njih 37 je u Općoj bolnici Virovitica, a dvoje je u KBC-u Osijek.

13.00 Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata ukupno je šest novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. U bolnicama Karlovačke županije hospitalizirano je ukupno 59 Covid pozitivnih pacijenata (Ogulin 14, Duga Resa sedam, Karlovac 38). Na respiratoru se nalazi jedan pacijent (OB Karlovac). U posljednja 24 sata preminule su dvije osobe.

12.47 Na području Brodsko-posavske županije pristiglo je 14 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2. U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba (muškarac, 1953. godište), i to u slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević".

Hospitaliziran je ukupno 61 pacijent, od čega u slavonskobrodskoj bolnici njih 50, a u novogradiškoj bolnici 11. Devet hospitaliziranih je na respiratoru.

12.44 U Varaždinskoj županiji evidentirano je 15 novih slučajeva zaraze korona virusom. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 115 osoba s težom kliničkom slikom.

Od toga je 29 osoba na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, sedam u jedinici intenzivnog liječenja od kojih šest na respiratoru, 50 ih je u Klenovniku od kojih dva na respiratoru i 29 u Novom Marofu. Tijekom 24 sata preminulo je pet osoba pozitivnih na Covid-19.

12.40 Na području Splitsko-dalmatinske županije obrađeno je 139 testova te su utvrđena 22 nova slučaja zaraze korona virusom dok su dvije osobe umrle, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umrla su dva 79-godišnjaka koji su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na Covid infekciju.

Najviše novooboljelih je iz Splita (11), po  tri iz Sinja i  Podbablja, dvije iz Zagvozda te po jedna osoba iz Imotskog, Kaštela i Milne.

Od ukupnog broja novooboljelih 12 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji je 2026 osoba. Na bolničkom liječenju u KBC-u Split je 115 Covid pozitivnih osoba od kojih devet na respiratoru, priopćeno je iz Stožera.

12.25 Dvije umrle osobe i nove četiri zaražene korona virusom bilježi Krapinsko-zagorska županija u posljednja 24 sata, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite. 

Zaražene su dvije osobe u općini Kraljevec na Sutli te po jedna u Krapini i općini Stubičke Toplice.

Oporavilo se 10 osoba, a trenutno je 149 osoba zaraženo korona virusom na području Krapinsko-zagorske županije. U samoizolaciji ih je 790.

Na Covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice nalazi se 18 pacijenata zaraženih Covidom-19.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana su 64 pozitivna pacijenta, od kojih je osam na respiratoru.

12.12 U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata osam je novozaraženih osoba korona virusom, a dvije su osobe umrle, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u 24 sata oporavilo se 46 osoba, pa je u Međimurskoj županiji trenutno 332 aktivnih slučajeva Covida-19.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 75 pacijenata pozitivnih na korona virus. U protekla 24 sata nije hospitaliziran ni jedan novi pacijent, dok je otpušten jedan pacijent, a na invazivnoj respiraciji nalazi se jedna osoba. Umrle su dvije osobe.

12.01 U posljednja 24 sata u u Osječko-baranjskoj županiji 12 je novozaraženih i pet preminulih osoba. Kliničkom bolničkom centru Osijek na korona virus je testirano 113 uzoraka, izvijestio je u ponedjeljak osječko-baranjski stožer civilne zaštite.

Po tri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Đakova, Našica i Osijeka, a po jedna je iz Belišća, Čepina i Darde.

Na bolničkom liječenju nalazi se 106 osoba. Njih 74 je u KBC-u od kojih su 15 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 32 pacijenta. U posljednja 24 sata preminulo je pet osoba u dobi od 62 do 79 godina. Na području  županije u samoizolaciji se nalazi 736 osoba, priopćio je stožer.

11.20 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije tri su osobe oboljele od Covid-19 infekcije.

Nažalost, preminula je muška osoba starije životne dobi oboljela od COVID-19 infekcije koja se liječila u šibenskoj bolnici. Trenutno je 107 aktivnih slučajeva oboljenja od Covid-19 infekcije. 

U šibenskoj bolnici trenutno se liječi 20 osoba, dok se u kninskoj bolnici liječi 13 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 453 osobe. U posljednja 24 sata uzorkovano je 12 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

U proteklom tjednu, od 11.-17. siječnja 2021., ukupno je oboljelo 175 osoba: 77 ih je s područja Šibenika, 10 s područja Drniša, 32 osobe su s područja Knina, 20 ih je s područja Vodica, po šest osoba s područja Tisnog i Pirovca, četiri osobe su s područja Primoštena, po tri osobe s područja Promine i Bilica, po dvije osobe s područja Kistanja i Tribunja, po jedna osoba s područja Biskupije, Unešića i Skradina te sedam osoba koje borave na području naše županije, a prebivalište im je drugdje, izvijestili su iz tamošnjeg Stožera.

11.10 U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježeno je 26 novooboljelih osoba od korona virusa, a 53 osobe dobile su mjeru samoizolacije, izvijestili su u ponedjeljak iz (NZJZ) Nastavnog zavoda za javno zdravstvo  "Dr. Andrija Štampar".

Većinom je riječ o kontaktima s prethodno oboljelim osobama, rekla je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba zamjenica ravnatelja NZJZ  "Dr. Andrija Štampar" Sandra Šikić. Dodala je i kako je sedam osoba korisnika domova za starije i nemoćne ima pozitivan nalaz na koronavirus.

Navela je i u da je u zadnja 24 sata u tom Nastavnom zavodu provedeno 395 testiranja. Zamjenica ravnatelja NZJZ Šikić je izvijestila  i da su u proteklom tjednu proveli više od 4100 cijepljenja, a ovaj tjedan ih se planira 3900, pri čemu je polovica doza rezervirana za drugu dozu cijepljenja protiv korona virusa. 

10.50 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do ponedjeljka do 10 sati evidentirano je 18.390 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim korona virusom, izliječeno je 17.479 osoba, a 60 osoba je preminulo. Trenutno je aktivan 851 slučaj.

U odnosu na podatke od nedjelje oboljelo je 15 osoba (gradovi – dvije Samobor, dvije Sveta Nedelja, jedna Zaprešić, tri Jastrebarsko, jedna Velika Gorica, jedna Sveti Ivan Zelina, općine – jedna Brdovec, jedna Pisarovina, jedna Križ, dvije Farkaševac), a ozdravile su 92 osobe.

10.48 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen novi slučaj zaraze korona virusom. Izliječeno je 19 osoba: 11 iz Dubrovnika, pet iz Metkovića te po jedna iz Konavala, Ploča i Pojezerja. U posljednja 24 sata obrađena su 24 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 36.319 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na korona virus. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji. U samoizolaciji su 602 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je pet kršenja mjere samoizolacije (svih pet na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 214 slučajeva kršenja samoizolacije (89 na graničnim prijelazima).

10.46 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 16 novih slučajeva zaraze korona virusom. Osam novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, dvije novooboljele osobe s područja su grada Daruvara, a po jedna novozaražena osoba s područja je gradova Garešnica i Grubišno Polje te općina Kapela, Đulovac, Veliki Grđevac i Šandrovac.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno su na liječenju 43 pacijenta zaražena koronavirusom, od kojih je njih 5 na respiratoru, dok je 9 pacijenata na opservaciji. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 615 osoba.

10.41 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata su tri nove pozitivne osobe na Covid-19. Preminule su dvije osobe.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 8136, od kojih je 7811 osoba izliječeno, a ukupno je preminulo 175 osoba. Trenutno je u županiji 48 osoba hospitalizirano zbog Covid-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 100 osoba te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 37.384. U samoizolaciji na području županije su 502 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih na Covid-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 16 radnika iz sustava zdravstva (4 liječnika, 10 medicinskih sestara/tehničara, jedan drugi zdravstveni radnik i jedan nezdravstveni radnik). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je šest radnika (četiri medicinske sestre/tehničara, jedan drugi zdravstveni radnik i jedan nezdravstveni radnik).

9.14 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 56 uzoraka briseva na Covid-19. Potvrđene su dvije novozaražene osobe s područja županije. Jedna osoba je iz mjera samoizolacije, a za jednu je epidemiološka obrada u tijeku.

Izliječeno je 25 osoba. Trenutno je 172 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 986 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 51 osoba, od toga je 6 osoba u respiracijskom centru.

U Istri je do sada cijepljeno ukupno 2198 osoba. Tijekom današnjeg dana započet će se s revakcinacijom (2. doza) već cijepljenih osoba te će u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije biti zaprimljeno novih 1170 doza cjepiva.

9.13 Na području Zadarske županije 14 je novozaraženih osoba korona virusom, a jedna je osoba preminula. U Općoj bolnici Zadar od posljedica infekcije korona virusom preminuo je muškarac u dobi od 79 godina.

U Općoj bolnici Zadar na svim Covid odjelima hospitalizirano je 35 bolesnika od kojih je četiri na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju je 12 bolesnika.

8.29 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđen jedan novi slučaj bolesti Covid-19.

Na području županije trenutno je aktivno 135 slučajeva bolesti Covid-19, ozdravilo je 15 osoba, a na bolničkom liječenju trenutno se nalazi 30 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na korona virus  (1952. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze. 

8.16 U ponedjeljak u Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti Covid-19. Riječ je o osobi s područja općine Dvor.

8.15 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 160 slučajeva zaraze korona virusom (Covid-19), 131 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 29 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 300 osoba, a ukupno je testirano 25.596 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 14 uzoraka, od kojih je jedan pozitivan. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.