COVID-19

Stožeri objavljuju podatke, pogledajte kakva je epidemiološka situacija po županijama

Autor

lb/bl

Lokalni stožeri civilne zaštite krenuli su s objavom epidemioloških podataka za četvrtak. Stanje po županijama pratite uživo na portalu Direktno.

25.02.2021. u 07:59
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Požeško-slavonska (jedan), Bjelovarsko-bilogorska (dva), Osječko-baranjska (28), Istarska (četiri), Koprivničko-križevačka (12), Primorsko-goranska (45), Sisačko-moslavačka (27), Zagrebačka (62), Ličko-senjska (sedam), Zadarska (31), Virovitičko-podravska (dva), Dubrovačko-neretvanska (79), Vukovarsko-srijemska (22), Karlovačka (29), Šibensko-kninska (22), Brodsko-posavska (21), Krapinsko-zagorska (sedam), Međimurska (14), Splitsko-dalmatinska (103), Grad Zagreb (78), Varaždinska (18)

ŽUPANIJE SA SMRTNIM SLUČAJEVIMA:  Istarska (jedan), Osječko-baranjska (dva), Primorsko-goranska (jedan), Zadarska (dva), Splitsko-dalmatinska (jedna)

13.30Varaždinskoj županiji tijekom 24 sata evidentirano je 18 novih slučajeva zaraze korona virusom.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 37 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je njih 15 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, dvoje ih je u jedinici intenzivnog liječenja od kojih jedna na respiratoru, 20 osoba je u Klenovniku, a u Novom Marofu nema Covid-19 pacijenata. U posljednja 24 sata nema preminulih.

Tijekom prethodnog dana testirano je 307 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 11 posto, a u svim testiranim uzorcima iznosi šest posto.

13.10 Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 78.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nisu dijagnosticirani novooboljeli korisnici niti djelatnici.

13.08 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 871 obrađenog testa u četvrtak su 103 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na Covid infekciju i to iz Splita 52, Imotskog tri, Kaštela devet, Komiže jedna, Makarske jedna, Omiša tri, Sinja tri, Solina šest, Supetra jedna, Trilja tri, Trogira jedna, Visa jedna, Vrlike jedna, Baške Vode dvije, Dicma jedna, Dugog Rata jedna, Hrvaca dvije, Klisa tri, Marine jedna, Otoka jedna, Podbablja dvije, Podstrane jedna, Segeta jedna, Tučepa dvije i Zmijavaca jedna osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih 57 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1462 osobe nalaze se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 67 Covid pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se sedam osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je jedna ženska osoba stara 73 godine. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na Covid infekciju.   

12.45 Međimurska županija ima 14 novih slučajeva zaraze korona virusom, umrlih nije bilo, a do kraja tjedna bit će cijepljeno 6,5 posto stanovništva, izvijestio je župan Matija Posavec na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite u četvrtak u Čakovcu.

U posljednja 24 sata testirano je 128 osoba PCR testom te je zabilježeno 13 pozitivnih slučajeva, a obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentiran je jedan pozitivan slučaj. Oporavilo se sedam osoba te je broj pozitivnih 106. 

U županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 36 pacijenata, u protekla 24 sata tri, a otpuštena su dva. Na invazivnoj respiraciji su tri Covid pozitivna pacijenta. Nema umrlih.

12.31 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je sedam novih osoba pozitivnih na korona virus. 

Oporavilo se 16 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 75. U samoizolaciji se nalaze 632 osobe. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se 22 pacijenta pozitivna na SARS CoV-2, među kojima jedan na respiratoru. U protekla 24 sata nisu preminule Covid pozitivne osobe

12.19 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiran je 21 novi pozitivni nalaz osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). 

U posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba od Covida-19. Hospitalizirano je ukupno 35 osoba (četiri osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 19 osoba, a u novogradiškoj bolnici 16 osoba. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 591 osoba (32 osobe manje nego prethodni dan).

12.15 Na području Šibensko-kninske županije 22 osobe su oboljele od Covid-19 infekcije. 

U šibenskoj bolnici liječi se 16 osoba, a u kninskoj devet osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 150 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

11.08 Karlovačkoj županiji je 29 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

U bolnicama Karlovačke županije su hospitalizirana 25 Covid pozitivna pacijenta, a na respiratoru su dva Covid pozitivna pacijenta. U posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba.

11.05 Vukovarsko-srijemskoj županiji su 22 nove pozitivne osobe na Covid-19. Preminule su dvije osobe.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 8699, od kojih je 8379 izliječeno, a ukupno je preminulo 196 osoba.

Trenutno je u ovoj županiji 27 osoba hospitalizirano zbog Covid-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirane su 223 osobe, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 44.225.

11.01 Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 79 novih slučajeva zaraze korona virusom.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 41 osoba pozitivna na korona virus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih su dva na invazivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 348 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 43.939 uzoraka.

10.59 Kod dvoje ljudi, od 36 testiranih osoba s područja Virovitičko-podravske županije, detektiran je virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 13 Covid-19 pozitivnih pacijenata.

10.55 Na području Zadarske županije 31 je novozaražena osoba korona virusom, a preminule su dvije osobe. Novooboljeli izolaciju provode na području gradova Zadar (17), Biograd (dva), Nin (jedan) i Pag (jedan) te općina Kolan (jedan), Lišane Ostrovičke (ješan), Pašman (jedan), Preko (dva), Ražanac (jedan), Sv.Filip i Jakov (jedan), Tkon (dva) i Vrsi (jedan).

Tijekom prethodnog dana testirano je 258 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 875 stanovnika, a izliječeno je 14 osoba.

U Općoj bolnici Zadar od posljedica infekcije korona virusom preminuo je muškarac u dobi od 92 godine te žena u dobi od 75 godina.

Na svim Covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 19 bolesnika od kojih je troje na respiratoru. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije

10.48 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata sedam je novooboljelih osoba od Covida-19, dvije osobe su izliječene. Po dvije oboljele osobe su s područja Gospića i Udbine te po jedna oboljela osoba s područja Otočca, Senja i Plitvičkih Jezera. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 12 osoba. U posljednja 24 sata provedeno testiranje nad 44 osobe. 

10.40 U posljednja 24 sata u Zagrebačkoj županiji zabilježena su 62 nova slučaja zaraze korona virusom, a sedam je osoba ozdravilo, izvijestili su u četvrtak iz županije. U županiji je trenutno aktivno 267 slučajeva zaraze korona virusom.

Preminula je jedna osoba u Velikoj Gorici, javlja lokalni stožer. U odnosu na podatke od srijede oboljele su 62 osobe (gradovi – 10 u Samoboru, jedan u Svetoj Nedjelji, tri u Zaprešiću, 14 u Jastrebarskom, troje u Velikoj Gorici, dvoje u Ivanić-Gradu, petero u Dugom Selo, troje u Vrbovcu i Sveti Ivan Zelini; općine – jedan u Dubravici, Pisarovini, Brckovljanima, Preseku, Pokupskom i Rakovcu, dvoje u Žumberku, šestero u Krašiću, četvero u Križu).

10.16 U Sisačko-moslavačkoj županiji u četvrtak je 27 novooboljelih osoba od zarazne bolesti Covid-19. 

Riječ je o 10 osoba s područja grada Siska, osam osoba s područja grada Novske, šest osoba s područja grada Kutine, dvije osobe s područja grada Petrinje te jednoj osobi s područja grada Popovače.

9.28 Primorsko-goranskoj županiji 45 novooboljelih i 24 ozdravljene osobe, a broj aktivnih slučajeva je 322. Tijekom prethodnog dana jedna je osoba preminula od bolesti Covid-19.

9.16 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 12 novih slučajeva bolesti Covid-19.

Na području županije trenutno je aktivno 49 slučajeva bolesti Covid-19, ozdravilo je sedam osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 15 osoba.

9.12 U Istarskoj županiji potvrđene su četiri novozaražene osobe, a testiran je 291 uzorak brisova. 

U Općoj bolnici Pula preminula je jedna Covid pozitivna osoba (1947. godište) s pridruženim kroničnim bolestima. Na Odjelu za infektologiju na liječenju su 24 osobe.

Trenutačno je 38 aktivnih Covid pozitivnih osoba.

9.09 U posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađena su 324 uzoraka od kojih je 28 bilo pozitivno na korona virus.

Osam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, četiri su iz Belišća, po tri iz Čepina i Valpova, po dvije iz Bilja i Ernestinova, a po jedna novopozitivna osoba živi na području gradova Beli Manastir, Đakovo i Našice te općina Antunovac, Podravska Moslavina i Vladislavci.

Na bolničkom liječenju nalaze se 52 osobe oboljele od Covid-19, i to 41 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je osam na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 11 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminule su dvije osobe u dobi od 59 i 78 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 799 osoba

8.58 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze korona virusom, priopćili su u četvrtak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Jedna novozaražena osoba s područja je općine Nova Rača, a jedna novooboljela osoba s područja je općine Veliko Trojstvo.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 16 pacijenata zaraženih korona virusom, od kojih je dvoje na respiratoru. Od toga je 19 pacijenata je na opservaciji.

U samoizolaciji se nalaze 174 osobe.

7.50 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 48 slučajeva zaraze korona virusom (Covid-19), 34 osobe nalazi se u kućnoj izolaciji, a 14 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 228 osoba, a ukupno je testirano 29.913 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 112 uzoraka, od kojih je jedan pozitivan. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.