KORONA VIRUS U HRVATSKOJ

Stožeri objavljuju podatke, evo kakva je epidemiološka situacija po županijama

Autor

lb/bl

Županijski stožeri civilne zaštite objavljuju podatke o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj. Stanje po županijama pratite uživo na portalu Direktno.

02.03.2021. u 07:42
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Požeško-slavonska (četiri), Sisačko-moslavačka (17), Virovitičko-podravska (jedan), Zadarska (19), Primorsko-goranska (53), Vukovarsko-srijemska (13), Osječko-baranjska (13), Međimurska (21), Istarska (četiri),  Bjelovarsko-bilogorska (jedan), Ličko-senjska (tri), Zagrebačka (tri), Šibensko-kninska (osam), Dubrovačko-neretvanska (72), Krapinsko-zagorska (sedam), Brodsko-posavska (sedam), Karlovačka (35), Splitsko-dalmatinska (58), Varaždinska (11), Grad Zagreb (46)

ŽUPANIJE SA SMRTNIM SLUČAJEVIMA: Istarska (jedan), Ličko-senjska (jedan), Krapinsko-zagorska (jedan), Karlovačka (dva), Splitsko-dalmatinska (jedan)

16.19 U Zagrebu je u protekla 24 sata prema podacima HZJZ-a zabilježeno 46 novooboljelih osoba, izvijestio je u utorak Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 44.340, što je 65 osoba više nego jučer pa je trenutno u  Zagrebu 413 aktivnih slučajeva.

U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ u protekla 24 sata obavljeno je 779 testiranja i 28 je nalaza bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 26 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 102 osobe.

Od 26 obrađenih pozitivnih osoba četiri su za sada negativne epidemiološke anamneze, a 16 osoba su kontakti zaraženih osoba. Za pet osoba obrada je u tijeku, a jedna osoba doputovala je iz Srbije.

U zagrebačkim domovima za starije i nemoćne i drugim ustanovama socijalne skrbi u proteklom danu dijagnosticiran je jedan novooboljeli djelatnik.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza kod tri učenika osnovnih škola izrečena je mjera samoizolacije za 40 učenika.

14.09 U Varaždinskoj županiji tijekom 24 sata evidentirano je 11 novih slučajeva zaraze korona virusom. 

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 40 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je njih 18 smještena na lokaciji u Varaždinu, dok se 22 osobe nalaze u Klenovniku. Trenutno se nijedan pacijent ne nalazi na respiratoru, a u posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba pozitivnih na Covid-19.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 15.199 osoba pozitivnih na Covid-19. Aktivnih slučajeva je 97.

12.34 Od ukupno 674 obrađenih  testova u utorak je 58 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na Covid infekciju i to iz Splita 21, Hvara jedan, Imotskog jedan, Kaštela šest, Makarske tri, Omiša dva, Sinja četiri, Solina četiri, Trilja dva, Trogira tri, Vrlike četiri, Hrvaca jedan, Jelse jedan, Marine jedan, Muća jedan, Otoka jedan, Segeta jedan i Tučepi jedan.

Od ukupnog broja novooboljelih 40 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1483 osobe nalaze se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalaze se 63 Covid pozitivne osobe u KBC-u Split dok se četiri osobe nalaze na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je jedna muška osoba stara 72 godine. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na Covid infekciju. 

11.43 Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 35 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 (PCR+antigensko testiranje). Preminule su dvije osobe. Novozaraženih 20 je iz Karlovca, dvoje iz Duge Rese te po jedna iz Ozlja, Slunja, Draganića i Rakovice. Brzim antigenskim testom zabilježena su po četiri slučajeva iz Karlovca i Duge Rese te jedna osoba iz Neretića.

11.36 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je šest novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu: grad Nova Gradiška (tri) te općine Dragalić, Rešetari i Sibinj (po jedan). Broj aktivnih slučajeva smanjen sa 148 na 133. U posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba od Covida-19.

11.30 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je sedam novih slučajeva zaraze. Preminula je jedna osoba.

Novozaražene su dvije osobe iz Pregrade, tri iz Zaboka te po jednoj osobi iz Gornje Stubice i Velikog Trgovišća. Oporavile su se 3 osobe te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 77. U samoizolaciji se nalazi 629 osoba. 

10.50 Nove 72 korona virusom zaražene osobe broji Dubrovačko-neretvanska županija u posljednja 24 sata, a 43 su se oporavile, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Brzim antigenskim testom zaraza je potvrđena za 27 osoba iz Dubrovnika, 19 iz Konavala, 16 iz Župe dubrovačke, četiri iz Dubrovačkog Primorja, po dvije iz Orebića i Stona te po jednoj iz Korčule i Slivnog. Ukupno je zaraženo 38 muškaraca i 34 žene, a 47 osoba ima utvrđenu epidemiološku vezu. Oporavile su se 43 osobe od kojih 19 iz Dubrovnika, 11 iz Konavala, po četiri iz Orebića i Župe dubrovačke, tri iz Ploča te dvije iz Blata.

10.30 Na području Šibensko-kninske županije osam je novozaraženih od 164 testiranih. U šibenskoj bolnici liječi se 17 osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi šest osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

10.20 Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze korona virusom, a broj aktivnih slučajeva smanjen na 249, izvijestio je u utorak županijski Zavod za javno zdravstvo. U posljednja 24 sata ozdravilo je 29 osoba, a tri nova slučaja zaraze zabilježen su u gradu Samoboru te u općinama Pisarovina i Orle.

10.04 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata tri su novooboljele osobe od Covid-19, četiri osobe su izliječene te je jedna osoba preminula. Dvije oboljele osobe su s područja Otočca te jedna s područja Senja. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Na Covid odjelu OB Gospić preminula je jedna ženska osoba (1938.) s područja Otočca.

Od Covid-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 3016 osoba od čega je 48 aktivnih slučaja, 108 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 2860 osoba. Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 18 osoba. U posljednja 24 sata provedeno testiranje nad 65 osoba.

10.02 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze korona virusom. Novozaražena osoba s područja je grada Daruvara. U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 13 pacijenata zaraženih korona virusom i nema pacijenata na respiratoru, a u samoizolaciji je 190 osoba.

10.00 Na području Istarske županije potvrđene su četiri novozaražene osobe, od 422 testiranih. Preminula je jedna osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 24 osobe

9.59 Međimurska županija ima 21 novi slučaj zaraze korona virusom, priopćili su u utorak iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju PCR metodom testirano je 149 osoba te je evidentirano devet pozitivnih slučajeva na korona virus.

U protekla 24 sata oporavilo se 13 osoba. Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 43 pacijenta pozitivna na korona virus, od toga su dva pacijenta hospitalizirana unutar 24 sata, dok je otpušteno šest pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

9.55 U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 287 uzoraka od kojih je 13 bilo pozitivno na korona virus. Četiri novopozitivne osobe su s područja Osijeka, po dvije iz Đakova i Našica, a po jedna je s područja Belog Manastira, Belišća, Bizovca, Darde i Erduta.

Na bolničkom liječenju nalazi se 54 osoba oboljelih od Covid-19, i to 45 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 10 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je devet pacijenata s tim oboljenjem. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1001 osoba.

9.41 Vukovarsko-srijemskoj županiji 13 je novozaraženih osoba na Covid-19 od 261 testiranih. Od toga je 13 pozitivnih na PCR testiranju, a nitko na brzom antigenom testu (tri osobe iz Vukovara, po dvoje iz Iloka i Otoka, te po jedna osoba iz Donjeg Novog Sela, Jarmine, Novih Mikanovaca, Starih Mikanovaca, Vinkovaca, i Vođinaca).

9.35 Nove 53 osobe zaražene su korona virusom, a 33 su ozdravile u posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Među 604 testirana uzorka tijekom proteklog dana 8,8 posto je bilo pozitivnih. U županiji je trenutno 370 aktivnih slučajeva zaraze. Ravnateljstvo Kliničkog bolničkog centra Rijeka javlja da se na bolničkom liječenju u ovoj bolnici nalazi 27 osoba, a pet ih je je na respiratoru.

9.15 Na području Zadarske županije 19 je novih slučajeva zaraze korona virusom. Deset novooboljelih izolaciju provode na području Grada Zadra, dvije na području općine Sv.Filip i Jakov te po jedna na području Biograda, Poličnika, Privlake, Starigrada, Sukošana, Škabrnje i Vrsi. Tijekom prethodnog dana testirano je 282 uzorka, pod aktivnim nadzorom je 996 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 50 osoba.

U Općoj bolnici Zadar na svim Covid odjelima hospitalizirano je 22 bolesnika od kojih je jedna na respiratoru. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

9.07 Virovitičko-podravskoj županiji od 48 testiranih, jedna je osoba pozitivna na korona virus. Preminula je jedna osoba. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 12 Covid pozitivnih pacijenata. Od početka epidemije korona virusa, s područja ove županije, virusom SARS-CoV-2, zarazile su se 3563 osobe. 

8.03 Sisačko-moslavačkoj županiji  je 17 novooboljelih osoba od zarazne bolesti Covid-19. Riječ je o 10 osoba s područja grada Siska, četiri osobe s područja općine Lekenik, jednoj osobi s područja grada Petrinje, jednoj osobi s područja grada Novske te jednoj osobi s područja općine Velika Ludina.

7.30 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 53 slučaja zaraze korona virusom, 42 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 11 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 242 osobe, a ukupno je testirano 30.505 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 166 uzoraka, od kojih su četiri pozitivna.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.