KORONA VIRUS U HRVATSKOJ

Četiri smrtna slučaja u Primorsko-goranskoj i Osječko-baranjskoj županiji, tri u Šibensko-kninskoj...

Autor

lb

Županijski stožeri civilne zaštite obljavujuju podatke, pratite epidemiološku situaciju po županijama u nedjelju uživo na portalu Direktno.

09.05.2021. u 08:41
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA ZARAZE: Požeško-slavonska (14),  Sisačko-moslavačka (16),  Osječko-baranjska (49), Istarska (dva),  Koprivničko-križevačka (sedam),  Šibensko-kninska (dva), Vukovarsko-srijemska (33),  Ličko-senjska (osam),  Primorsko-goranska (76), Grad Zagreb (147),  Bjelovarsko-bilogorska (17), Virovitičko-podravska (dva),  Zadarska (24), Zagrebačka (140), Dubrovačko-neretvanska (devet), Karlovačka (sedam), Međimurska (66), Splitsko-dalmatinska (58) Varaždinska (117),  Brodsko-posavska (32)

ŽUPANIJE SA SMRTNIM SLUČAJEVIMA: Istarska (jedan), Koprivničko-križevačka (dva),  Šibensko-kninska (tri), Osječko-baranjska (četiri), Primorsko-goranska (četiri),  Bjelovarsko-bilogorska (jedan), Virovitičko-podravska (jedan),  Zadarske županija (jedan), Međimurska (dva), Splitsko-dalmatinska (tri), Varaždinska (tri),  Brodsko-posavska (jedan)

14.00 Na području Brodsko-posavske županije u posljednja 24 sata su zabilježena 32 nova slučaja zaraze korona virusom, a umrla je jedna osoba pozitivne na koronavirus, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

13.30  U Varaždinskoj županiji je tijekom protekla 24 sata potvrđeno 117 novih slučajeva zaraze korona virusom, a umrle su tri pozitivne osobe, priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

12.30 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 873 obrađenih testova u nedjelju je 58 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na Covid infekciju i to iz Splita 26, Imotskog jedan, Kaštela četiri, Omiša dva, Sinja pet, Solina četiri, Trogira četiri, Baške Vode jedan, Dugog Rata jedan, Dugopolja tri, Klisa dva,  Lovreća jedan, Marine jedan, Muća jedan, Runovića jedan i Tučepa jedan slučaj.

Od ukupnog broja novooboljelih 37 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1451 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 126 Covid pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 19 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su tri osobe. Dvije muške osobe starosti 61 i 84 godine, te ženska osoba stara 78 godina. Preminuli su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na Covid infekciju.

11.40 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 282 uzoraka od čega je evidentirano 66 pozitivnih nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavilo se 96 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji u nedjelju je 536.

Tijekom subote brzim antigenskim testovima testirano je 246 osoba, od čega je SARS-CoV-2 virus dokazan kod jedne osobe. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 89 pacijenta pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata primljena su četiri pacijenta, a četiri pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, stare 82 i 80 godina.

11.20 Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata sedam je novih slučajeva Covida-19, priopćio je u nedjelju županijski stožer Karlovačke županije.

Među novozaraženima iz Karlovca su tri osobe, Ogulina dvije i iz Josipdola i Lasinje po jedna.

U samoizolaciji je trenutno 331 osoba. Na bolničkom liječenju su 94 pacijenta oboljela od Covida, od kojih se sedam najtežih nalazi na na respiratoru, a unatrag 24 sata nitko nije umro.

11.10 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze korona virusom, od čega su tri utvrđena brzim antigenskim testom, a oporavila se 31 osoba, izvijestio je u nedjelju županijski stožer civilne zaštite.

11.00  Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata od Covida-19 oboljelo je 140 osoba, priopćio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite, koji je Nacionalnom stožeru predložio da se trenutačno važeće mjere produlje do 23. svibnja.

Ozdravilo je 380 osoba.

Od ukupno 140 novooboljelih najviše ih je  u Velikoj Gorici gdje su oboljele 34 nove osobe. U Samoboru je 18 novooboljelih, Zaprešiću 15, Dugom Selu i Svetoj Nedelji po 13 te u Svetom Ivanu Zelini 12 novooboljelih.

U Jastrebarskom evidentrano je osam novooboljelih osoba, Bistri pet, Brdovcu četiri, po tri novooboljeli osoba je u Ivanić-Gradu, Brckovljanima, Pisarovini i Vrbvcu, po dvije u Krašiću i Pušći, te po jedna osoba u Stupniku i Dubravi.

10. 35 Na području Zadarske županije 24 su nova slučaja zaraze korona virusom, a jedna je osoba preminula. Novooboljeli izolaciju provode na područjima gradova Zadar(12), Benkovac(jedan) i Biograd(jedan) te općina Bibinje(dva), Galovac(jedan), Jasenice(jedan), Pakoštane(jedan), Preko(jedan), Sukošan(dva) i Vir(dva). Tijekom sutobte  testirano je 468 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom je 1345 stanovnika.

U Općoj bolnici Zadar s korona virusom preminula je 83-godišnja žena. Na svim Covid odjelima Opće bolnice Zadar hospitalizirano je 66 bolesnika od kojih je 10 na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na Covid odjelu na liječenju je 20 pacijenata. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

10.25 U posljednja 24 sata, područje Virovitičko-podravske županije bilježi dvoje novozaraženih virusom SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Testiranih je bilo 71, a pozitivni dolaze iz Virovitice i Slatine. Nažalost, jedan muškarac (1946. godište), preminuo je uslijed infekcije Covidom-19, a pritom je imao i brojne komorbiditete. U Općoj bolnici Virovitica je 55 Covid-19 pacijenata.

10.15 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 17 novih slučajeva zaraze korona virusom. To je 12 novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, dvije novooboljele osobe s područja su općine Rovišće, a po jedan novi slučaj zaraze korona virusom zabilježen je na područjima gradova Garešnica i Čazma te općine Berek.

U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 31 pacijent zaražen korona virusom od kojih je pet na respiratoru. Na opservaciji je 13 pacijenata. U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba s korona virusom. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 690 osoba.

10.05 Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 147. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obavljeno je 753 testiranja na SARS-CoV-2 i 102 su nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 345 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 545 osoba.

9.55 U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza korona virusom kod 76 osoba, a umrle su četiri osobe, izvijestili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Testirana su 832 uzorka, a udio nalaza pozitivnih na korona virus u broju laboratorijski obrađenih testova je 9,1 posto. Ozdravile su 153 osobe pa je sada u županiji aktivno 1500 slučajeva zaraze korona virusom.

9.53 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata osam je novooboljelih osoba od Covid-19, 16 osoba je izliječeno. Tri oboljele osobe su s područja Gospića, dvije s područja Novalje, te po jedna oboljela osoba s područja Lovinca, Perušića i Donjeg Lapca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 35 osoba. U posljednja 24 sata provedeno testiranje nad 52 osobe. Na području PU ličko-senjske aktivno je 300 mjera samoizolacije. Provjerom su utvrđena dva kršenja.

9.50 U Vukovarsko-srijemskoj županiji zabilježena su 33 nova slučaja zaraze, od 289 testiranih. Trenutno je u županiji 56 osoba hospitalizirano.

9.40 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije dvije osobe su oboljele od Covid-19 infekcije od 44 testiranih.

Preminula je jedna ženska osoba (1950. godište) oboljela od zarazne bolesti Covid-19, koja se liječila u šibenskoj bolnici i dvije osobe koje su se liječile u kninskoj bolnici (muška osoba 1935. godište i ženska osoba 1937. godište) koje su uz Covid-19 infekciju imale brojne komorbiditete.

9.30 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno sedam novih slučaja bolesti Covid-19.

Na području županije trenutno je aktivno 254 slučaja bolesti Covid-19, ozdravilo je 40 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 45 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na korona virus (1943. i 1954. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge bolesti.

9.15 Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 550 uzoraka briseva na Covid-19. Potvrđene su dvije novozaražene osobe. Izliječeno je 11 osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1949 osoba.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 89 osoba, a od toga se pet osoba nalazi u respiracijskom centru. Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna Covida-19 pozitivna osoba (1935. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

9.00 U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 268 uzoraka od kojih je 49 bilo pozitivno na korona virus. Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 26 naselja Osječko-baranjske županije, a najviše (21) novopozitivnih je s područja grada Osijeka, zatim sedam s područja Belog Manastira, četiri s područja Našica, po dvije osobe su s područja Čepina, Donjeg Miholjca, Petlovca, Popovca i Valpova, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belišća, Bizovca, Darde, Đakova, Jagodnjaka, Marijanaca i Petrijevaca.

Na bolničkom liječenju nalaze se 132 osobe koja su oboljele od Covid-19, i to 107 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 33 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 25 pacijenata s tim oboljenjem. Preminule su četiri osobe koje su bile pozitivne na korona virus u dobi od 54 do 82 godine. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1377 osoba.

8.30 U Sisačko-moslavačkoj županiji u nedjelju 16 je novooboljelih osoba od zarazne bolesti Covid-19. Radi se o osam osoba s područja grada Petrinje, četiri osobe s područja grada Popovače, dvije osobe s područja grada Siska, jednoj osobi s područja grada Gline i jednoj osobi s područja grada Novske.

8.00 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 279 slučajeva zaraze korona virusom, 247 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 32 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 450 osoba, a ukupno je testirano 42313 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 258 uzoraka, od kojih je 14 pozitivnih.

 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.