COVID-19

Stižu izvješća lokalnih stožera: Ponovno crne brojke iz Zagreba, čak 976 novozaraženih; i u drugim županijama najviše slučajeva do sada

Autor

bl

U subotu je pao rekord broja zaraženih. Zabilježena su 2242 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj u subotu bio ukupno 9745. Donosimo pregled po županijama za nedjelju.

25.10.2020. u 08:53
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Sisačko-moslavačka (83), Požeško-slavonska (17), Primorsko-goranska (60), Istarska (47), Dubrovačko-neretvanska (36), Krapinsko-zagorska (120), Vukovarsko-srijemska (51), Koprivničko-križevačka (10), Grad Zagreb (976), Zagrebačka (149), Karlovačka (89), Šibensko kninska (36), Zadarska (13), Splitsko-dalmatinska (99), Bjelovarsko-bilogorska (78), Osječko-baranjska (163), Varaždinska (110), Ličko-senjska (14), Međimurska (86), Brodsko-posavska (59), Virovitičko-podravska (51)

ŽUPANIJE SA SMRTNIM SLUČAJEVIMA: Koprivničko-križevačka (jedan), Grad Zagreb (jedan), Šibensko-kninska (jedan), Osječko-baranjska (jedan), Ličko-senjska (jedan)

U posljednja 24 sata zabilježen je 2421 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj u nedjelju ukupno 11.144. Detaljnije pročitajte OVDJE.

19.32 U Virovitičko-podravskoj županiji potvrđen je 51 novi slučaj zaraze korona virusom, a najveći broj ih dolazi iz samoizolacije, izvijestio je u nedjelju navečer županijski Stožer civilne zaštite.

Mlađe životne dobi su 22 osobe, 17 ih je srednje dobi, starije četiri, a osam novozaraženih su djeca.

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je deset oboljelih.

U KBC Osijek je troje pacijenata s područja Virovitičko-podravske županije - dvoje u Respiracijskom centru na respiratoru, a jedna je u Klinici za infektologiju.

Od početka epidemije u toj je županiji oboljelo 556 osoba, a 13 je umrlo.

13.43 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 59 novih slučajeva zaraze te dva slučaja zaraze osoba s prebivalištem u drugoj županiji, a koje su testirane u Slavonskom Brodu, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. To je dosada najveći broj novozaraženih toj županiji.

Među novooboljelima je 18 osoba iz Slavonskog Broda, šest iz Nove Gradiške, po dvije iz općina Nova Kapela, Oriovac i Sibinj te po jedna zaražena osoba s područja općina Cernik, Garčin i Gundinci. Za preostalih 26 osoba u tijeku je epidemiološka obrada.

13.34 Stožer civilne zaštite Međimurske županije izvijestio je o 82 nova slučaja zaraze korona virusom. Još tri osobe su testirane u drugim zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj, a jedna je osoba testirana izvan Republike Hrvatske, pa se statistički vodi 86 novih slučajeva.

13.32 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 14 je novooboljelih osoba te je jedna osoba preminula, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Šestero novooboljelih je iz Gospića, četvero iz Novalje, dvoje s područja Perušića te po jedna osoba iz Otočca i Udbine.

U Općoj bolnici Gospić preminuo je 90-godišnji korisnik Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije.

12.48 U Varaždinskoj županiji u posljednja je 24 sata evidentirano 110 novozaraženih. Što se tiče izvora zaraze, u 65 slučaja riječ je o bliskim kontaktima unutar obitelji ili radnog okruženja, a u 45 slučajeva je izvor zaraze nepoznat.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 551, s obzirom na to da imamo i 41 otpust s kućnog liječenja.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici trenutno su 42 osobe s težom kliničkom slikom, 40 osoba je na kisiku i dvoje ih je na respiratoru, dok je na liječenju kod kuće trenutno 509 osoba.

Stožer je izvijestio i o složenoj situaciji u varaždinskoj Općoj bolnici.  Nakon što su evidentirani novi pozitivni, ali i novi oporavljeni, u Općoj bolnici Varaždin trenutno su 33 pozitivna djelatnika i dodatni 61 djelatnika u mjeri samoizolacije.

U tri osnovnoškolske ustanove, jednoj srednjoškolskoj ustanovi te u jednom dječjem vrtiću za više razreda i grupa određena je mjera samoizolacije.

12.35 Od posljedica zaraze korona virusom u osječkom KBC-u umrla je 76-godišnjakinja iz Višnjevca, a u protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđena su nova 163 slučaja zaraze korona virusa, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

Umrla pacijentica je, osim Covida-19, imala je i niz drugih kroničnih bolesti.

U posljednja 24 sata testirano je 496 uzoraka. Od 163 novozaražene osobe najviše ih je, 61, iz Osijeka, potom 12 iz Đakova, 10 iz Čepina, po šest je iz Belišća, Tenje, Višnjevca i Antunovca, a novozaražene osobe dolaze iz ukupno 39 mjesta u Županiji, priopćeno je iz Stožera.

 U osječkom KBC-u Osijek hospitalizirane su 74 osobe oboljele od korona virusa, a 16 je na respiratoru, što je najviše od početka epidemije. U Općoj županijskoj bolnici Našice na bolničkom liječenju se nalazi 10 pacijenata oboljelih od korona virusa. 

11.28 U protekla 24 sata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 78 novih slučajeva zaraze korona virusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima je 56 osoba iz Bjelovara, devet iz Rovišća, po dvije osobe s područja Garešnice i Daruvara te općine Nova Rača, a po jedna novozaražena osoba je s područja Grubišnog Poljea i Čazme te općina Dežanovac, Štefanje, Veliki Grđevac, Hercegovac i Ivanska. 

Osmero novooboljelih osoba su korisnici privatnog doma za starije i nemoćne na području Bjelovara, a troje su korisnici jednog privatnog doma za starije na području općine Rovišće. Riječ je o domovima u kojima je već bilo osoba pozitivnih na Covid-19.

11.24 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 526 obrađenih testova u nedjelju je 99 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na Covid infekciju i to iz Splita 60, Kaštela šest, Omiša šest, Sinja jedan, Solina četiri, Trilja jedan, Trogira jedan, Dicma jedan, Dugog Rata četiri, Jelse dva, Klisa tri, Marine jedan, Okruga jedan, Podstrane četiri, Pučišća jedan, Segeta jedan, Sutivana jedan i Zadvarja jedan osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih 61 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2064 osobe nalaze se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 56 Covid pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se šest osoba nalazi na respiratoru.

11.08 Stožer civilne zaštite Zadarske županije izvijestio je o 13 novooboljelih osoba od korona virusa.

Desetero novooboljelih je s područja Zadra te po jedna s područja Biograda, Pakoštana i Sv. Filipa i Jakova.

11.02 Na području Šibensko-kninske županije 36 osoba je oboljelo od Covid-19 infekcije, objavio je županijski Stožer.

Među novoobljelima je 17 korisnika i troje djelatnika Cvjetnog doma u Šibeniku, tri osobe s prebivalištem na području Šibenika, pet osoba s prebivalištem u Kninu, dvije iz Skradina te po jedna osoba iz Bilica, Pirovca i Vodica. Pozitivne su i tri osobe iz drugih županija koje borave na našem području.

Na odjelu infektologije šibenske bolnice u nedjelju je preminuo 92-godišnji muškarac s područja Vodica.

10.56 U Karlovačkoj županiji je u posljednja 24 sata  registrirano 89 novih slučajeva Covida-19, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite. Na bolničkom je liječenju 56 osoba.

U karlovačkoj su bolnici 42 pacijenta, dvije osobe su na respiratoru, dvije su otpuštene na kućno liječenje, te su tri pacijenta novoprimljena. U samoizolaciji se prema upisanim podacima nalazi 88 djelatnika Opće bolnice Karlovac. 

Na Covid odjelu u bolnici u Ogulinu liječi se 14 pozitivnih pacijenata. U samoizolaciji se nalazi 49 djelatnika te bolnice i to šest liječnika, četiri spremačice i 39  medicinskih sestara i tehničara.

U županiji je u samoizolaciji 547 osoba.

Od početka epidemije u Karlovačkoj županiji ukupno je do sada  979 oboljelih.

10.48 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u posljednja 24 sata je 149 novozaraženih osoba korona virusom, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite. Među novozaraženima u gradovima najviše je - 29 osoba u Velikoj Gorici, 21 u Samoboru, 20 u Dugom Selu, 13 u Svetom Ivanu Zelini, sedam u Svetoj Nedelji, 12 u Zaprešiću, 10 u Jastrebarskom. Među općinama najviše ih je - 11 u Rugvici, sedam u Brdovcu i  četiri u Bistri.

10.33 U Gradu Zagrebu je zabilježeno 976 novooboljelih osoba, među kojima ih je 757 s prebivalištem i 219 s boravištem u Zagrebu, potvrdio je Zvonimir Šostar, ravnatelj NZJZ-a ''Dr. Andrija Štampar''. 

U tri doma za starije i nemoćne osobe na području Zagreba potvrđeni su pozitivni nalazi 13 korisnika i jedne zdravstvene djelatnice, a jedan je korisnik umro tijekom hospitalizacije.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod četiri učenika i jedne kuharice u pet zagrebačkih osnovnih škola te za 26 učenika u 12 srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 25 učenika i tri nenastavna djelatnika osnovnih te za 572 učenika srednjih škola.

U tri doma za starije i nemoćne osobe korona virus je potvrđen kod 13 korisnika i jedne zdravstvene djelatnice, a jedan je korisnik preminuo u bolnici.

10.04 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS-CoV-2 virus na području županije u općoj populaciji potvrđeno 10 novih slučaja bolesti Covid-19. Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

U OB Koprivnica preminula je jedna osoba iz opće populacije s pozitivitetom na SARS-CoV-2 virus, a riječ je o osobi starije životne dobi koja je u kliničkoj anamnezi imala značajan komorbiditet i liječila se uz potporu mehaničke ventilacije.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 140 slučajeva bolesti Covid-19, sedam osoba je oporavljeno, a na bolničkom liječenju je ukupno 26 osoba.

Od početka pojave korona virusa na području županije zabilježeno je ukupno 452 slučajeva bolesti Covid-19.

10.20 Na području Vukovarsko-srijemske županije posljednja 24 sata je potvrđen 51 novi slučaj zaraze, izvijestio je županijski Stožer.

Jedanaest novih slučajeva je iz Vinkovaca, po pet ih je iz Vukovara, Županje i Ilače, četiri iz Ivankova, tri iz Gradišta, po dva iz Jarmine, Rokovaca i Tovarnika te po jedan slučaj iz Andrijaševaca, Borova, Bošjnaka, Bršadina, Donjeg Novog Sela, Markušice, Pačetina, Rajevog Sela, Slakovaca, Starih Jankovaca i Tordinaca. Jedna novooboljela osoba ima boravište izvan ove županije.

9.49 U protekla 24 sata evidentirano je 120 novih slučajeva zaraze na području Krapinsko-zagorske županije, javio je županijski Stožer civilne zaštite.

Petnaest novooboljelih je iz Krapine, 12 iz Desinića, 11 iz Pregrade, po sedam iz Zlatara i Huma na Sutli, po šestero iz Zaboka, Bedekovčine, Đurmanca, Krapiniskih Toplica, po petero je iz Donje Stubice i Oroslavja, po četiri slučaja iz Budinšćine, Marije Bistrice i Radoboja, po tri slučaja iz općina Sveti Križ Začretje, Lobor i Zlatar Bistrica, po dvoje iz Konjščine i Petrovskog te po jedna novooboljela osoba iz Kumrovca, Mača, Mihovljana, Novog Golubovca i Tuhelja.

9.41 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 36 novozaraženih korona virusom, izvijestio  je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite.

 Riječ je o 16 osoba iz Dubrovnika, od kojih 13 ima utvrđenu epidemiološku vezu, osam osoba iz Župe dubrovačke (tri osobe imaju utvrđenu epidemiološku vezu), pet osoba iz Smokvice (za sve utvrđena epidemiološka veza), tri osobe iz Konavala, dvije osobe iz Vela Luke te jedna osoba iz Dubrovačkog primorja i jedna muškarac koji nema prebivalište na području županije.

Izliječeno je 20 osoba, deset iz Dubrovnika, osam iz Metkovića te po jedna iz Konavala i Ploča. U Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirano je 19 osoba pozitivnih na korona virus.

9.37 Istra u posljednja 24 sata ima 47 novozaraženih osoba, priopćio je Stožer civilne zaštite Istarske županije. Ispitano je 329 uzoraka briseva.

Kod 33 osobe radi se epidemiološki o uvezenim slučajevima, od čega ih je 27 iz Rijeke, troje iz Slovenija, dvoje iz Zagreba i jedan iz Italije.

9.21  U Primorsko-goranskoj županiji u nedjelju je 60 novozaraženih osoba. 26 osoba je ozdravilo. Ukupno je u ovoj županiji 566 aktivnih slučajeva Covid-19 bolesti. Ukupno je testirano 569 osoba. U skupini zaraženih su dva umirovljenika, petero djece koja pohađaju osnovnu i srednju školu te 53 radno aktivne osobe među kojima je 12 studenata.

9.16 Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestio je o 17 novih slučajeva zaraze korona virusom.

8.53 Sisačko-moslavačkoj županiji su potvrđena 83 nova slučaja zaraze korona virusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o 36 osoba s područja Kutine, 18 iz Petrinje, 14 iz Siska, 12 iz Popovače te po jednoj osobi iz Novske, Gline i Martinske Vesi.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.