OTKRIVENI TAJNI PLANOVI KINE

STATE DEPARTMENT IMA DOKAZE Peking šest godina planirao osvajanje svijeta biološkim oružjem... korona virus?

Autor

Andrea Latinović/Daily Mail

Kineski znanstvenici pripremali su Treći svjetski rat biološkim i genetskim oružjem posljednjih šest godina, navodi se u dokumentima do kojih su došli američki istražitelji. 

13.05.2021. u 07:30
Ispiši članak

U ovim ''bombastičnim'' dokumentima, koje posjeduje i američki State Department, naglašava se  da će upravo takav način ratovanja biti "glavno oružje za pobjedu" u takvom sukobu, čak pravo oslobađanje biološkoga oružja, a dokumenti, nadalje, kažu i da je to najučinkovitiji model, pritom ukazujući i na utjecaj koji bi imao na "neprijateljski zdravstveni sustav".

Ovaj najnoviji dokaz potvrđuje da je Peking ispravno smatrao da je vojni potencijal SARS-a korona virusa još od 2015. godine moguć pokretač globalnoga straha protiv novoga virusa Covid-19, a neki dužnosnici još uvijek vjeruju da je virus mogao pobjeći iz kineskog laboratorija, piše britanski Daily Mail.

U dosjeu znanstvenika i zdravstvenih dužnosnika kineske Narodnooslobodilačke vojske (People's Liberation Army), čiji su detalji objavljeni u tiskanom izdanju australskog lista The Australian, ispitivano je manipuliranje bolestima za izradu oružja "na način koji nikada prije nije viđen".

Visoki vladini djelatnici bliski kineskom predsjedniku Xi Jinpingu (op. a.), izjavili su da je to "zabrinjavajuće'', jer je teško regulirati rad u brojnim laboratorijima.

Foto: XI Jinping/Epa

Autori dokumenta inzistiraju na tome da će Treći svjetski rat "biti biološki", za razliku od prva dva rata koji su opisani kao kemijski, odnosno nuklearni. Referentna istraživanja koja su sugerirala da su dvije atomske bombe bačene na Japan prisilile tu državu na predaju prije samoga završetka Drugog svjetskog rata te tvrde da će bio-oružje biti "glavno oružje za pobjedu" u Trećem svjetskom ratu.

Dokument također iznosi i kako će izgledati 'idealni uvjete'' za oslobađanje bio- oružja i nanošenje maksimalne štete (stanovništvu, imovini, svemu općenito, op. a.)

Foto: Zastava Narodne Republike Kine/Pixabay

Znanstvenici kažu da se takvi bio-napadi ne bi trebali izvoditi usred vedrog dana, jer intenzivna sunčeva svjetlost može oštetiti patogene virusa, a kiša ili snijeg mogu utjecati na čestice aerosola. Umjesto toga, trebao bi se ispuštati noću ili u zoru, sumrak ili po oblačnom vremenu, uz ''stabilan smjer vjetra ... kako bi aerosol mogao plutati u ciljano područje''.

Ciljani kolaps 'neprijateljskoga zdravstvenog sustava'

U međuvremenu, istraživanje također bilježi da bi takav napad rezultirao naletom ogromnoga broja pacijenata kojima će biti potrebno bolničko liječenje, što bi onda "moglo prouzročiti kolaps neprijateljskog zdravstvenog sustava".

Veliku zabrinutost autora izaziva i kinesko istraživanje "Gain of Function" na Institutu za virusologiju Wuhan - upravo je blizu njega otkriven prvi slučaj izbijanja nepoznatoga virusa, koji će dobiti ime Covid-19-, a u kojemu kineski virolozi stvaraju nove viruse za koje se kaže da su prenosiviji i smrtonosniji od dosadašnjih!

Foto: Covid-19/Pixabay

Stručnjak za kemijsko oružje Hamish de Bretton-Gordon izjavio je: "Kina je spriječila sve pokušaje reguliranja i policijskog upravljanja svojim laboratorijima u kojima je moglo biti takvih pokusa''.

Virus kao smrtonosno oružje

Prije nekoliko je dana objavljena i knjiga ''Što se stvarno dogodilo u Wuhanu'', u kojoj se izričito navode nove vrste umjetnih virusa kao genetsko bio- oružje, kaže se: 'Slijedom razvoja u drugim znanstvenim područjima, došlo je do velikog napretka u isporuci bioloških sredstava. ''Primjerice, novootkrivena sposobnost zamrzavanja i sušenja mikroorganizama omogućila je skladištenje bioloških sredstava i njihovo aerosoliziranje tijekom napada''. 

Na otkrićima iz knjige surađivalo je 18 autora koji su radili u ''rizičnim' laboratorijima'', kažu analitičari. Izvršni direktor Australskog instituta za stratešku politiku Peter Jennings također je izrazio zabrinutost zbog kineskih bioloških istraživanja korona virusa koji bi mogli biti korišteni u budućnosti kao oružje. 

Foto: Booktopia.com

Obavještajne službe sumnjaju da je Covid-19 možda rezultat nenamjernog ''curenja'' iz laboratorija Wuhan. Ali, još nema dokaza koji bi upućivali na to da je namjerno pušten.

Brazilski predsjednik otvoreno prozvao Kinu

Prije nekoliko je dana brazilski predsjednik Jair Bolsonaro oštro kritizirao Kinu optužujući je da je stvorila Covid koji će potaknuti kemijski "rat".

Foto: Laboratorij u Wuhanu

Taj je komentar Bolsonaro dao tijekom tiskovne konferencije, braneći se od sve većih napada zbog njegovog postupanja s pandemijom koja je Brazilu donijela drugu najveću smrtnost na svijetu.

''To je novi virus. Nitko ne zna je li napravljen u laboratoriju, ili zato što je čovjek pojeo neku životinju koju nije smio'', rekao je Bolsonaro. ''Ali tamo je. Vojska zna koji kemijski, bakteriološki i radiološki rat. Nismo li suočeni s novim ratom? Koja je zemlja najviše povećala svoj BDP? Neću reći'', kazao je Bolsonaro. 

Iako u svojem govoru nije izravno imenovao Kinu, podaci Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) pokazali su da je Kina jedina članica G20 čiji je BDP pokazao rast tijekom pandemije 2020. godine, povećavši se za 2,3 posto!

A predsjednik Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus rekao je još u ožujku da su sve teorije o podrijetlu Covid-19 ostale otvorene nakon čitanja izvještaja o događajima u Wuhanu, kada je WHO poslala skupinu eksperata u taj grad ne bi li doznali što više o virusu. No, izvješće je odbacilo mogućnost da je virus pobjegao iz laboratorija kao- "krajnje nevjerojatnu '.

Ipak, Ghebreyesus je izjavio da su sve hipoteze "na stolu" i zahtijevaju daljnju istragu nakon čitanja izvještaja iz misije međunarodnih stručnjaka u Wuhanu. No, njegovi su komentari uslijedili nekoliko sati nakon što se pojavilo, izvješće je odbacilo teoriju ''curenja'' virusa iz laboratorija i zaključilo da je prijenos virusa sa šišmiša na ljude putem druge životinje najvjerojatniji scenarij! 

Kina i Svjetska zdravstvena organizacija u velikoj sprezi?

No, kritičari Kine i službenog Pekinga, uključujući bivšeg američkoga predsjednika Donalda Trumpa, optužili su WHO da širi kinesku promidžbu o virusu.

Stoga je šef WHO-a dodao izjavu o tome da su ''sve opcije otvorene'' tek nakon što je republikanski zastupnik u Kongresu, Lee Zeldin oštro kritizirao Kinu jer je "svijetu prikrila podrijetlo pandemije", dok je WHO "igrao uvijek iznova".

U međuvremenu, dr. Anthony Fauci, glavni medicinski savjetnik predsjednika Joea Bidena, otkrio je da je ''zabrinut'' zbog kontroverzne misije Svjetske zdravstvene organizacije koja je trebala utvrditi činjenice. Ponovljena kašnjenja u objavljivanju izvještaja pokrenula su pitanja o tome pokušava li kineska strana izokrenuti svoje zaključke.

"Stvarno smo zabrinuti oko metodologije i procesa koji su ušli u to izvješće, uključujući činjenicu da je vlada u Pekingu očito pomogla da se to napiše", izjavio je američki državni tajnik Antony Blinken u nedavnom intervjuu CNN-a.

Blinken je inače poznat kao političar vrlo jasnih, preciznih i izravnih stavova, koji za sve svoje tvrdnje uvijek ima jake argumente i dokaze.

Peking već godinu i pol odbacuje sve optužbe o namjernom stvaranju virusa

Kina je, dakako, odbacila tu kritiku i optužila SAD da ''rade politički pritisak'' na stručnjake misije za utvrđivanje činjenica.

''SAD se izjasnio o izvješću. Pokušavaju li SAD time napraviti politički pritisak na članove stručne skupine WHO?'', upitao je javno izvršni direktor i glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian.

Zabrinjavajući novi tragovi o podrijetlu Covida: Kako su znanstvenici iz laboratorija Wuhan pomogli kineskoj vojsci u tajnom projektu pronalaženja životinjskih virusa

Znanstvenici koji su proučavali bolesti šišmiša u kineskom laboratoriju s najvećom sigurnošću u Wuhanu sudjelovali su u masovnom projektu istraživanja životinjskih virusa zajedno s vodećim vojnim dužnosnicima - unatoč tome što su poricali bilo kakve takve veze.

Dokumenti do kojih je došao The Mail otkrivaju da je prije devet godina pokrenut nacionalni projekt u režiji vodećeg državnog tijela za otkrivanje novih virusa i otkrivanje ''tamne materije'' biologije koja je uključena u širenje bolesti.

Jedan od glavnih kineskih znanstvenika, koji je objavio prvi genetski slijed virusa Covid-19 u siječnju 2020. godine, samo u prve tri godine projekta pronašao je 143 nove bolesti.

Čini se da činjenica da takav projekt otkrivanja virusa vode i civilni i vojni znanstvenici potvrđuje vrlo žestoke tvrdnje Sjedinjenih Država koje se odnose na suradnju između Instituta za virusologiju Wuhan (WIV) i 2,1 milijuna oružanih snaga te zemlje.

Pet vođa timova projekta uključuju Shi Zhengli, virusologinju s WIV-a nadimka "Žena šišmiš" zbog njezinih putovanja radi pronalaženja uzoraka u špiljama i Cao Wuchuna, višega vojnoga časnika i vladinog savjetnika za bioterorizam. Profesorica Shi demantirala je američke optužbe u travnju ove godine, rekavši: ''Ne znam ni za jedan vojni rad u WIV-u. Te su informacije netočne''. 

Ipak, pukovnik Cao naveden je u izvješćima o projektu kao istraživač s Akademije vojno-medicinskih znanosti Narodnooslobodilačke vojske, usko surađuje s drugim vojnim znanstvenicima i direktor je Stručnog odbora za vojnu biološku sigurnost. Cao, epidemiolog koji je studirao na Sveučilištu Cambridge, čak sjedi u savjetodavnom odboru Instituta za virusologiju Wuhan. Bio je zamjenik zapovjednika vojnog tima poslanog au grad pod zapovjedništvom general bojnika Chena Weija, najvećeg stručnjaka za biološku obranu u zemlji, kako bi odgovorio na novi virus i razvio cjepivo.

Američki State Department također je izrazio zabrinutost zbog rizičnih eksperimenata za manipulaciju korona virusima u laboratoriju Wuhan i sugerirao je da su istraživači oboljeli od simptoma sličnih Covidu nekoliko tjedana prije nego što se izbijanje šire pojavilo u kineskom gradu.

Prošloga mjeseca, Britanija, SAD i još 12 zemalja kritizirale su Peking zbog odbijanja dijeljenja ključnih podataka i uzoraka nakon što su zajednička studija Svjetske zdravstvene organizacije i Kine o podrijetlu pandemije odbacili curenje iz laboratorija kao "krajnje nevjerojatan".

Filippa Lentzos, stručnjak za biološku sigurnost na King's Collegeu u Londonu, rekla je da su najnovija otkrića odgovarala "obrascu nedosljednosti" koji dolazi iz Pekinga. '

''Još uvijek nisu transparentni s nama'', izjavila je i dodala: ''Nemamo čvrstih podataka o podrijetlu pandemije, bilo da se radi o prirodnom prelijevanju sa životinja, ili o nekom slučajnom curenju vezanom uz istraživanje, ali ipak ne možemo dobiti izravne odgovore i to jednostavno ne ulijeva povjerenje'', piše ugledni autor Ian Birrell.

Bešćutnost Kine i tragične brojke umrlih i bolesnih

Iako se čini da tajnu virusa možda nikada nećemo otkriti, ipak je to malo vjerojatno, posebice u vrijeme današnje moderne tehnologije. Dapače, upravo suprotno- Kina bi se mogla naći i to vrlo skoro na optuženičkoj klupi, a kako je već poznato, najavljena su i brojna suđenja zbog evidentne činjenice da je prikrivala istinu.

I time pokorila svijet i bacila ga na koljena, povećala svoj BDP, nametnula pravila igre i manipulacije cijelome svijetu, no, ovaj užasavajući eksperiment vratit će joj se kao bumerang.

Nažalost, nitko više ne može vratiti preminule i one koji su ostali s trajnim posljedicama pandemije. Službeni, bešćutni Peking to, dakako, nije ni najmanje briga. 

 

 

 

 

 

 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.