JE LI SI SKOČILA U USTA?

Skandalozan odgovor gradonačelnice Siska, otkriva li on privatne veze i ideološku netrpeljivost?

Autor

js

Na 10. sjednici Gradskog vijeća Grada Siska održanoj 22. veljače 2019. godine, vijećnica Tonka Jozić-Novinc postavila je nekoliko pitanja, a nedavno je stigao odgovor gradonačelnice Kristine Ikić Baniček. 

25.04.2019. u 13:00
Ispiši članak

Prvo pitanje bilo je "koliko je, do sada, plaćeno Odvjetničkom uredu Babić-Brborović za pravne usluge i zastupanje Grada Siska u sporovima te koji su to sporovi i kakvi su njihovi ishodi?", drugo "tko plaća zastupanje tima u sporu Sisak projekata d.o.o." i treće, "je li gradonačelnica nalogodavac za izdavanje kazni za parkiranje ispred katedrale u Sisku?".

Odgovor je pomalo neočekivan, no iz njega se može iščitati moguće privatne veze i ideološko vrijeđanje. 

Donosimo odgovor, a u izvornom obliku možete ga pročitati na web stranicama Grada Siska

"Odvjetnički ured Babić i partneri, zbog iznimnih rezultata u zastupanju Grada Siska i Sisačkog vodovoda u raznim sporovima, odlučilo je u posljednje vrijeme angažirati većina gradskih tvrtki i ustanova.

Uspješnost Odvjetničkog ureda Babić i partneri je apsolutna, odnosno 100 posto postavljenih ciljeva do sada su ostvarili u interesu Grada Siska.

Njihove usluge, koje se uglavnom odnose na trgovačko i radno pravo, su plaćene prema ugovorima koje imaju sklopljene s pravnim osobama koje zastupaju, a veći dio troškova plaća suprotna strana nakon gubitka spora.

Još dok je bio mladić i išao u Sisačku gimnaziju naš Siščanin Siniša Babić sanjao je da jednog dana otvori odvjetnički ured i da zastupa svoj voljeni grad Sisak u postupcima protiv HDZ-ovih uhljeba i pijavica što mu se na našu sreću i ostvarilo.

Prometno redarstvo Grada Siska postupa prema zakonima i pravilima naše države i prema ovlaštenjima koje im je dala prometna policija PU Sisačko-moslavačke.

Svi prekršaji se unose u policijski sustav preko aplikacije Pazigrad i do sada nismo imali slučaj da policija ne priznaje kazne jer su sve izdane po propisu.

Podsjećam da, iako vlasnici automobila mogu biti pripadnici neke religije pa i zaposlenici neke crkvene organizacije, njihovi automobili su, što se tiče prometnog redarstva i Grada Siska, ateisti i postupa se prema njima kao takvima, dakle za sve protuzakonito parkirane automobile vrijede ista pravila".   

Sindikat: Ovakav odgovor u pitanje dovodi ranije navode gradonačelnice

Kako tvrdi Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, "ovakav odgovor u pitanje dovodi ranije navode gradonačelnice kako je odvjetnički ured u kojem radi Siniša Babić angažiran od strane većine gradskih tvrtki i ustanova zbog iznimnih rezultata u zastupanju Grada Siska i Sisačkog vodovoda".

"Naime, postavlja se pitanje je li to zaista bio kriterij za angažiranje odvjetničkog društva ili su to bili snovi njezinog sugrađanina 'što mu se na našu sreću i ostvarilo', kako piše Baniček, posebice stoga što je gradonačelnica u poziciji možebitnog utjecaja u Gradu Sisku, njegovim tvrtkama i ustanovama da se angažira baš taj, a ne neki drugi odvjetnički ured, u kojem rade odvjetnici koji s njom ne dijele snove iz svoje mladosti.

Radi li se, doista samo o sreći ili ju je netko malo 'pogurao'?", pita se u priopćenju Siniša Kuhar, glavni tajnik spomenutog Sindikata.  

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.