KORONA VIRUS U HRVATSKOJ

SITUACIJA PO ŽUPANIJAMA: U Zagrebu 74 pozitivna nalaza, 23 učenika jedne srednje škole u samoizlaciji

Autor

bkk/h

U subotu je u Hrvatskoj zabilježeno 599 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, a preminulo je 29 osoba. Donosimo situaciju s Covid oboljelima po županijama za nedjelju.

24.01.2021. u 09:07
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Istarska (četiri), Sisačko-moslavačka (šest), Osječko-baranjska (20), Koprivničko-križevačka (tri), Bjelovarsko-bilogorska (19), Zagrebačka (51), Zadarska (32), Međimurska (16), Dubrovačko-neretvanska (34), Karlovačka (dva), Splitsko-dalmatinska (78), Ličko-senjska (tri), Primorsko-goranska (23), Varaždinska (15), Vukovarsko-srijemska (14), Krapinsko-zagorska (četiri), Brodsko-posavska (16), Grad Zagreb (74), Virovitičko-podravska (osam), Požeško-slavonska (tri), Šibensko-kninska (pet)

ŽUPANIJE SA SMRTNIM SLUČAJEVIMA: Istarska (jedan), Koprivničko-križevačka (jedan), Splitsko-dalmatinska (tri), Ličko-senjska (dva), Primorsko-goranska (tri), Varaždinska (jedan), Krapinsko-zagorska (tri)

U posljednja 24 sata zabilježena su 352 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj u nedjelju ukupno 2996. Preminulo je 28 osoba. Više pročitajte ovdje.

14.00 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije pet osoba je oboljelo od Covid-19 infekcije, izvijestili su u nedjelju iz Županijskog stožera.

13.56 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 87 slučajeva zaraze korona virusom (Covid-19), 72 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 15 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 231 osoba, a ukupno je testirana 26.301 osoba. 

Na posljednjem testiranju obrađeno je 118 uzoraka, od kojih su tri pozitivna. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

13.50 Od 77 testiranih, kod osam osoba s područja Virovitičko-podravske županije pronađen je virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Od novo zaraženih, šest je osoba ženskog, a dvoje muškog spola. Petero je ih je starije, a troje je srednje životne dobi.

Novo zaraženi dolaze sa sljedećih područja općina i gradova – Virovitica tri te Orahovica, Gradina, Špišić Bukovica, Pitomača i Slatina po jedan. Na bolničkom liječenju ukupno je 42 Covid pacijenta, njih 40 u Općoj bolnici Virovitica i dvoje u KBC-u Osijek.

Od početka epidemije korona virusa, s područja Virovitičko-podravske županije, virusom SARS-CoV-2 se zarazilo 3346 ljudi. Nažalost, devedeset i jedna osoba je preminula od posljedica infekcije Covidom-19. 

13.19 Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 73. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obavljeno je 740 testiranja na SARS-CoV-2, od čega su 74 nalaza bila pozitivna. Radnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 65 novooboljelih osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 35 osoba.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 12 korisnika i pet djelatnika.

Zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 virus kod jednog učenika srednje škole, izrečena je mjera samoizolacije za 23 učenika. Zaključno, u Zagrebu je trenutno 400 aktivnih slučajeva.

12.47 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 16 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Nova Gradiška (sedam), grad Slavonski Brod te općine Cernik i Staro Petrovo Selo (po dva) te općine Donji Andrijevci, Gornji Bogićevci i Gundinci po jedan.

12.24 Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježene su četiri nove osobe pozitivne na korona virus, a tri su osobe umrle, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Oporavilo se 10 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 116.

U samoizolaciji su 724 osobe.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana su 53 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2, od kojih je šest na respiratoru.

Na Covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice je 14 pacijenata.

Preminule su tri osobe pozitivne na korona virus, navodi se u priopćenju krapinsko-zagorskog Stožera Civilne zaštite.

11.39 Vukovarsko-srijemskoj županiji 14 je novih pozitivnih osoba na korona virus, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite. Među novopozitivnima četiri su osobe iz Vukovara, tri iz Privlake, po dvije iz Vinkovaca i Cerića, te po jedna Borova, Cerne i Vrbanje.

Trenutno su 44 osobe hospitalizirane, dok je u samoizolaciji 478 osoba. Do sada je na Covid-19 u županiji testirano 38457 osoba, a u protekla 24 sata 175.

11.35 Tijekom petka testirano je 298 uzoraka, od kojih je 122 zaprimljeno preko Covid-ambulante od simptomatskih pacijenata, od čeg je 15 pozitivno na korona virus. Udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima je 10 posto, a u svim testiranim uzorcima je pet posto, izvijestili su iz stožera Varaždinske županije.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin su 92 osobe s težom kliničkom slikom. Od toga je 28 osoba na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, šest u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 39 je u Klenovniku od kojih dva na respiratoru i 19 u Novom Marofu.

Na liječenju kod kuće nalazi se 66 osoba, a aktivnih slučajeva je 158.

Tijekom 24 sata preminula je jedna osoba pozitivna na Covid-19. Ukupno su dosad evidentirane 342 preminule osobe pozitivne na Covid-19.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 14.584 osoba pozitivnih na korona virus.

11.32 Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, tijekom subote laboratorijski je obrađeno 366 uzoraka i kod 23 osobe potvrđen je pozitivan nalaz na Covid-19. To govori o daljnjem padu postotka pozitivnih osoba u ukupnom broju testiranih. Dobra je vijest da su 63 osobe ozdravile pa broj aktivnih slučajeva u Primorsko-goranskoj županiji trenutno iznosi 636.

Iz Ureda ravnateljstva KBC-a Rijeka javljeno je da se na bolničkom liječenju nalazi 51 pacijent od kojih se tri nalaze na respiratoru. Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana od bolesti Covid-19 preminule su tri osobe.

11.27 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata tri su novooboljele osobe od Covida-19, šest osoba je izliječeno te su dvije osobe preminule. 

Dvije oboljele osobe su s područja Gospića te jedna s područja Brinja. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih.

U OB Gospić preminule su dvije ženske osobe, jedna s područja Gospića (1965.) dok je druga preminula osoba bila korisnica Doma za starije i nemoćne osobe LSŽ ( 1928.). 

Od Covida-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2803 osobe od čega je 55 aktivnih slučaja, 102 osobe su preminule te je ukupno izliječeno 2646 osoba. 

U posljednja 24h provedeno testiranje nad 47 osoba. Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 14 osoba.  Na području PU ličko-senjske aktivne su 181 mjere samoizolacije.

10.57 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 528 obrađenih testova danas je 78 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na Covid infekciju i to iz Splita 34, Kaštela sedam, Trogira pet, Podstrane i Solina četiri, Omiša tri, po dva iz Imotskog, Trilja Dicma, Klisa, Otoka i Prološca te pojedan iz Makarske, Sinja, Brela, Dugog Rata, Marine, Okruga, Podgore, Šestanovca i Zagvozda. 

Od ukupnog broja novooboljelih 52 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1710 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalaze se 90 Covid-19 pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 10 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su tri muške osobe stare 88, 84 i 87 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na Covid infekciju.   

10.54 U Karlovačkoj županiji su na 95 testiranja utvrđena dva nova slučaja oboljelih od korona virusa, a umrlih unatrag 24 sata nema, priopćio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Po jednu od oboljelih osoba imaju gradovi Karlovac i Ogulin.

Na bolničko je liječenje primljen jedan Covid pozitivan pacijent, a na na respiratoru su tri osobe. 

U samoizolaciji je 270 ljudi, a policija je za dvoje od njih utvrdila i prijavila kršenja te mjere.

10.42 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 34 nova slučaja zaraze korona virusom (od čega je 19 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 21 osobi iz Dubrovnika, po pet iz Blata i Konavala te po jednoj iz Korčule, Metkovića i Vele Luke.

Ukupno je zaraženo 20 osoba muškog spola i 14 osoba ženskog spola, a za njih 25 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 25 osoba: 12 iz Dubrovnika, četiri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Konavala i Vele Luke te po jedna iz Blata, Korčule, Metkovića, Opuzena i Orebića.

U posljednja 24 sata obrađeno je 160 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 37.356 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na korona virus. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.

10.38 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 188 osoba od čega je evidentirano 16 pozitivnih slučajeva Covida-19 u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavile su se 23 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji u nedjelju je 302. Do sada je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 36.841 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

10.34 Na području Zadarske županije 32 su novozaražene osobe korona virusom. Novooboljeli izolaciju provode na područjima gradova Vrsi (14), Zadar (osam), Preko i Obrovac (dva) te Nin, Pag, općina Galovac, Pakoštane, Poličnik i Sali po jedan.

Tijekom subote testirano je 242 uzorka, a pod aktivnim nadzorom je 1205 stanovnika. Nakon što je utvrđeno da je u jednom privatnom domu za stare i nemoćne na području općine Vrsi korona virusom zaražena jedna radnica, tijekom subote dana testirani su svi štićenici i radnici. Testiranja su pokazala da su još tri radnika i 12 štićenika pozitivni na korona virus.

U Općoj bolnici Zadar na svim Covid odjelima hospitalizirano je 18 bolesnika od kojih je dva na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na liječenju su četiri pacijenta.

10.10 U Zagrebačkoj županiji u nedjelju je zabilježen 51 novozaraženi, a ozdravilo je 140 osoba, izvijestili su iz te županije. Najviše oboljelih je u Velikoj Gorici 10 i Dugom Selu - 11.

Od početka pandemije do danas zabilježeno je 18746 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim korona virusom, izliječeno je 18.085 osoba, a 62 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 599 slučajeva.

9.35 U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 19 novih slučaja zaraze korona virusom.

Od toga je 15 novozaraženih osoba s područja grada Bjelovara, dvije novozaražene osobe s područja su općine Veliko Trojstvo, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Kapela i Velika Pisanica.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 33 pacijenta zaražena  korona virusom, od kojih je njih 3 na respiratoru, a 18 pacijenata je na opservaciji.

9.29 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS-CoV-2 virus na području županije potvrđena tri nova slučaja bolesti Covid-19.

Na području županije trenutno je aktivno 143 slučajeva bolesti Covid-19, ozdravile su četiri osobe, a na bolničkom liječenju trenutno se nalaze 23 osobe. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1952. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS -CoV-2 virusa na području županije, bolest Covid-19 potvrđena je kod 5729 osoba.

9.25 U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na korona virus je testirano 202 uzorka od kojih je 20 bilo pozitivno.

Pet novopozitivnih osoba je iz Osijeka, dvije iz Valpova te po jedna iz Belog Manastira, Belišća, Bizovca, Darde, Donjeg Miholjca, Đakova, Đurđenovca, Našica, Podgorača, Podravske Moslavine, Popovca, Punitovaca i Semeljaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 121 osoba oboljela od Covid-19, i to 88 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 16 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 33 pacijenta s tim oboljenjem.

9.10 U Sisačko- moslavačkoj županiji je šest novooboljelih osoba od zarazne bolesti Covid-19. Riječ je o dvije osobe s područja grada Popovače, jednoj osobi s odručja grada Siska, jednoj osobi s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja grada Petrinje te jednoj osobi s područja općine Gvozd

9.00 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 219 uzoraka briseva na Covid-19. Potvrđene su četiri novozaražene osobe s područja županije.

Za dvije osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. U epidemiološkoj obradi nalaze se dvije osobe. Izliječeno je 12 osoba.

Trenutno je 104 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 622 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 35 osoba, od toga su četiri osobe u respiracijskom centru.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna Covid-19 pozitivna osoba (1941. godište) s pridruženim kroničnim bolestima, javlja lokalni stožer.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.