IZRUGIVANJE ŽRTVAMA UDBE

Ravnatelj KIC-a s petokrakom i ispod Titove slike zlostavlja zaposlenicu!

Autor

Direktno.hr

Dok Ivana Krmpotića, svjedoka na suđenju Perkoviću i Mustaču, u sigurnoj kući negdje u Bavarskoj čuva njemačka policija - kako 'UDBA' ne bi ponovno povukla obarač, dotle se nad njegovim kćerima u Zagrebu iživljavaju njihovi šefovi na Hrvatskoj radioteleviziji i u zagrebačkom Kulturno informativnom centru.
28.04.2015. u 20:02
Ispiši članak

Direktno.hr na uvid je dobio sadržaj e-maila kojega je Emil Matešić, ravnatelj KIC-a, poslao u ponedjeljak 27. travnja svojoj zaposlenici Gabrijeli Kos Krmpotić, a u kojem se neljudski podlo i krajnje zlurado, sudeći po sadržaju tog pisma, ruga nevolji obitelji Krmpotić i njihovim pozivima hrvatskoj policiji te činjenici da im policija ne želi pomoći.

Najveći dio nesumnjivo zločestog pisma ovdje ćemo prenijeti.  

''Koristim priliku da Vas obavijestim da je danas, uslijed iznenadnog naleta vjetra, pri unošenju stolica u dvoranu u polukatu gdje se nalazi vaše radno mjesto, došlo do loma ključa. Vaša kopija ključa čekati će Vas u Uredu na katu. Šaljem Vam i fotografiju istoga. Javite mi ako smatrate da je nužno prijaviti policiji ovo djelo prirode i trenutka nemogućnosti pravilne procjene djelatnika koji je obavljao zadatak premještanje stolica. Rado ću postupiti kako vi zatražite. Pitam ovo radi sličnih situacija kada ste kontaktirali pripadnike temeljne policije u vezi vašeg radnog mjesta, a za to postoji relevantna dokumentacija, te kako bi doista imali  dokumentiran i ovaj slučaj (lom ključa) od nadležne policijske uprave'', stoji u pismu koje je Emil Matešić, ravnatelj KIC-a poslao Gabrijeli Kos Krmpotić, u trenutku kada su njezini roditelji smješteni u sigurnu kuću u Bavarskoj, kako ne bi bili likvidirani!

Matešić: Nema govora o izrugivanju

Od Gabrijele Kos Krmpotić, doznali smo, osim toga, da ju je Emil Matešić i dosad na sve moguće načine u KIC-u maltretirao. Kada bi ju zvao na razgovor, na glavu bi stavio kapu sa zvijezdom petokrakom i stao ispod slike Josipa Broza Tita, ne bi li se i tako narugao hrvatskoj braniteljici i dragovoljki Domovinskog rata, Gabrijeli Kos Krmpotić.

Kako čelnik zagrebačkog Kulturno informativnog centra komentira ove skandalozne postupke, upitali smo ga u telefonskom razgovoru, nakon čega nas je zamolio da mu pitanja pošaljemo e-mailom. Ovdje prenosimo pitanja poslana na mail Emila Matešića, a potom i njegove odgovore.

''Zbog čega se izrugujete Gabrijeli Kos Krmpotić u situaciji kada je cijela njezina obitelj izložena ozbiljnim prijetnjama i kada je njemačka policija bila prisiljena zaštititi njezina oca i majku od prijetnji 'UDBE'? Jeste li vi poslali mail u kojem se izrugujete gospođi Krmpotić i njezinoj obitelji te činjenici da su bili prisiljeni tražiti zaštitu policije te gospođi Kos-Krmpotić ironično pišući o slomljenom ključu u KIC-u? Što bi ta poruka trebala značiti, prijetite li joj i vi te u čije ime? Jeste li i vi suradnik 'udbaške strukture' koja prijeti Krmpotićima? Je li točno da u sobi u KIC-u imate fotografiju Josipa Broza Tita? Je li točno da ste, u razgovorima s gospođom Kos Krmpotić, na glavi nosili kapu sa zvijezdom petokrakom? Zašto to činite'', upitali smo ravnatelja zagrebačkog Kulturno informativnog centra.

''Na prvo pitanje odgovorio bih Vam protupitanjem: Na temelju kojih činjenica donosite ovakve neprovjerene i nepotvrđene tvrdnje? Obiteljsku situaciju gospođe Krmpotić Kos pratim samo preko medija i to uglavnom preko njezinih izjava i izjava nekih osoba “bliskim njezinoj obitelji”. Postoje i  druge problematične izjave koje se ovih dana pojavljuju u našim medijima; na primjer, očito je neistinita činjenica da je gospođa Krmpotić Kos smijenjena, o čemu je već objavljen i demanti naše institucije, a što možemo potkrijepiti relevantnim dokazima tj. njenom ostavkom na mjesto ravnateljice KIC-a. Već iz ovih razloga, čini se neizvjesno koliko su te, navodne, prijetnje stvarne, i u kakvoj je tu ulozi tzv. UDBA, kako Vi sugerirate svojim pitanjem.  

Drugo, ni  o kakvom izrugivanju nema govora. Želio sam samo javiti da je ključ slomljen i da će gospođa Krmpotić Kos, kad se vrati s bolovanja, imati novi na raspolaganju.

Postavio sam pitanje o kontaktiranju policije jer je gđa Krmpotić Kos za puno manje, gotovo beznačajne stvari i prije mog dolaska na mjesto ravnatelja, zvala policiju i inzistirala na zapisnicima. Iste vam po zahtjevu možemo pružiti na uvid ili ih sami zatražite od 1. Policijske postaje. Molim, obratite pozornost zbog čega se, najmanje pet puta, uopće zvala policija. Radim to kako bih njoj izašao u susret, jer brinem o njezinoj koncepciji dokumentiranja i bilježenja promjena u ustanovi kroz policijske zapisnike.

Fotografiju Tita koristi kao 'umjetničku intervenciju'?!

Pitanje  o 'udbi'  je vezano uz konstrukcije same gđe Krmpotić Kos o tobožnjim “udbaškim” prijetnjama prema njoj koje su počele već 2012., a o kojima niti ja, niti moji suradnici nemamo nikakvih saznanja. Gđa Krmpotić Kos imenovana je na mjesto ravnateljice KIC-a upravo dok je SDP, navodni sljednik UDBE, imao većinu u Skupštini Grada Zagreba. Podsjetimo, imenovana je prvo kao v. d. ravnateljice u svibnju 2012. , a zatim kao ravnateljica s početkom mandata od 1. ožujka 2013. Zvuči nevjerojatno kako je onda mogla biti imenovana, ako su te “ udbaške strukture” već tada bile na djelu. Naravno da nisam suradnik strukture koja navodno prijeti Krmpotićima. Bilo bi zanimljivo da pitate gđu Gabrijelu Krmpotić Kos zašto se o tim mogućim prijetnjama nije obratila gradskoj strukturi stranke koje je bila član, a i sada vjerojatno jest – SDP-u, na čelu s Davorom Bernardićem. Isto tako, ako je gospođa i dalje članica SDP-a, zašto se nije obratila vlastitom stranačkom zastupniku u EU parlamentu, već gospođi Ruži Tomašić, članici stranke iz koje je konvertirala u SDP. Iz svega toga proizlazi da se kontinuirano radi o namjernom manipuliranju činjenicama, bez ijednog konkretnog dokaza.

O fotografiji Josipa Broza Tita, mogu reći da ne nasjedate na selektivnu priču gđe. Krmoptić Kos. Riječ je o umjetničkoj intervenciji, kolažu koji Tita prikazuje kao moćnika koji je kroz svoje službene fotografije bio pravi dandy, odjeven kao holivudski producent, u crno i bijelo, ništa između. To je kritički kolaž koji svu priču o jednakosti u komunizmu poništava i pokazuje da je Tito volio luksuz, sjetite se njegovih pudlica, lova na muflone, plavih cipela, cigara, automobila, koji su bili daleko od filozofije jednakosti i ideologije svi za jednoga.

Kapa sa zvijezdom petokrakom koju spominjete dio je kostimografije jednog mog performansa koji se također kritički bavi likom Josipa Broza Tita. Dakle, radi se o djelu umjetničkog projekta nazvanog ‘Tito Porfirogenet’ gdje sam Tita usporedio s moćnim kasnorimskim vladarom poznatom po okrutnom odnosu prema kršćanima. Dakle, gđa. Krmpotić Kos vas ponovo navodi da pitanjima navučete vodu na njezin mlin, no eto, stvarnost je malo drugačija. Uostalom,  kao članicu SDP-a, zašto ju petokraka smeta?'', stoji u odgovorima Emila Matešić, ravnatelj KIC-a.

 

 

KIC promovira transvestite i masone

Koliko mračna atmosfera, po svemu sudeći, vlada u prostorima zagrebačkog KIC-a može se naslutiti već i po web stranici te ustanove. Na naslovnici web stranice nalaze se, naime, fotografije transvestita i muškarca u odori koja neodoljivo podsjeća na masona. U podnožju plakata stoji natpis: ''Probaj različitost''.

Što fotografija na web stranici KIC-a simbolizira te što plakatom na naslovnici web portala KIC-a vodstvo te kulturne ustanove želi poručiti, upitali smo Emila Matešića, ravnatelja KIC-a.

''Ta umjetnička fotomontaža simbolizira kulturu dijaloga, pluralizma i tolerancije. Prevedeno, to znači da je svatko, bez obzira na vjeru, naciju, spol, rasu itd. dobrodošao u našu ustanovu, kako kao sudionik naših programa, tako i kao naša publika'', piše Emil Matešić.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.