Udruga za ravnopravno roditeljstvo

Prekinimo histeriju prema očevima, Severina šalje krivu poruku!

Autor

Direktno.hr

Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo reagirala je na prosvjed u Splitu kojom je za sada spriječena ovrha nad malim Cesareom. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

28.06.2017. u 11:41
Ispiši članak

'Jučerašnji prosvjed na Pujankama u Splitu bio je potpuno promašen, kontradiktoran i dugoročno nanosi najviše štete malodobnom Cesareu i općenito djeci u Republici Hrvatskoj.

HITNO pozivamo nadležne institucije Republike Hrvatske da prekinu ovu histeriju i govor mržnje upućen prema očevima i općenito muškarcima u Republici Hrvatskoj, te neosnovane optužbe i prijetnje neodgovornih pojedinki na društvenim mrežama upućene gospodinu Alessandru Avenatiju, djetetovom ocu.

Na prosvjedu smo čuli pozive na funkcioniranje pravne države.

Potpuno se slažemo s prosvjednicima da pravna država mora funkcionirati, ali ne selektivno, na temelju spola i tamo gdje njima odgovara. Pravna država napravila je propust u trenucima kada je dijete samovoljom i potpunom neodgovornošću majke odvedeno prvo u Hrvatsku, a onda i u susjednu Bosnu i Hercegovinu. Međunarodni ugovori moraju se poštivati, a sudske odluke izvršavati, u uređenim pravnim državama ta pitanja ne rješava ulica.

Pojedine estradne zvijezde ne znaju čemu služi alimentacija i šalju krivu poruku javnosti, posebice roditeljima.

"Mislim da Nini nije bilo lako kad je bježala iz Italije. Znam da svaka majka želi obitelj, muža, ali kada to nije uspjela i kada je žena morala bježati znači da je morala spašavati dijete. Ona nije mogla ići u Italiju, nije imala novaca za sud. Ja bih joj htjela pomoći i dati joj pola svoje alimentacije da ima i ona priliku reći svoju stranu".

Poštovani roditelji, majke i očevi, alimentacija je pravo djeteta, a ne pravo majke ili oca i nitko nema pravo odreći je se u ime djeteta. Alimentacija služi za zadovoljenje djetetovih potreba, a ne vlastitih ili od prijatelja ili prijateljica. Alimentacija se ne smije uvjetovati sa susretima i druženjima i obrnuto. Roditelj koji to čini nije kompetentan roditelj.

Opravdavanje nasilja novim nasiljem.

Ako je i bilo nasilja prema djetetovoj majci, onda se nasilje trebalo prijaviti i o njemu odlučiti za to nadležni sud, ali opravdavati nasilje novim nasiljem i to prema djetetu je posve neprihvatljivo! Roditelj koji to čini nije kompetentan roditelj.

Javno pred kamerama pozivi na ljubav i pjesma, a iza kamera na prosvjedu i društvene mreže kipte od stereotipa, predrasuda, mržnje i prijetnji.

"Pobijte tu bandu, koji hoce uzet dijete od majke...sta stoji te preko te ograde rusite to“

"Prije bi ga ubila nego dala svoje dijete“

"Ajde zene izlemajte te gadove i maknite ogradu“

"meni bi uzeli dijete samo preko mene mrtve....strasno“

"Srusite ogradu i svi.u zgradu,na stubište,pred vrata zgrade.tijelima prepjecite prolaz policiji i 'ocu'.
Pa onda pjevajte koliko hocete“

"Sve to treba pobiti i uzet pravdu u svoje ruke ,,stidi se državo!!“

"Dosta vi vec durate mirnim putem pokazite vise da je dosta razbijte ih“

"Iscipelarit ju kad stigne“ (prijetnja upućena sutkinji)

Malodobna djeca u društvu majki i aktivno sudjelovanje malodobne djece u prosvjedu.

Pozivamo nadležne institucije Republike Hrvatske da hitno zaustave neprimjereno iskorištavanje djece od strane nesavjesnih roditelja.

Legitimno pravo svakog djeteta je da u svom životu ima podjednako i oca i majku. Roditelj koji vlastite potrebe i osjećaje ne može razdvojiti od djetetovih, roditelj koji promatra dijete kao objekt odnosa sa drugim roditeljem nije kompetentan roditelj i nadležne institucije moraju te elemente uzimati u obzir pri donošenju mišljenja i odluka kojem od roditelja će se dijete povjeriti na zajednički život.

Višegodišnje uskraćivanje djetetovih prava na susrete i druženja sa drugim roditeljem moramo nazvati pravim riječima: ZLOSTAVLJANJE DJETETA! Roditelji koji to čine moraju biti najstrožije sankcionirani', priopćila je Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.