HODAK O PRAVOSUDNOJ SRAMOTI:

Odbijanje davanja zaštite Krmpotiću dokaz je da udbaška zmija još gmiže

Autor

Direktno.hr

Nakon što je Ivan Krmpotić, svjedok na suđenju Pekroviću i Mustaču, prijavio u subotu hrvatskoj policiji anonimnu prijetnju te činjenicu da su počinitelji uništili nadzorne kamere na zgradi u kojoj živi kako bi mogli neometano ubaciti ceduljicu s porukom 'Pazi se…!', hrvatska policija, prema informacijama koje imamo, nije reagirala kako bi morala u takvoj situaciji!
19.04.2015. u 18:27
Ispiši članak

Nije, stoga, čudno što su odmah reagirali Nijemci te su učinili ono za što se morala pobrinuti Hrvatska: njemački pravosudni policajci u subotu su došli po Ivana Krmpotića i njegovu suprugu te su ih u tajnoj operaciji prebacili u Njemačku, gdje su Krmpotići dobili zaštitu i smještaj na tajnoj lokaciji. Nakon sramote s Lex Perkovićem država Hrvatska se, dakle, ponovno na najgori mogući način osramotila i do zemlje ponizila.

Hodak: Hrvatska policija vjerojatno je imala drugog posla

Kako hrvatski odvjednici i politički analitičari komentiraju činjenicu da su njemački pravosudni policajci morali zaštiti svjedoka Ivana Krmpotića, koji je noć prije dobio anonimnu prijetnju zbog suđenja Perkoviću, a da hrvatska država ništa nije učinila da ga zaštiti? Kako pak činjenicu da hrvatska policija u subotu nije ni htjela izaći na teren zbog prijetnje i uništavanja nadzornih kamera? Kako protumačiti to da je Milanovićeva vlada zbog zaštite Josipa Perkovića bila spremna skoro pa zaratiti s Njemačkom, a sada ne žele zaštititi svjedoka koji tereti Perkovića? Što nakon svega možemo zaključiti, upitali smo poznatog zagrebačkog odvjetnika i političkog analitičara Zvonimira Hodaka.

''Hrvatska policija vjerojatno nije imala vremena. Imali su drugog posla, pa nisu mogli pomoći Krmpotiću'', ironično je, isprva, cijeli skandal prokomentirao Hodak, da bi potom dodao da se očito radi o ostacima udbaških metoda.

''Kada treba intervenirati, policija u pravilu ne radi, a kada sve prođe, onda kažu da su učini sve što je trebalo. Odlazak Perkovića u Njemačku na sve su moguće načine pokušali zaustaviti, a Krmpotiću ne žele pružiti zaštitu kada mu prijeti. Sve je tu jasno. Kada ga nisu zaštitili naši, onda su to napravili Nijemci. Njima je važno da svjedok dođe i da kaže istinu. Krmpotić će sada biti ogorčen i reći će sve što treba, a možda i više od toga. No, za to si je Hrvatska sama kriva. Prijetnja koju je dobio znači da ga je mogao udariti auto, ili pogoditi metak. On je sada siguran, a hrvatska država je polučila samo kontraefekt. Naravno da je to nova velika hrvatska sramota'', napominje Hodak.

Očito je da u Vladi sjede engleski igrači

Primjećuje potom da se Hrvatska država beskrajno sramoti u odnosima s Njemačkom još otkad je Milanovićeva vlada preuzela vlast.

''Sve od Lex Perković je velika sramota. Milanović, Josipović i ostali otvoreno su pokazali da su oni engleski igrači. Poznato je da Englezi oduvijek 'jako vole Hrvate'. Srbi su, a ne Hrvati, stari prijatelji Engleza. Englezi nam nikada u povijesti nisu bili prijatelji ni saveznici. U Beogradu su pak organizirali državni udar na početku Drugog svjetskog rata. Lako je to otkriveno jer su na 'demonstracijama' bili brojni Englezi koji su uzvikivali: 'Bolje pakt nego rat', jer nisu znali što to znači i jer im je sve zvučalo isto. To je opće poznata stvar. Jasno je, stoga, za koga radi ova vlast. No, stvar je sada gotova, Perković i Mustać će vjerojatno biti osuđeni i Hrvatska se nepotrebno sramoti. Nakon svega, možemo zaključiti da su Perković i Mustač kućni ljubimci ove vlasti. Pokušali su ih zaštiti na sve moguće načine i ne izručiti ih Njemačkoj, a sada odbijaju pomoći svjedocima koji dobivaju ozbiljne prijetnje samo zato što na sudu terete bivše udbaše. To je i svojevrsno neokomunističko detektiranje. Rekli su da će im suditi sami, a nikada to nisu ni pokušali učiniti. Sve ovo je dokaz da je UDBA još živa i da udbaška zmija još gmiže Hrvatskom. A oni je nazivaju ustaškom zmijom, a ne pravim imenom. Samo su zamijenili teze, zaključuje poznati odvjetnik i britki kolumnist.

Podsjetimo, Krmpotiću je u noći s petka na subotu u poštanski pretinac netko ubacio prijeteću porukuslijedećeg sadržaja: ''Prijatelju – glavnog akta u spisu nemaš! Pazi se! Probaj ga vidjeti još jednom''. Informaciju o prijetnji objavio je ekskluzivno portal Direktno.hr.

Podsjetimo da zbog pritisaka UDBA-e, cijela obitelj Krmpotić već duže vrijeme strahuje za svoj život. Hrvatska država im nije ni pokušala pomoći!

Krmpotić će, zahvaljujući brzoj intervenciji Njemačke, nastavak suđenja čekati u Njemačkoj na tajnoj lokaciji. Suđenje u Münchenu nastavlja se u ponedjeljak svjedočenjem višeg kriminalističkog inspektora Rudolfa Kreilingera, sutkinje na Visokom njemačkom sudu Yvonne Ott te bivšeg šefa slovenskog ogranka SDS-a Silvestra Gorenca i hrvatskog istražitelja Ante Glavana.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.