TRGOVANJE UTJECAJEM

MUTNI POSLOVI MATE FRANKOVIĆA Investitor traži od vijećnika da ustraju u traženju odgovora od gradonačelnika, a ne da ubrzaju izdavanje dozvole

"Cilj obraćanja Gradskom vijeću i vijećnicima nema za svrhu ubrzavanje izdavanja predmetne lokacijske dozvole ili rješavanje tehnikalija u projektnoj dokumentaciji jer se time bave ovlaštene osobe u našem trgovačkom društvu kao i ovlaštene osobe od strane upravnih tijela Grada Dubrovnika. U ovom trenutku mi smo predali noveliranu projektnu dokumentaciju sa svim traženim ispravcima sukladno Zaključku izdanog od strane nadležnog Upravnog odjela tako da čekamo izdavanje lokacijske dozvole.

Cilj obraćanja vijećnicima proizlazi iz činjenice da Gradonačelnik krši članak 29. Statuta Grada Dubrovnika te da postoje čvrste indicije da su gradonačelnik i njegova zamjenica utjecali na sam postupak izdavanja predmetne lokacijske dozvole, a što je protivno zakonima RH", ističe Marko Balija, direktor dubrovačke tvrtke Consultants d.o.o.

Ponovno stoga od vijećnika traži da od gradonačelnika Mate Frankovića traže da dostavi jasne i jednoznačne odgovore na sljedeća pitanja: 

Je li Franković od svoje zamjenice Orlande Tokić zatražio da ona izvrši uvid u projektnu dokumentaciju rekonstrukcije hotela Sumratin na temelju koje se izdaje lokacijska dozvola, je li od nje primio izvještaj o tome s prijedlogom postupaka i radnji kojima se može ometati izdavanje lokacijske dozvole te je li taj izvještaj dalje proslijedio upravnim odjelima na postupanje?

Investitor traži i odgovore od Frankovića zašto nije izvršio nadzor nad radom zamjenice Orlande Tokić i upravnih odjela na temelju primljenih pritužbi, a u skladu sa Statutom Grada Dubrovnika.

Investitor predlaže vijećnicima i da zatraže uvid u cjelokupni spis i korespondenciju koja se odnosi na (ne)izdavanje lokacijske dozvole za rekonstrukciju hotela Sumratin kod gradskog Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, Upravnog odjela za promet i upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu.

Isto tako, vijećnicima se predlaže da zatraže uvid i u elektroničku korespondenciju između gradonačelnika Frankovića i njegove zamjenice Tokić, zamjenice i nadležnih referenata, gradonačelnika i pročelnika upravnih odjela, te gradonačelnika i trgovačkog društva Consultants.

Cijeli dopis možete pročitati OVDJE.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.