'privatna' zaklada

Matula, Sever i Teršelič predstavili još jednu ljevičarsku udrugu

Autor

Direktno.hr

SOLIDARNA je prva domaća privatna zaklada u Republici Hrvatskoj koju je osnovalo 55 pojedinaca i udruga u svrhu, kako tvrde, podrške autonomiji i održivosti građanskog djelovanja na promociji i zaštiti temeljnih sloboda, socijalne i ekonomske pravde, okoliša, javnih dobara, demokracije i vladavine prava.
12.12.2016. u 16:05
Ispiši članak

Program povodom Dana ljudskih prava vodili su glumac Vilim Matula, zakladnik SOLIDARNE i novinarka Maja Sever. SOLIDARNA se javnosti predstavila poručivši kako namjerava širiti krugove solidarnosti, u odnosu na nezahvalne trendove "sve većeg ekonomskog raslojavanja i nesigurnosti te političke radikalizacije i netrpeljivosti u Hrvatskoj, širom Europe i svijetu".


Skupu se obratila Urša Raukar, predsjednica Zakladne uprave SOLIDARNE, dok je rad i planove zaklade predstavila Sandra Benčić i Mirjana Matešić u ime Zakladne uprave, upraviteljica Zaklade Marina Škrabalo i tajnik Ivan Blažević. Tom prigodom zaklada SOLIDARNA objavila je svoj prvi javni natječaj za financijske potpore "Drugotna na sav glas!“ čija su sredstva skupljena donacijama građana za podršku ženskim inicijativama širom Hrvatske za političku, ekonomsku i društvenu ravnopravnost žena i slobodu rodnog izražavanja.

U tematskom razgovoru o globalnim, lokalnim i osobnim izazovima rada na zaštiti ljudskih prava sudjelovali se Gordan Bosanac (Centar za mirovne studije), novinarka Ivana Dragičević, Vesna Teršelič (Documenta), Željka Vrbaslija (sindikat Nova Solidarnost) i Tomislav Domes (Klubtura i Pravo na grad), prenosi portal TRIS.

Julija Kranjec (Centar za mirovne studije) i Erol Zejnilović (grupa Kries) predstavili su novu kampanju „Dobri domaćini: podržimo mlade kreativce bez doma!“ koju su pokrenuli Inicijativa Dobrodošli, udruga Are You Syrious?, SOLIDARNA i Koalicija solidarnosti Split. Kampanja poziva građane i različite umjetničke programe da instrumentima, opremom, podukom i donacijama podrže stvaralaštvo mladih kreativaca bez primjerene roditeljske skrbi te mladih koji su kao izbjeglice našli utočište u Hrvatskoj.

 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.