Hebrang u Bujici

Manolić je bio poznat kao jahač na bijelom konju s crvenim plaštom

Autor

Direktno.hr

U Bujici Osječke TV večeras je gostovao Andrija Hebrang koji je komentirao savez Josipa Manolića i SDP-a te upozorio na Manolićevu ulogu u vremenu nakon 2. svjetskoga rata, ali i Domovinskog rata.
10.06.2015. u 22:14
Ispiši članak

„Koalicija SDP - Josip Manolić nije za začuditi. Istup Manolića je dokaz da su dobro uzdrmani – oni – udbaška zmija jugokomunističkog mentalnog sklopa koji čuvaju medije, vanjsku politiku, obavještajne službe... Kad ste zadnji put čuli istinu o Mesiću i Manoliću u javnim medijima? Istup je znak teške panike. Izgubili su nakon 25 godina glavu – Pantovčak i uzdrmane su im noge u Lex Perkoviću", rekao je večaras u Bujici Osječke TV gost Andrija Hebrang.   

Hebrang je naglasio da je cenzura UDBE u medijima prvi put probijena na portalima i televizijama desnice i da u tom širenju istine neće pomoći ni domena vjesnik.hr koju je isposlovao Savez antifašističkih boraca s premijerom Zoranom Milanovićem.

„To je sve kratkoga vijeka - narod je pregledao na predsjedničkim, a to će se ponoviti i na parlamentarnim izborima. Panika je velika čim je Manolić izašao s dvije velike laži, a to je da su udbaši postavili Tuđmana i odredili stvaranje Hrvatske i da je čovjek koji treba preuzeti izvršnu vlast, Tomislav Karamarko, njihov suradnik“, ocijenio je Hebrang.

„To je zadnji pokušaj crvene aždaje da proždre Hrvatsku, ali je za to kasno. Pa Tomislav Karamarko je za vrijeme kad je bio ministar unutarnjih poslova inicirao istragu o Manolićevim zločinima, u medije su prodrla imena svjedoka koji su nudili iskaze i upravo je to razlog zašto se on okreće protiv Karamarka“, smatra Hebrang.

S tim su se složio i Miroslav Tuđman kazavši da među dokumentima hrvatske obavještajne službe „nema dokaza o tvrdnjama koje Manolić iznosi o Karamarku“. Dodao je da se Tomislav Karamarko uključio u HDZ 1989. godine – na samom početku, kada je priznao da mu je HDZ prva stranka kojoj je ikad pripadao. 

Šef HSP-a AS Ivan Tepeš uključio je u priču i bivšeg predsjednika Stjepana Mesića koji, kako je istaknuo, ne želi izgubiti svoj ured. 

„Šteta je gubiti vrijeme na Mesića, on je podmetnuta medijska kreatura koja je provela detuđmanizaciju – zbog kompleksa prema Tuđmanu. Osvetio se Tuđmanu jer mu je ovaj ubio Mesićevu Jugoslaviju. Zajedno s Manolićem je početkom 90-ih lagao Tuđmanu  – sve dok nisu shvatili da Tuđman želi stvoriti demokratsku Hrvatsku. Oni su namjeravali prekinuti oslobodilačku akciju Oluja 1994. godine, izazvati parlamentarnu krizu i provesti državni udar. Da su u tome uspjeli, ne bi bilo Oluje, novi izbori bi izazvali potres u državi, ne bi bilo neovisne Hrvatske i to su njihovi najveći grijesi“, istaknuo je Hebrang.  

Glavni urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić ocijenio je da je Josip Manolić trebao znati i za trovanje blaženog Alojzija Stepinca.

„To je nepobitna činjenica po samoj bolesti koju je blaženi Stepinac donio u zatvor. Politički vrh je po Stepinčevom dolasku u zatvor jasno rekao da će 'ionako umrijeti'. Oni su znali što se događa, a tako i Josip Manolić koji je bio čovjek koji je doveo Stepinca na izdržavanje kazne u Lepoglavu“, naglasio je Miklenić.

A da je doista blaženog Stepinca ubilo sustavno tovanje, dokazuje i istraživanje koje je provelo talijansko sveučilište, a koje je ukazalo da se u kostima i ostacima blaženog Stepinca nalaze velike količine arsenija, kroma i olova, napomenuo je Miklenić.

Hebrang je dodao da je Manolič odgovoran i za ubojstva imućnijih Bjelovarčana po šumama u okolici grada Bjelovara.

„Materijalna strana bila izuzetno snažna. Manolić je bio poznat kao jahač na bijelom konju zaogrnut u crveni plašt. Šuma Lug sa sedam jama je mali dio istine, ali to isto se događalo od Bleiburga do Makedonije. On je u to vrijeme bio visokopozicionirani oznin dužnosnik, organizator svega i boji se otkrivanje istine. Europa je shvatila da je zločin komunizma jednak zločinu fašizmu. I zato djeca komunista ne daju da se grijesi njihovih očeva ne obznane“, rekao je Hebrang.

''Oni mogu vladati dok god je Hrvatska podijeljena – Milanović je jasno postavio dijagnozu: mi ili oni. Oni ne daju pomirbu, a rezolucija Vijeća Europe jasno govori da bez pomirbe nema istine. Slično je rekao i papa Franjo u Sarajevu:  Vi nemate pravo zaboraviti svoju povijest, na njoj trebate graditi mir te da narod bez povijesti nema svoje budućnosti. Upravo s istinom bi Hrvatska trebala krenuti dalje“, istaknuo je.

Hebrang je ocijenio i da se za vrijeme Domovinskog rata dogodila repriza kao i 1945. godine.

„Tko je od njih bio na liniji obrane Hrvatske i što je SDP tada dobivao na izborima? Povukli su se i skrivali očekivajući da će se dogoditi nešto drukčije. Moraju Domovinski rat pomesti pod tepih jer je opet petokraka ubijala nevine. Pobili su osam tisuća civila, od toga je polovina bila žene i djece. To je istina na kojoj baziraju taj raskol: mi ili oni. Sad su uzdrmani jer je taj raskol prvi put premošćen istinom“, naglasio je Hebrang.

No, ocijenio je Hebrang i da se današnja ljevica istrošila.

„Milanović je produkt kadroviranja koji je izbio slučajno. Znali su da nije sposoban i da nema upravljačke kapacitete, no nisu imali podobnije. Ljevica se istrošila, otupili su jer su na površinu izašli loši kadrovi - djeca komunizma koja su slabija od očeva. Nisu bezopasni, ali u zadnjim trzajima čine represiju“, naglasio je.

 

 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.