'PRIPREMILI SU NOVU REVOLUCIJU, NE CRVENU NEGO BIJELU'

Lošo za Direktno: Jelenić služi velikom arhitektu svemira, a ne hrvatskom narodu

Autor

Barbara Kraš Kedmenec

19.02.2020. u 15:09
Ispiši članak

Međutim, najmanje dvije činjenice su sporne u Jeleničevoj ulozi glavnog državnog odvjetnika i istovremeno člana masona; jedna je da je mjesec dana nakon ulaska u članstvo udruge Veliki Orijent došao na funkciju čelnika Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, a druga da je priznao kako je poznati liječnik Nikica Gabrić vršio na njega pritisak miješajući se na tijek predistrage protiv troje novinara tjednika 7Dnevno koji su ga navodno ucjenjivali, tražeći od njega 200.000 kuna kako ne bi objavili fotografije ceremonije masonske lože kojoj Gabrić pripada.

O mogućem postojanju sukoba interesa i kakvu poruku za državu šalje Jelenićevo priznanje da je član masonske lože, razgovarali smo s geopolitičkim stručnjakom u mirovini, admiralom Davorom Domazetom Lošom.

"Ja bih postavio protupitanje, koliko njih sjedi u Saboru, koliko sjedi u Vladi, koliko sjedi u Jugoslavenskoj akademiji koja se zove Hrvatska akademija za znanost i umjetnost na Zrinjevcu? To je pitanje. Oni će reći da ih ima 800 u Hrvatskoj, ali ako su na pravim mjestima, što će nam ostalih četiri milijuna koliko nas ima? Kad oni drže sve poluge, sve, i sudstvo i izvršnu i zakonodavnu vlasti i medije i crkvu? Treba prozvati svih njih koji sjede u tome, to je moj odgovor".

Lošo je mišljenja da Jelenič ne bi trebao uopće sjediti na poziciji na kojoj sjedi, a pritom biti član masonerije. "Ne da je to sukob interesa, to je gore od toga. Svi su oni prvo u sukobu sami sa sobom, a onda su u sukobu sa svim narodima u kojima djeluju i iz kojega su proistekli", kaže nam naš sugovornik.

Komentirajući uslugu koju je Gabrić navodno tražio od Jelenića, ali to ujedno i porekao, Lošo kaže da je to jednostavno način na koji masoni funkcioniraju.

"Oni su sve uvijek znali. Oni imaju te tajne znakove, simbole i alegorije i oni svi djeluju po tome. To je njihova prisega, jedan drugoga nazivaju bratom, brat uvijek mora pomoći jer je to čista hijerarhija. Ako brat na nižoj hijerarhijskoj razini učini nešto što je protivno postulatima masonerije u prisegi piše da mu treba iščupati jezik, spaliti, pepeo mu baciti i tako dalje. Oni rade između sebe, pomažu. Prema tome, to su njihovi unutarnji odnosi. Ali ovo pokazuje nešto drugo, da ni oni nisu baš tako zajedno i uvijek do kraja, ipak su i oni krvavi ispod kože", kaže Lošo.

'Jelenić ne služi hrvatskom narodu'

Lošo smatra da bi članstvo u svim organizacijama, a posebno masonskoj, za državne službenike trebalo biti javno i kao takvo trebalo bi ga unijeti u životopis. Naravno, problem s masonskim organizacijama je taj što su one tajne.

"Ne da bi trebalo pisati, a to neće pisati jer da oni žele biti javna, ne bi bili tajna organizacija. Zamislite da je u demokraciji nešto tajno, čim je nešto tajno to ne može biti dobro. Naravno da bi trebalo biti javno, ali oni sjede svagdje gdje se sve donose odluke, bilo gdje u svijetu. Prema tome gospodin Jelenić zna kome služi, on služi velikom arhitektu svemira, kako oni to kažu. On ne služi hrvatskom narodu. Mi se onda čudimo što ima takvih događanja diljem Hrvatske od stravičnih ubojstava djece u kojima se čak slavi trostrukog ubojicu. To su sve posljedice djelovanja masonerije koja je protiv četiri temeljnih vrednota; čovjeka kao slike Božje, obitelji, domovine i vjere", kaže ovaj geopolitičar.

"Ali neće, oni ostaju u svojim mračnim ložama i svojim orijentima, kako oni to zovu, sa svojim smiješnim pregačama, sa svojim šestarom, zvijezdom crvenom petokrakom, štafetom, slovom G, s brojkama 666, 11, 101 itd. Nisu oni bezazleno društvo, kao što kaže gospodin Jelenić, a ponajmanje nekakva udruga građana. Ne znam zašto je sada masonerija istrčala van na ulice. Kad masonerija istrči na ulice onda se dogodi Francuska revolucija, Oktobarska revolucija, Španjolski građanski rat, Prvi i Drugi svjetski rat. Očigledno su sada pripremili novu revoluciju, možda nije crvena, ali sigurno bijela jeste jer je tako zovu nakon pada Berlinskog zida koju provodi nova ideologija koja je sublimat tri one prethodne totalitarne, zločinačke, fašizma, nacizma i komunizma, danas je to militant i liberalizam, o tome je riječ", mišljenja je Lošo.

Na izborima bi građani trebali znati glasuju li za masona

Jelenić bi trebao podnijeti ostavku, kaže Lošo, ali misli da je problem puno dublji od činjenice da je glavni državni odvjetnik mason.

"Uhvatili smo Jelenića, on je samo jedan, vrlo vjerojatno na nižoj razini masonske hijerarhije. Nije isto biti mason 31. reda ili 30. reda, da ne velim 33. reda ili veliki meštar. Pitanje je gdje njegov nadređeni sjedi, u kojim institucijama hrvatske vlasti ili institucijama hrvatske države. To je pitanje", izričit je Lošo.

"Na izbornim listićima bi trebali napisati tko je od njih mason pa ćemo vidjeti hoće li narod glasovati za njih", zaključak je našeg sugovornika.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.