EMISIJA OSJEČKE TV

VIDEO Jurčević u Budnici: Šokiran sam Škorinim priznanjem o Bleiburgu

Autor

ri

U Budnici Osječke TV, gost Marka Ljubića bio je prof dr. Josip Jurčević. Povod za razgovor bio je spomendan Hrvatskog sabora na žrtve Križnog puta, terora i genocida Titovih jugoslavensko-komunističkih armija nad hrvatskim vojnicima i narodom poslije predaje saveznicima kod Bleiburga.

16.05.2020. u 13:42
Ispiši članak

Prof. Jurčević je u uvodu istaknuo da je taj zločin bio detaljno osmišljen i isplaniran, da je sama narav komunističkog pokreta najzloćudnija u suvremenoj povijesti čovječanstva, te da nitko u hrvatskom narodu ne bi smio imati dvojbi o Titu, o njegovim razvojnim političkim fazama i djelima, jer je on kao vođa komunističke sekcije Staljinove internacionale bio zločinac u svim fazama svoga djelovanja.

Jurčevič je rasvijetlio višedesetljetnu zabludu kojom se pokušava opravdati i relativizirati Titov zločinački put i zločinačka narav jugoslavenskog komunizma, ističuči stratešku suradnju lijevog njemačkog pokreta nacional socijalizma, naglašavajući ograničenu moć i utjecaj fašizma u tadašnjim europskim i svjetskim razmjerima, te razloge zbog kojih Titov režim nije koristio stvarni naziv Hitlerove partije - Nacional socijalistička radnička partija Njemačke.

Prof. Jurčević je naveo precizne podatke o do sada istraženim zločinima, stratištima, razlozima zbog kojih Hrvatska 30 godina nakon samostalnosti nije još ni blizu istražila i primjereno obilježila mjesta stradanja i zajedničke grobnice stotina tisuća pripadnika hrvatskog naroda. Posebno je naglasio da jugoslavensko-komunističkom rukovodstvu čak nije bio primarni cilj uništiti i pobiti samo pripadnike oružanih snaga NDH, nego je ključna namjera bila pobiti i protjerati hrvatski građanski politički sloj naroda sklonih idejama predratnog HSS-a, jer su htjeli spriječiti svaku klicu eventualne hrvatske državnosti. Jurčević je parafrazirao Rankovićeve poruku o nužnosti potpunijeg i puno šireg ubijanja u Zagrebu koga je trebalo potpuno kulturološki i civilizacijski uništiti ubijanjima, progonom, pljačkom i novom socijalnom strukturom.

Obrazlažući razloge zbog kojih istina o Bleiburgu i stradanju hrvatskog naroda još uvijek nije temelj institucionalnih i društveno-političkih vrijednosti u Hrvatskoj danas, Jurčević je rekao da je nakon 1995.godine u Hrvatskoj provedena lustracija u obrnutom smjeru, da su je provele strukture i kadrovi naslijeđeni iz bivšeg sustava, a da je politički okvir za to bio proglašenje stvaranja i obrane države zločinačkim pothvatom s ciljanom kriminalitacijom Franje Tuđmana i najvažnijih njegovih suradnika i vojskovođa.

Jurčević današnji SDP i tzv. ljevicu smatra izravnim nositeljem nasljeđa zločinačkih politika i ideja, HDZ vidi kao politički pokret koji se ne snalazi pred dramatičnim povijesnim izazovima, a tzv. treći put s Miroslavom Škorom na čelu drži nevjerodostojnim, nesposobnim i nedoraslim za izazove pred kojima se Hrvatska nalazi. Komentirajući javno priznanje Miroslava Škore objavljeno na portalu Direktno zbog koncerata, koje ima subotom, nikada nije nazočio službenoj komemoraciji u Bleiburgu, Jurčević je rekao da je šokiran tim saznanjem i da bi odnos prema simbolici Bleiburga i prema Domovinskom ratu morao biti temeljni kriterij kandidiranja na svaku pa i najnižu funkciju u zemlji. Jurčević je potaknut Škorinim priznanjem da nije nikada bio na komemoraciji pozvao hrvatski narod uoči predstojećih izbora na razum i otvaranje očiju biblijskom porukom - po djelima ćete ih prepoznati.

O tome i o čitavom nizu drugih važnih pitanja o kojima je razgovarao Marko Ljubić s profesorom Josipom Jurčevićem pogledajte više u Budnici Osječke TV u prilogu.

 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.