TRGOVANJE UTJECAJEM U DUBROVNIKU

Iz Grada Dubrovnika odgovorili kako je lokacijska dozvola za Hotel Sumratin u postupku izdavanja, no nisu dali odgovor na pitanje zašto gradonačelnik krši Zakon i je li proveden nadzor nad Tokić!

Grad Dubrovnik

Lokacijska dozvola investitoru za rekonstrukciju Hotela Sumratin nije neizdana već je u postupku izdavanja. U postupku izdavanja potvrde na posebne uvjete nadležni Upravni odjel za promet je iznio primjedbe koje su se odnosile na širinu nogostupa u odnosu na prometnicu. Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje je investitoru uputio zaključak i u tom dijelu je investitor ispravio projekt temeljem navedenog zaključka.
Daljnjom analizom zahtjeva Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje utvrdio je kako je projektom prostor teretane predviđen u garažnom prostoru što je GUP-om zabranjeno. Prema našemu GUP-u u podrumskim prostorijama se ne smiju obavljati aktivnosti te vrste.  Sukladno svemu navedenom investitoru je dostavljen zaključak o tim nedostacima. Možda je investitora navedeni zaključak iznenadio, budući su dosad investitori malo više razgovarali s našim referentima, a manje su zaključke dobivali u pisanom obliku službenim putem, kako procedura i nalaže.

Međutim, s obzirom kako je tema očito kompleksna, a iz Grada su zaboravili dati konkretne odgovore, ponovili smo ista pitanja i poslali još i dodatna kako bi javnost bila točno, pravodobno i istinito informirana. A pitanja su sljedeća:

Niste niti potvrdili niti demantirali sljedeće:
1. Jesu li se gradonačelnik Mato Franković i njegova zamjenica Orlanda Tokić bavili ovim projektom na način da su davali pisane upute i prijedloge kako ometati izdavanje lokacijske dozvole?
2. Tek po nalazu drugostupanjskog tijela (Ministarstva graditeljstva) Upravni odjel je izdao prvi zaključak u 18 mjeseci? Zašto se svjesno krši Zakon o općem upravnom postupku od strane tijela grada?
3. Zašto se Grad Dubrovnik odnosno Gradonačelnik nije očitovao na ozbiljne pritužbe, točnije čak šest njih, te koji su razlozi takvog postupanja?
4. Je li gradonačelnik svjestan da je prekršio članak 29. Statuta Grada Dubrovnika?
5. Je li izvršen nadzor nad radom zamjenice Orlande Tokić i upravnih odjela na temelju ovih šest pritužbi? Ukoliko jest, koji su zaključi nadzora? Ukoliko nije, ljubazno molim obrazloženje zašto se nije obavio nadzor?

Kad iz Grada Dubrovnika odgovore na navedena pitanja, objavit ćemo ih u cijelosti, piše Dubrovački portal.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.