JOŠ DVA UREDA

ISTRAŽILI SMO Evo tko su novi odvjetnici koje je Bandić uzeo da zastupaju Grad Zagreb

Autor

Leo Buljan

Odlukom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića Grad Zagreb će u pravnim poslovima zastupati još dva odvjetnička društva, Ured odvjetnice Kristine Drinovac te Odvjetničko društvo Remenar & Remenar.

07.08.2019. u 22:19
Ispiši članak

"Sukladno svojim ovlastima, gradonačelnik je odlučio sklopiti Ugovor o pružanju odvjetničkih usluga za Grad Zagreb s odabranim odvjetnicima/odvjetničkim društvima, radi reguliranja prava i obveza ugovornih strana, a ovlast za zastupanje prenijet će im pisanim punomoćima", stoji u obrazloženju gradonačelnikovog akta 25. srpnja 2019. godine.

Kako doznajemo, riječ je o pravnim stručnjacima na području financijskog i trgovačkog prava. 

Ured odvjetnice Kristine Drinovac

Kristina Drinovac diplomirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu 2005. godine te je pravosudni ispit položila nakon vježbeništva u odvjetničkom društvu Hanžeković, Radaković & partneri koje je trajalo do 2008. godine. 

Iste godine kad je završila vježbenički dio obrazovanja, Drinovac je, prema informacija na LinkedIn profilu, postala pravni savjetnik i odvjetnik Instituta IGH, dioničkog društva specijaliziranog za projektiranje i dizajniranje građevinskih projekata. 

Na toj poziciji radila je nešto manje od pet godina te se krajem 2012. godine vratila u odvjetničko društvo pokojnog Marijana Hanžekovića, ovog puta kao punopravni suradnik te tamo ostaje gotovo šest godina. 

Šest mjeseci nakon Hanžekovićeve smrti Drinovac osniva vlastiti odvjetnički ured koji u svega godinu dana uspješno sklapa ugovor za zastupanje Grada Zagreba.

Odvjetničko društvo Remenar & Remenar

Čelni čovjek društva Remenar & Remenar je odvjetnik Nikola Remenar. Osim diplome s Pravnog fakulteta u Zagreb, Remenar se može pohvaliti završetkom kolegija Osnove financijskog računovodstva Sveučilišta Pennsylvanije – Škola Wharton, fakulteta na koji je išao i američki predsjednik Donald Trump.

Također, na LinkedIn profilu navodi dozvolu Ministarstva pravosuđa za obavljanje poslova stečajnog upravitelja.

Odvjetnički ured osniva 2011. kao jedini odvjetnik, a društvo Remenar & Remenar nastaje 2013. godine te djeluje gotovo šest godina. 

Metropola na odvjetnike troši milijune

Grad Zagreb na odvjetničke usluge već godinama troši milijunske cifre.

Prema posljednjim dostupnim informacijama, Grad Zagreb je i tijekom 2013. odvjetnicima isplatio 8,2 milijuna kuna, a tijekom 2014. rekordnih 10,4 milijuna. U 2015. isplaćeno je oko 8,5 milijuna kuna, u 2016. godini oko 7,1 milijuna kuna... Također, Zagrebački holding je od 2012. do kraja 2016. godine na odvjetnike i pravna savjetovanja potrošio 27 milijuna kuna.

Metropolu zastupa oko 30 različitih odvjetnika i odvjetničkih ureda. Među odvjetnicima i odvjetničkim društvima odabranim za zastupanje Grada Zagreba i vezanih tvrtki bili su, između ostalih, najveće hrvatsko odvjetničko društvo Hanžeković i partneri, Mađarić i Lui, Sučević i partneri, Leko i partneri, Zajednički odvjetnički ured Frane Letica i Dalija Orešković, Krešimir Krsnik i Anita Hukelj.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.