uključite se!

Hrvatske humanitarne organizacije kojima je pomoć potrebna cijelu godinu

Autor

mpd

Mnoge udruge prikupljaju humanitarnu pomoć kroz cijelu godinu kako bi pomogli onima koji nemaju ili pak pružaju psihološku pomoć koja im je prijeko potrebna. Njihovo djelovanje uglavnom ostaje nezamijećeno pa u ovo blagdansko doma podsjećamo na njihovu aktivnost.  

24.12.2017. u 15:43
Ispiši članak

Hrvatski Caritas

Hrvatski Caritas kroz cijelu godinu raznim akcijama pomaže siromašne, a posebice brinu o osiguravanju hrane i krova nad glavom. Njihov cilj je imati vodeću ulogu u društvu u promicanju socijalne pomoći. Prepoznati su u društvu kao stup pomoći socijalno ugroženima. 

Više informacija potražite na HrvatskiCaritas.hr.

 

Plavi telefon

Plavi telefon sa savjetovalištem Otvorena vrata postoji za tisuće onih koji nisu u stanju ili ne žele tražiti pomoć u tradicionalnim savjetovalištima. Oni su alternativa samouništavajućem životnom stilu, nesretnim obiteljima i životu na ulicama.

Oni koji ne mogu pronaći način rješavanja svojih problema ili odgovarajući životni put, izlažu se opasnosti da postanu depresivni, ovisni o alkoholu ili drogi, ili da izvrše suicid. Za one kojima je pomoć potrebna osmišljen je preventivni program koji uključuje liniju pomoći Plavi telefon i savjetovalište Otvorena vrata.

Više informacija potražite na PlaviTelefon.hr

 

Krijesnica

Već više od petnaest godina kontinuiranim radom Krijesnica - udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima osigurava smještaj i hranu roditeljima oboljele djece koja su smještena u Klaićevoj bolnici u Zagrebu.

Krijesnica pomaže obitelji ukloniti barijere s kojima se suočava kad dijete započne svoje liječenje, bilo da je to riječ o financijskim poteškoćama ili pak o psiho-emocionalnim ili organizacijskim problemima. 

Više informacija potražite na Krijesnica.hr.

 

Dajmo im šansu - Daša

Udruga "Dajmo im šansu"  - Daša osnovana je s ciljem pomaganja djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, oboljelima od kroničnih i malignih bolesti te samohranim roditeljima. Svaka i najmanja donacija puno im znači, a djeluju pod motom: “Samo zajedno možemo činiti velika djela”.

Više informacija potražite na UdrugaDaša.hr.

 

Mali zmaj 

Društvo za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece "Mali zmaj" počeo je kao interni projekt nekoliko prijatelja iz želje da se pomogne djeci. Prije više od pet godina ovo društo krenulo je s redovitim akcijama prikupljanja humanitarne pomoći. 

Više informacija potražite na MaliZmaj.hr.

 

Marijini obroci 

Međunarodna organizacija Marijini obroci s hrvatskim ogrankom osiguravaju putem svog djelovanja kvalitetan obrok nekoj od najsiromašnije djece u svijetu, svakoga školskog dana. Njihov rad okuplja ljude svih vjera i ateiste te im žele pomoći. Veliku većinu njihovog rada širom svijeta obavlja vojska volontera. 

Više informacije potražite na MarysMeals.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.