'specijalni rat protiv hrvatske'

Hodak: Vulin bi za svoje priče o građanskom ratu u normalnoj zemlji dobio nogom u tur, no o kakvoj je osveti pričao patrijarh Irinej?

Autor

mjš

Nakon što je srpski ministar obrane Aleksandar Vulin prilikom imenovanja novog episkopa dalmatinskog u Šibeniku izjavio da je u Hrvatskoj bio "građanski rat" te da u svakom "građanskom ratu ima onoliko istina koliko ima i zaraćenih strana", pa da tako postoje "srpska istina" i "hrvatska istina", za komentar smo upitali odvjetnika i političkog analitičara Zvonimira Hodaka.

02.10.2017. u 11:55
Ispiši članak

"Pratio sam istup Aleksandra Vulina u Šibeniku. On pokazuje da Republika Hrvatska još uvijek nema onu potrebnu samosvijest normalne, samostalne i nezavisne države", rekao je.

Činjenica da Vulin, "bivši ministar rada i sadašnji ministar obrane dolazi u Šibenik objašnjavati nam kako se radilo o građanskom ratu", kaže Hodak, "neviđeni je skandal da bi on u normalnim zemljama istoga časa bio 'šupiran nogom u tur' i  taj bi čovjek morao vrlo brzo otići iz Hrvatske".

"Dopustiti agresorskom ministru da dođe u Republiku Hrvatsku", nastavlja Hodak, "u srce Hrvatske, u Šibenik, i da nas podučava o građanskom ratu je upravo nedopustivo za jednu normalnu, demokratsku državu u kojoj bi, barem se pretpostavlja, trebala biti vladavina prava".

Srpski ministar bi, dodaje naš sugovornik, "automatski trebao biti proglašen nepoželjnim i bez obzira na diplomatski imunitet udaljen s teritorija Republike Hrvatske".

"Na istom tom događaju patrijarh Irinej izričito kaže da mržnja među narodima nije prestala i da se sprema osveta", ističe Hodak. "Čija osveta? Srpska osveta nad Hrvatskom zato što su nas napali, okupirali, palili, radili u Vukovaru i Škabrnji ono što su radili, na koncu izgubilir rat i sad se još misle osvećivati?".

Evo što je točno Irinej  rekao:  "I u našem narodu mržnja nije prestala, osvete se pripremaju i nagovještavaju. Bože budi sa mnom pa da se one nikada ne realiziraju. Vi živite ovdje kao maleno stado u jednoj nama bliskoj državi s braćom katolicima od kojih očekujemo, prije svega od predstavnika Crkve, da čujemo riječi evanđeoske, riječi mira i ljubavi. Da čujemo riječ da smo prije svega kršćani i kao takvi jedni prema drugima pokažemo ljubav i uvažavanje, to je prvi korak, jer Gospod traži od nas i braće katolika i svih onih koji pripadaju nekoj vjeri da ljubimo jedni druge, jer svi nosimo lik božji u sebi i u svakom od nas bez obzira na podrijetlo i boju kože je prisutan Gospodin".

'Vodi se specijalni rat protiv Hrvatske'

I nakon toga, nastavlja Hodak, biskup Barišić kaže: "Mi smo dobili novog brata".

"Možda je mislio da je Irinej novi brat? To je dokaz da Hrvati duboko u sebi imaju glavaniziran jedan genetski kod koji se zove - čisti poltronizam", naglašava naš sugovornik. "Hrvati su poltroni," dodaje, "uvijek kmetski raspoloženi prema drugima".

Na pitanje može li se u kontekstu manipulacije činjenicama o Domovinskom ratu govoriti o specijalnom ratu protiv Hrvatske, Hodak odgovara:

"Jasno, specijalni rat se nameće sam od sebe kad se vidi koliko je Hrvatska popustljiva, poltronska, kmetska, uplašena; s jedne strane se boji Bruxellesa, s druge Ljubljane, s treće Beograda." 

Kako se ova Vlada ponaša, zaključuje Zvonimir Hodak, "normalno da se kao nekakva vrsta raka razvija specijalni rat protiv Hrvatske" koji se tek treba pokazati u svoj svojoj širini i ekstremnosti.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.