'ukleta' pruga

Hidroelektra putem Direktnog oštro reagirala na teške optužbe jednog od dobavljača megaprojekta HŽ Infrastrukture

Autor

ri

28.03.2018. u 11:19
Ispiši članak

"Nije točan navod da je Hidroelektra Niskogradnja d.d. prevarila vjerovnike, kao ni navod da bježimo od dobavljača. Istina je da obveze prema svim dobavljačima još uvijek nisu u cijelosti podmirene. No, one se redovito ispunjavaju u skladu s uplatama investitora. U konkretnom slučaju kojeg navodite, odnosno o obvezama prema tvrtki Kotontekst d.o.o. iz Varaždina, istina je da je Hidroelektra Niskogradnja d.d. od njih nabavila materijal u virjednosti od 5,2 milijuna kuna, od čega je milijun kuna još uvijek nepodmireno.

Prokurist Kotonteksa Anđelko Jagečić  u izjavi za Vaš cijenjeni portal prešutio je nekoliko važnih činjenica koje bacaju sasvim drugačije svjetlo na cijeli slučaj. Na primjer, činjenicu da je Hidroelektra Niskogradnja d.d. sukladno projektnoj dokumentaciji bila uvjetovana kupiti isključivo Kotonteksovu geomrežu za cijeli projekt.

Prema dostupnim informacijama, a Vašeg cijenjenog novinara autora teksta Darka Markušića pozivamo da ih istraži, upravo je to uvjetovanje tehničkih specifikacija da se ugrađuju isključivo Kotonteksove geomreže, bilo razlogom što je Središnja agencija za financiranje i ugovoranje projekata EU (SAFU) sankcionirala HŽ Infrastrukturu za projekt Dugo Selo- Križevci sa više od 62 milijuna kuna. Hidroelektri je, pak, to uvjetovanje kupovanja isključivo Kotonteksove geomreže, poskupilo nabavu, a u konačnici i cijeli projekt.

Najoštrije demantiramo i netočni navod da većinski vlasnik Avenue Group, u čijem se sastavu nalazi i Hidroelektra Niskogradnja, Sergej Gljadelkin sudjeluje ili je sudjelovao u bilo kakvim malverzacijama vezanim za nenamjensko trošenje novaca s projekta Dugo Selo - Križevci, te da bi zbog toga HŽ Infrastruktura mogla biti sankcionirana. Netočnim objavama u spomenutom tekstu nanesena je velika šteta većinskom vlasniku Avenue Group Sergeju Gljadelkinu. Ubuduće upitima Vašeg cijenjenog portala stojimo na raspolaganju. Otvoreni smo i spremni pružiti Vam sve informacije kao i svu relevantnu dokumentaciju", stoji u zahtjevu za ispravak Hidroelektre, kojeg potpisuje Mariyan Tkach, predsjednik Uprave Hidroelektre Niskogradnje d. d.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.