'POTRES OSTAVIO VELIKI TRAG NA ŠKOLSKIM OBJEKTIMA'

Fuchs: Za Sisačko-moslavačku županiju moguća odgoda početka škole

Autor

bl

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je za Dnevnik HRT-a kako je u Sisačko-moslavačkoj županiji razorni potres ostavio veliki trag na školskim objektima. Kazao je kako će se nastava odgoditi na četrnaest dana, a ukoliko bude potrebno ministarstvo će dozvoliti daljnju odgodu.
 

16.01.2021. u 19:43
Ispiši članak

"Najbolja odluka se može donijeti onog trenutaka kada imate jasan uvid u situaciju, a to će vam dati lokalne vlasti, ravnatelji i učitelji. Dakle, izravna komunikacija s terena", kazao je ministar Fuchs.

Fuchs: Moguća odgoda nastave i nakon četrnaest dana u Sisačko-moslavačkoj županiji

Dodao je da od 58 školskih objekata u Sisačko-moslavačkoj županiji u njih 17 neće početi nastava, pa čak ni po C modelu, odnosno na daljinu. Nastava će se odgoditi na četrnaest dana, a ukoliko bude potrebno ministarstvo će dozvoliti daljnju odgodu.

Fuchs je rekao da ruralni krajevi Republike Hrvatske imaju problem s lošom internetskom povezanošću te da su se roditelji snalazili na razne načine da djeca mogu pratiti školu na daljinu. Naglasio je kako vjeruje da će se ti problemi riješiti, ali u ovom trenutku ministarstvo je fokusirano na Sisačko-moslavačku županiju, te rješavanje problema na tom području.

O tome je li Hrvatska sada spremnija na nastavu na daljinu o odnosu na ožujak prošle godine.

Sigurno bi idealna situacija bila da nastavu u virtualnom vremenu nastavnik drži u razredu, a djeca koja su kod kuće da ga prate u realnom vremenu. Imamo to u određenom broju škola, ali nemamo u svim školama, istaknuo je.

Ministar je naglasio da za to treba stvoriti tehničke preduvjete za koje nije bilo vremena kao što nije bilo ni sredstava.

'Svi će pisati državnu maturu'

Fuchs je kazao kako Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje radi na pitanju polaganja državne mature, te prati cijelu situaciju u kojoj se učenici nalaze.

Pristup nas u ministarstvu je da planiramo nekoliko mogućih scenarija, pa tako i Nacionalni centar prati situaciju. Neću govoriti o scenarijima, osim da će svi pisati državnu maturu, dodao je.

Učitelji su u drugoj skupini za cijepljenje

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je kako učitelji spadaju u drugu skupinu, te će se cijepiti nakon docijepljenja zdravstvenih djelatnika, starijih osoba, te korisnika domova za starije osobe.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.