DAVORIN MLAKAR

FONOGRAM U Saboru uzor koji vidim samo u krajnje boljševičkim režimima

Autor

Direktno.hr

Zastupnik davorin Mlakar u Saboru je danas ustvrdio da je ovaj saziv je učinio sve da onemogući demokratsku raspravu svih zastupnika i da se čuje i drugačije mišljenje od mišljenja vladajuće većine.
25.09.2015. u 14:40
Ispiši članak

Hvala lijepa.

Poštovani predsjedniče Hrvatskoga sabora i malobrojne kolegice i kolege.

Hrvatski je Sabor u memoriji hrvatskoga naroda oduvijek smatraj čuvarom hrvatske državnosti i nacionalnog identiteta. S tim karakteristikama najvišeg zakonodavnog tijela ušli smo i u ovaj mandat.

Danas možemo rezimirati kraj toga mandata u kojem su vladajuća većina i oni koji vode zasjedanja Sabora uzeli si za pravo tumačiti zakone i propise kojima se služimo reći ću krajnje blago na vrlo osebujan način.

I gotovo u pravilu slušali smo priče sa saborske govornice o demokraciji, zaštiti ljudskih prava. Mnogi su se često pozivali na visoke vrijednosti demokratskog društva. Mada smo vi to dužni činiti osobito se za te vrijednosti moraju zalagati oni koji nas predstavljaju. A u ovom slučaju to je predsjednik Sabora i njegovi potpredsjednici.
Naravno ne zaboravljam ni predsjednika Vlade koji tako zdušno brani hrvatske interese kako kaže potpredsjednik Sabora.

Istovremeno ovaj saziv je učinio sve da onemogući demokratsku raspravu svih zastupnika i da se čuje i drugačije mišljenje od mišljenja vladajuće većine.

To nije demokratski doseg kojim bi se vi trebali dičiti. A još je manje demokratski doseg govor mržnje koji slušamo opetovano od najviših predstavnika Hrvatskoga sabora.

Oni koji imaju sukobe sa zakonom na dnevnoj bazi, oni čiji se moral i vrijednosti mogu itekako propitivati u našem društvu, oni se nalaze pozvanima sa ove govornice pozivati ostale zato jer histerično brane nedosljednu, krivu i lošu politiku hrvatske Vlade, to nije demokratski doseg o kojem smo mi težili, to nije ono što smo očekivali od ovog Parlamenta.

A najmanje od vas gospodine predsjedniče da sav govor mržnje, tu silu mržnje koja se slijeva prema političkim neistomišljenicima umjesto da barem primjereno odgovorite vi svojim prešućivanjem saborskog Poslovnika i dosegnutih standarda ustvari omogućavate.

Nismo ništa bolje očekivali od gospodina Stazića jer nas ne samo ovaj mandat nego i u ranijim mandatima je već naučio što od njega možemo očekivati. Ali po staroj narodnoj da prvo pomete pred vlastitim pragom on je to naravno zaboravio. Doći će vrijeme kada ćemo imenom i prezimenom govoriti i o tima koji danas tako olako prozivaju svoje kolege koji olako prozivaju ljude poznate u hrvatskoj javnosti.

I naučili smo još nešto što je najniže do kuda je hrvatski Parlament pao a to je da predstavnici nekih, vladajuće većine ovdje ne samo optužuju nego i presuđuju ljude o kojima se pravosuđe još nije pravomoćno očitovalo. To je uzor koji vidim samo u krajnje boljševičkim režimima i mislio sam da se to vrijeme u Hrvatskoj više neće vratiti.

Ali način na koji ugledni predstavnici vladajuće većine koji zauzimaju najviše pozicije u državi se odnose ne samo prema političkim neistomišljenicima nego i prema čitavoj hrvatskoj javnosti je nešto što govori u prilog toga da građani u Hrvatskom saboru misle jako loše.

Gospodine Staziću i vama slični, uz ovakav stil vašeg rada hrvatska javnost o Saboru ne može misliti ništa bolje a naš rad ala wild donošenja zakona u ovom mandatu je to samo potvrdio.
Hvala lijepa.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.