BORO GRUBIŠIĆ

FONOGRAM Još će Milanović do kraja mandata vikati: Za dom spremni!

Autor

Direktno.hr

Boro Grubišić je u Saboru danas istaknuo kako u ovo vrijeme moramo govoriti vrlo trezveno i vrlo ozbiljno o visini štete materijalne, ekonomske pa i pokvarenim odnosima.
25.09.2015. u 12:24
Ispiši članak

Hvala lijepo.

Poštovani predsjedniče Hrvatskog sabora, brojni kolegice i kolege u Hrvatskom saboru.

Evo dok Ustavni sud ruši onaj ja bih rekao polu zip, polu zap zakon, a između ostalih moram reći da je kako je rekao potpredsjednik 30 zakona i odluka Hrvatskog sabora u međuvremenu, dakle u ove 4 godine Ustavni sud srušio.

Mi imamo, dakle usijanje situacije i odnosa sa Srbijom u tolikoj mjeri da ću ja još povjerovati i Duji Marasoviću koji je rekao u jednom trenutku i dobio opomenu da će gospodin premijer još do kraja mandata početi vikati "Za dom spremni!" Ali pa ja se nadam da i neće, ali eto. Takva je situacija sa medijima također, a koji evo u ovom vremenu ove izbjegličke krize bit trebali zapravo s obzirom na vrlo aktualno predizborno vrijeme više posvetiti pažnje nečem drugom, a to je, to su pravila novih izbora gdje je došlo do promjena.

Tko to od medija uopće pet ili šest tjedana prije izbora piše o mogućnosti preferencijalnog glasa? Tko ga objašnjava? Nitko. Tko od čelnika stranaka, velikih stranaka spominje preferencijalni glas? Nitko. Dobro, njima ni nije u interesu ali mislim da bi mediji o tome trebali u svakom slučaju raspraviti.

Na žalost mediji evo prate kako bih rekao ponašanje jučer sam ga nazvao čini mi se pravim imenom (Mad Max) pa ga i citiraju. Ali u ovo, dakle u ovo vrijeme moramo govoriti zaista govoriti vrlo trezveno i vrlo ozbiljno o visini štete materijalne, ekonomske pa i skroz da kažem pokvarenih nekakvih odnosa između, hrvatsko-srpskih odnosa upravo ovakvim ponašanjem ja bih rekao i s obje strane, ali i ponašanjem i naše Vlade, našeg premijera.

Tako da šteta koja će nastati se ne može mjeriti samo materijalnim, samo ekonomskim, negoli i bitno narušenim da kažem hrvatsko-srpskim odnosima. Oni koji se zanose da je premijer Milanović stao na stup, stoji kao stup Domovine, kao prag Domovine žestoko se varaju.

Za tri i pol godine opće politike, a poglavito vanjske politike zapadnog Balkana itd. vidjelo se kako to diše ova Vlada. Kako netko reče od Syrize pa evo sad do Zlatne zore. Ali ne može se prevariti hrvatski narod i hrvatski građani. Oni jasno i dobro znaju što je sve urađeno i što se sve radilo na rušenju dostojanstva hrvatskog naroda, na antihrvatskoj ja bih rekao neću reći histeriji ali jednom tihom i vrlo sofisticiranom radu i ja bih rekao da nikada manja u Hrvatskoj, nikada ili nikada jače nije bila tzv. antihrvatska nota.

Evo sad pred izbore kako reče Duje Marasović doživjet ćemo svašta. Još će i Milanovića proglasiti ono u velikane hrvatske povijesti zato što se ne znam usudio reći nešto. Gdje je bio 3 i pol godine? Dakle, zlouporaba ove saborske govornice nije samo upotrijebljena da bismo mi saborski zastupnici izrazili svoje mišljenje slobodno na što imamo i pravo i na što nam je gospodin predsjednik Leko mimo saborskog Pravilnika i Poslovnika omogućio ovih pola sata rasprave. Ali ova saborska govornica je iskorištena za donošenje i obrazlaganje zakona koji služe u predizborne svrhe i koji su usvojeni u Hrvatskom saboru.

Pa ako netko kritizira nas zastupnike da zlorabimo ovu govornicu u jednakoj ili još u većoj mjeri je to učinila saborska većina, ali i Vlada RH koja je pokazala vrlo malo obzira i vrlo malo poštovanja i prema predsjedniku Sabora, ali i prema našim saborskim zastupnicima u ove četiri godine.

Hvala bogu idu izbori i građani, glasači i narod će prepoznati sve ovo što sam sada izrekao.
Evo hvala vam lijepa.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.