'HEROJ, A NE ZLOČINAC'

ZBOG POTPORE GENERALU PRALJKU Bujancu blokiran Facebook na 30 dana!

Autor

ri

Poznati voditelj emisije 'Bujica', Velimir Bujanec, komentirao je današnje događaje u Haagu, osuđujuću presudu 'šestorci' i smrt Slobodana Praljka, no kaže nam da su ga blokirali nakon što je napisao status o današnjim potresnim događajima. 

29.11.2017. u 21:30
Ispiši članak

Iznimno popularna Facebook fan stranica Velimira Bujanca, urednika i voditelja emisije Bujica, sa više od 65.000 pratitelja, večeras je blokirana na 30 dana - zbog potpore generalu Slobodanu Praljku!

Bujanec je na dva zadnja posta, koja je Facebook uklonio, prikupio više od 300.000 pregleda i 10.000 lajkova, a sherani su više od 400 puta. U prvom postu je objavio fotografiju sa natpisom HRVATSKI MUČENIK - SLOBODAN PRALJAK, uz popratni tekst GENERAL PRALJAK - HEROJ, A NE ZLOČINAC.

Drugi post Bujanec je objavio nakon što je doznao da je Praljak preminuo. Uz crno-bijelu fotografiju Slobodana Praljka u hrvatskoj odori, s rukom na srcu, Bujanec je napisao: HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK - S NAMA JE! Naveo je i njegov datum rođenja i smrti.

I cijelu večerašnju Bujicu u kojoj je gostovao Ljubo Ćesić - Rojs, Bujanec je posvetio Praljku, a na početku emisije pustio je pjesmu Miroslava Škore 'Sude mi' uz popratni video iz Haaga i fotografije tragično preminulog hrvatskog generala.

PRILOG IZ BUJICE POSVEĆEN GENERALU PRALJKU, POGLEDAJTE OVDJE:

Podsjetimo,  Žalbeno vijeće Haškog suda izreklo je u srijedu pravomoćnu presudu šestorici  bosanskohercegovačkih Hrvata, optuženih za zločine nad muslimanima u BiH 1993-1994,  potvrdivši im dosuđene kazne u prvostupanjskoj presudi i tim predmetom, jednim od najsloženijih, sud je završio 24-godišnje postojanje. 

Sud je time potvrdio da je bivši predsjednik vlade Herceg Bosne Jadranko Prlić osuđen na 25 godina zatvora, bivši ministar obrane Bruno Stojić i bivši načelnici Glavnog stožera HVO-a Slobodan Praljak i Milivoj Petković na po 20 godina zatvora, bivši zapovjednik vojne policije Valentin Ćorić na 16, a načelnik Ureda za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić na 10 godina zatvora.

Nakon izricanja presude general Praljak odbacio je presudu rekavši da on nije ratni zločinac i popio je otrov iz bočice u sudnici i umro u bolnici u Den Haagu.