priopćenje za javnost

Evo koga je Vlada razriješila i imenovala na zatvorenom dijelu sjednice

Autor

rj

Na zatvorenoj sjednici, Vlada je donijela niz odluka o imenovanjima i razriješenja državnih dužnosnika, ali i utvrdila stajališta za sastanke Europskog vijeća.

09.11.2017. u 17:21
Ispiši članak

Osim na otvorenom dijelu sjednice, Vlada je i na zatvorenom dijelu sjednice donijela neke važne odluke:

"Na zatvorenom dijelu današnje, 65. sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajališta za sastanke Europskoga vijeća i to Vijeća za vanjske poslove u trgovinskom formatu (FAC Trade), koje će se održati 10. studenog 2017. godine, Vijeća za vanjske poslove (FAC), 13. studenog 2017. godine; Vijeća za vanjske poslove u formatu ministara obrane (FAC Defence), 13. studenog 2017. godine te Vijeća za opće poslove u formatu ministara kohezije (GAC Cohesion), koje se održava 15. studenoga 2017. godine.  Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima vijeća tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista se prethodno ne objavljuju.  Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka vijeća je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Republika Hrvatska. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima RH, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.

Nadalje, Vlada je donijela Odluku o provođenju mjera osiguranja i zaštite. Ova je točka označena stupnjem tajnosti „povjerljivo“, te je stoga nismo u mogućnosti objaviti.

U upravnome sporu, radi razrješenja, Vlada je dala odgovor na tužbu Upravnom sudu u Zagrebu.

U upravnome sporu, radi razrješenja, Vlada je dala odgovor na žalbu Visokom upravnom sudu Republike Hrvatske.

Usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2017. godinu. Cjelovit materijal ove točke možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Pregled zakonskih prijedloga : http://bit.ly/2AnbPqN

Pregled podzakonskih prijedloga: http://bit.ly/2hVQOMK

Vlada je donijela  i neke kadrovske odluke:

Antun Vidaković imenovan je zamjenikom ravnatelja Državne geodetske uprave, na razdoblje od četiri godine, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Državnom službeniku Stjepanu Huzjaku ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova zamjenika ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a najduže do šest mjeseci, jer mu dosadašnje ovlaštenje istječe 25. studenoga 2017. godine.

Zbog isteka mandata, razriješen je dio članova Upravnoga vijeća Agencije za sigurnost željezničkog prometa te je imenovan dio novih članova Upravnog vijeća spomenute Agencije, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.Razriješeni su prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić i Damir Štefinec, a imenovani su dr. sc. Borna Abramović i dr. sc. Danijela Barić.

Vlada je, zbog isteka mandata, razriješila dosadašnjeg predsjednika Upravnoga vijeća Agencije za sigurnost željezničkog prometa prof. dr. sc. Tomislava Josipa Mlinarića, te je, iz reda imenovanih članova Upravnog vijeća agencije, imenovala dr. sc. Bornu Abramovića  novog predsjednika Upravnoga vijeća.

Razriješena je dosadašnja članica Upravnoga vijeća Hrvatskog hidrografskog instituta Ksenija Matošević. Novom je članicom Upravnoga vijeća instituta, kao predstavnicu Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Vlada imenovala Irenu Relić.

Vlada je razriješila dosadašnjeg člana Zajedničkog međuvladinog mješovitog povjerenstva za provedbu Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije o uređenju vojnih groblja mr. sc. Marina Žužula. Novom je članicom mješovitoga povjerenstva, kao predstavnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova, imenovana Lidija Kic.

Razriješeni su, zbog isteka mandata,  dosadašnji članovi Upravnog odbora Nacionalne zaklade za potporu studentskom i učeničkom standardu: mr. sc. Željka Nenadić Tabak, Lidija Gašparović, dr. vet. med., Emil Tedeschi, akademik Zvonko Kusić, mr. sc. Gordana Kovačević, Zvonimir Mršić i mr. sc. Goran Radman.

Imenovani su novi članovi Upravnog odbora spomenute Nacionalne zaklade, koji se imenuju na prijedlog ministra nadležnog za poslove obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje, Agencije za znanost i visoko obrazovanje, te tri člana na prijedlog Donatorske skupštine. Imenovani su: prof. dr. sc. Branka Ramljak; Jadranka Žarković-Pečenković, Vesna Anđelić, mr. sc. Sandra Bezjak, mr. sc. Gordana Kovačević, Tomislav Vuić i Boris Trupčević.

Dr. sc. Martina Dalić imenovana je supredsjedateljicom Zajedničkoga povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžana, sukladno Ugovoru između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžana o gospodarskoj suradnji (Narodne novine – Međunarodni ugovori, broj 5/13).

Razriješen je dio dosadašnjih članova i zamjenik člana Nacionalnoga vijeća za kibernetičku sigurnost i to član Siniša Jurić, zamjenik člana mr. sc. Amir Muharemi te članica Ružica Vučić. Imenovan je dio novih članova i zamjenik člana toga vijeća, kao predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva znanosti i obrazovanja i to: mr. sc. Amir Muharemi članom, Tihomir Lulić zamjenikom člana i doc.dr. sc. Matko Glunčić članom.

Marija Knežević Kajari, Jelena Šišara i Marina Dimić Vugec, razriješene su dužnosti zamjenica članica Savjeta za razvoj civilnoga društva.

Novim su članovima i zamjenicima članova Savjeta za razvoj civilnoga društva, kao predstavnici Ministarstva turizma, Središnjeg državnog ureda za šport, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, Hrvatske zajednice županija, Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, Udruga općina u Republici Hrvatskoj te predstavnika organizacija civilnoga društva iz područja turizma i iz područja demokratizacije, vladavine prava, odnosno razvoja obrazovanja, sukladno Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Savjeta za razvoj civilnoga društva (Narodne novine, broj 62/17). Imenovani su: Olivera Shejbal, članicom;  Ozren Pavlović Bolf zamjenikom članice, dr. sc. Krešimir Šamija, članom, dr. sc. Martina Jeričević zamjenicom člana; Miroslav Smetiško, zamjenikom članice, Luka Bogdan, zamjenikom članice, Danijela Hećimović, članicom, Jasna Abramović zamjenicom članice; Nives Kopajtich Škrlec, članicom, Marko Ercegović zamjenikom članice, Marko Kos, članom, Vesna Fabris zamjenicom člana; Mihaela Turniški članicom; Ivana Rušin Gligorić, zamjenicom članice i Martina Horvat, zamjenicom članice", stoji u priopćenju Vlade.

 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.