fuchs plenkovićev savjetnik

Poništen natječaj za voditelja ERS-a, objavljena imena 12 članova

Autor

Predsjednik Vlade i predsjednik Posebnoga stručnog povjerenstva mr. sc. Andrej Plenković danas je sazvao telefonsku sjednicu Posebnoga stručnog povjerenstva.

10.04.2018. u 16:14
Ispiši članak

Na dnevnom redu sjednice bile su dvije točke: (1) izbor dvanaest članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme te (2) poništenje Javnoga natječaja u dijelu vezanom uz izbor voditelja Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme.

Sukladno Javnom natječaju za izbor kandidata za voditelja i dvanaest članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme, članovi Posebnoga stručnoga povjerenstva su danas odabrali 12 članova Ekspertne radne skupine temeljem prethodne analize prijava kandidata. Odabrani su sljedeći članovi:

Iva Ivanković u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

Jasna Kudek Mirošević u kategoriji stručnjak za odgoj i obrazovanje, u potkategoriji osnovna škola razredna nastava

Vlado Halusek u kategoriji stručnjak za odgoj i obrazovanje, u potkategoriji osnovna škola predmetna nastava

Zlatka Markučič u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji gimnazije

Sonja Rupčić Petelinc u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji strukovne škole

Davor Brđanović u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji umjetničke škole

Marko Pranjić u kategoriji stručnjak s nastavničkih studija

Krešo Zadro u kategoriji dva stručnjaka iz područja prirodnih, tehničkih, biotehničkih znanosti ili biomedicine

Zora Popović u kategoriji dva stručnjaka iz područja prirodnih, tehničkih, biotehničkih znanosti ili biomedicine

Ivan Prskalo u kategoriji dva stručnjaka iz područja društvenih, humanističkih znanosti, interdisciplinarnog ili umjetničkog područja

Vladimir Takšić u kategoriji dva stručnjaka iz područja društvenih, humanističkih znanosti, interdisciplinarnog ili umjetničkog područja

Igor Radeka u kategoriji stručnjak iz polja pedagogije.

Posebno stručno povjerenstvo je razmotrilo i prijave kandidata za voditelje te se u konačnici usuglasilo da se Javni natječaj u dijelu vezanom uz izbor voditelja Ekspertne radne skupine poništi.

Predsjednik Vlade i predsjednik Posebnoga stručnog povjerenstva mr. sc. Andrej Plenković danas je imenovao dr. sc. Radovana Fuchsa posebnim savjetnikom predsjednika Vlade za koordinaciju rada Ekspertne radne skupine.

Zadaće posebnog savjetnika bit će usmjerene na osiguranje usklađenog rada Ekspertne radne skupine te osiguranje suradnje i usklađenog djelovanja s Posebnim stručnim povjerenstvom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja", stoji u priopćenju 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.