'DUNI VJETRE'

Elizabeta Gojan zapjevala na Neretvi što baš i nije najbolje 'sjelo' gledateljima HRT-a

Autor

rj

Poznata dugogodišnja novinarka HRT-a Elizabeta Gojan godinama prati događanja u vanjskoj politici, pa je tako ovom prilikom napravila reportažu za web portal HRT-ovih vijesti o nadolazećim izborima u Bosni i Hercegovini.  

05.10.2018. u 18:10
Ispiši članak

Gojan je na neuobičajen način započela svoju reportažu, što baš i nije naišlo na dobar prijem gledatelja na Facebooku.

Gojan je reportažu započela s poznatom narodnom pjesmom iz Hercegovine "Duni vjetre malo sa Neretve, malo sa Neretve, duni vjetre...", za koju je rekla kako su je pjevali ranjenici i partizanski borci na Neretvi u Jablanici kad su bili okruženi snagama njemačkog okupatora. 

Prilog je snimljen na mjestu na kojem je napravljen spomenik s Titovim riječima kako se ranjenike ne smije ostaviti i na mjestu gdje se nalazio srušeni most na Neretvi.

Ostatak priloga se uglavnom bavio nadolazećim izborima i šansama pojedinih kandidata za pobjedu na izborima za članove Predsjedništva.

Neočekivan početak reportaže nije pretjerano oduševio komentatore i pratitelje stranice "HRT Vijesti" na Facebooku, pa se mogu pročitati i žestoke uvrede na pjevačke sposobnosti Elizabete Gojan, ali i na račun nje same.

Ne postoji niti jedan pozitivan komentar, a po negativnošću su neki 'prešli sve granice'. Najlajkaniji komentar je komentar koji kaže da je Elizabeta pijana ili nema sluha: "Pa žena totalno fulala melodiju. Mora da je drink ili fakat nema ni malo sluha".

 

Neki komentari izuzetno su brutalni i nepristojni.

Negativnih komentara je bilo na pretek:

 

Zanimljivo je kako neki komentari stoje satima, jer je vijest objavljena još u četvrtak navečer, pa je lako moguće da nitko od HRT-ovih administratora nije izbrisao niti jedan jedini komentar na račun svoje novinarke, bez obzira što ih je velik broj izuzetno brutalan i uvredljiv.