EGZODUS HRVATSKIH LIJEČNIKA

Dr. Goluža: Strane agencije vrbuju naše liječnike dok su još na fakultetu, a Hrvatska nema nikakav plan

Autor

Daniela Dujmović Ojvan

Sve veću nazočnost stranih agencija koje vrbuju hrvatske liječnike za rad u inozemstvu i nude im primamljive plaće i atraktivne uvjete rada za portal Direktno komentirao je bivši predsjednik Hrvatske liječničke komore dr. Trpimir Goluža.  Naime, za vrijeme svog mandata na čelu te najvažnije liječničke organizacije opetovano je upozoravao na nedostatak kadrovske politike u hrvatskom zdravstvu i zabrinjavajući trend odlaska liječnika otkad je Hrvatska postala članicom Europske unije.

12.06.2019. u 18:06
Ispiši članak

Ovaj put su u fokusu interesa obiteljski liječnici kojih kronično manjka u hrvatskom zdravstvenom sustavu, a kojima se za rad u "dva najatraktivnija područja Ujedinjenog Kraljevstva, grofovijama Hertfordshire i Zapadni Essex" nude plaće u iznosu od 70 do 200 tisuća funti godišnje.

Dr. Goluža je istaknuo da je svugdje u Europi prisutan manjak liječnika, no za razliku od Hrvatske, "organizirane države ulažu značajna sredstva kako bi stabilizirale svoj kadrovski sustav".

"Oni stvaraju dugoročnu kadrovsku politiku tako da vrbuju naše studente dok su još na fakultetu, nudeći im stipendije", otkriva.

Hrvatska, na žalost, ne djeluje kao da je prepoznala taj problem koji će, napominje naš sugovornik, s godinama biti sve veći. Naime, iz Hrvatske odlaze liječnici u najboljim godinama (prosjek godina 37 ) i kada sada aktivni liječnici odu u mirovinu, neće ih imati tko naslijediti.

Već otišlo 680 liječnika

"Riječ je o objektivnom problemu i osobno sam kao čelnik Komore pokušao na njega upozoriti sve odgovorne u društvu; od premijera, predsjednice, preko ministra zdravstva do ministra financija. Nama je nužan ozbiljan plan i strategija kako bi zadržali ljude u sustavu", ističe dr. Goluža i otkriva kako su u Komori svojedobno napravili opsežno istraživanje među mladim liječnicima koje je pokazalo da bi 60 posto njih bez razmišljanja otišlo raditi u inozemstvo kada bi im se pružila prilika; 30 posto bi o tome ozbiljno razmislilo, dok bi samo 10 posto ispitanih sigurno ostalo u Hrvatskoj.

Prema Demografskom atlasu hrvatskog liječništva napravljenog za vrijeme njegova mandata u Komori iz 2017. godine, u narednih će deset godina prirodnim odljevom iz hrvatskog javnog zdravstvenog sustava otići 4000 najiskusnijih hrvatskih liječnika, a u tom će razdoblju s hrvatskih medicinskih fakulteta stasati 5500 mladih liječnika. "Ključno je pitanje hoćemo li te liječnike uspjeti zadržati u hrvatskom zdravstvu ili će oni iz njega otići", napominje dr. Goluža.

Do sada je iz hrvatskog zdravstvenog sustava otišlo 680 liječnika, a još ih tisuću, sa svim potrebnim dokumentima, 'u niskom startu' čeka na odlazak, otkriva nam trenutnu situaciju liječnik koji je bio među kandidatima za čelnika Komore i na nedavno održanim izborima u toj strukovnoj organizaciji.

Prema podacima Eurostata iz 2017., u Hrvatskoj je u odnosu na brojne druge države EU-a kao i na njezin prosjek, značajno manji broj liječnika i medicinskih sestara na 1000 stanovnika.

Nedostaje oko 3.000 liječnika i 12.000 medicinskih sestara

"Procjenjuje se da Hrvatskoj trenutno nedostaje oko 3000 liječnika i 12.000 medicinskih sestara da bismo zadovoljili prosjek EU-a. Problem Hrvatske je i neravnomjerna raspodjela liječnika po Mreži javne zdravstvene službe jer čak šest od deset liječnika svoju djelatnost obavlja u četiri najmnogoljudnija hrvatska grada: Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku", pojašnjava složenost problema dr. Goluža.

Otkriva kako liječnici godišnje odrade tri milijuna prekovremenih sati, što se ne bi događalo da ih ima dovoljno. Zbog toga su za održivost hrvatskog zdravstvenog sustava zaslužni požrtvovni liječnici i svi zdravstveni radnici u sustavu, a ne promišljena i odgovorna zdravstvena kadrovska politika, mišljenja je naš sugovornik.

Liječnika jednako nedostaje i u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i u bolničkom sektoru.

Umjesto motivacijske, penalizacijska politika

U pogledu regrutiranja naših liječnika za rad u inozemstvu, dr. Goluža ponavlja da strane agencije vrbuju naše studente na završnim godinama fakulteta i nude im stipendiju i plaćenu praksu preko ljeta. "Omogućuju im da nakon što diplomiraju odu u zemlju iz koje su dobili stipendiju i tamo izaberu specijalizaciju koju god žele i nakon koje nemaju nikakve obveze prema bolnicama i zdravstvenim institucijama kao što je to slučaj u Hrvatskoj. Ukoliko odustanu od specijalizacije moraju vratiti samo ono što je uloženo u njih, ali bez kamata kao u Hrvatskoj. To znači da vas zapravo beskamatno kreditiraju", pojašnjava nam uvjete specijalističkog usavršavanja u brojnim zemljama Europske unije.

Hrvatska je, upozorava, već propustila donijeti konkretne mjere za zadržavanje postojećeg kadra, a umjesto politike zadržavanja liječnika provode se mjere sprječavanja njihova odlaska. Dakle, umjesto motivacijskih, Hrvatska provodi penalizacijsku politiku, zaključuje.

Za kraj upozorava na apsurd da Ministarstvo zdravstva nema ustrojen sektor za analitiku na temelju čijih bi podataka uopće mogao osmisliti kadrovsku politiku i planirati razvoj ljudskih potencijala u zdravstvu.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.