Sveučilište u Zagrebu

Doznajemo kojih se troje kandidata natječe za mjesto dekana Fakulteta prometnih znanosti

Autor

mpd

Fakultet prometnih znanosti Sveučiliša u Zagrebu bira novog dekana. Tako je Povjerenstvo za provedbu postupka izbora dekana tog fakulteta u utorak utvrdilo tri kandidata.

05.04.2018. u 19:43
Ispiši članak

Za nasljednika sadašnjeg dekana prof. dr. sc. Hrvoja Golda natječu se prof. dr. sc. Dragan Peraković, izv. prof. dr. sc. Štefica Mrvelj i prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić.

Donosimo njihove biografije.

Prof. dr. sc. Dragan Peraković

Nakon završenog studija na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu 1995. godine postaje asistent da bi s 2017. bio redoviti profesor.

Poslijediplomski znanstveni studij "Tehničko-tehnološki sustavi u prometu i transportu" pohađao je na tom fakultetu, gdje je 2003. godine stekao akademski stupanj magistra znanosti iz područja tehničkih znanosti, područje Tehnologija prometa i transport, obranivši znanstveni magistarski rad "Mogućnost primjene mobilnog interneta u inteligentnim transportnim sustavima".

Na temelju obrane doktorske disertacije pod naslovom "Model distribucije informacija korisnicima prometnog sustava", 2005. godine stekao je doktorat znanosti iz područja tehničkih znanosti, područje Tehnologija prometa i transport, na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Izv. prof. dr. sc. Štefica Mrvelj

Na Fakultetu prometnih znanosti zaposlena je od ožujka 1992. godine i obavljala je poslove od asistenta do izvanrednog profesora. Pored toga, radila je sedam godina kao prodekanica za nastavu i studente.

Sudjelovala je u tijelima, povjerenstvima i radnim skupinama Sveučilišta u Zagrebu, u tijelima Ministarstva znanosti i obrazovanja te Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, kao što su Sektorsko vijeće XI. Promet i logistika (predsjednica) i Područno znanstveno vijeće za tehničke znanosti (članica).

Prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić

Od 1994. zaposlen je na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a danas je redoviti profesor na tom fakultetu.

Od 2004. do 2005. obnašao je dužnost predsjednika uprave HŽ-a. 

U periodu od 2014./2015. do danas je prodekan za znanost i vanjsku suradnju na istom fakultetu. 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.