STANJE ZA VIKEND

Donosimo pregled podataka za subotu, najviše slučajeva u Gradu Zagrebu

Autor

rj/lš

 U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 338 novih slučajeva zaraze korona virusom, testiranih je 5971, a od Covida je umrlo deset osoba, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.  Donosimo pregled županijskih stožera za subotu. 

29.05.2021. u 08:41
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA KORONA VIRUSA: Sisačko-moslavačka (16), Istarska (dva), Koprivničko-križevačka (četiri), Međimurska (14), Zagrebačka (38), Šibensko-kninska (11), Primorsko-goranska (30), Bjelovarsko-bilogorska (devet), Virovitičko-podravska (šest), Požeško-slavonska (tri), Zadarska (18), Karlovačka (šest), Varaždinska (28), Dubrovačko-neretvanska (šest), Vukovarsko-srijemska (pet), Ličko-senjska (sedam), Osječko-baranjska (26), Krapinsko-zagorska (pet), Brodsko-posavska (17), Splitsko-dalmatinska (19), Zagreb (84) 

ŽUPANIJE SA SMRTNIM SLUČAJEVIMA: Koprivničko-križevačka (dva), Zadarska (jedan)

14:50 U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata zabilježena su 84 nova slučaja Covida-19, te je trenutačno u gradu 637 aktivnih slučajeva, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". 

U protekla 24 sata u "Štamparu“ obavljena su 543 testiranja na korona virus i 44 nalaza su bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 79 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 192 osobe.  

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nema novooboljelih osoba.  

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na SARS CoV-2 kod sedam učenika osnovnih te osam učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 121 učenika osnovnih i 140 učenika srednjih škola.  

U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se niti jedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima u Gradu Zagrebu cijepljena je 5481 osoba.

13.35 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 677 obrađenih testova u subotu je 19 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na Covid infekciju i to iz Splita 11, Kaštela jedna, Makarske jedna, Solina jedna, Dugog Rata dvije, Muća jedna i Podbablja dvije osobe.

Ukupno 794 osobe nalaze se u samoizolaciji. Od ukupnog broja novooboljelih 13 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba.

Na bolničkom liječenju nalazi se 30 Covid pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se sedam osoba nalazi na respiratoru.

13.15 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđeno je 17 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (sedam), općina Bebrina (četiri), općina Nova Kapela (tri) te općine Garčin, Oriovac i Podcrkavlje (po jedna).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 11.896. Trenutna sedmodnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 37, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 140. 

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od Covid-19. Hospitalizirane su ukupno 43 osobe (isto kao i prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 36 osoba, a u novogradiškoj bolnici sedam osoba. Na respiratorima je osam hospitaliziranih osoba (dvije osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici sedam osoba, a u novogradiškoj bolnici jedna osoba. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 357 osoba (17 osoba manje nego prethodni dan).

13:10 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je pet novih osoba pozitivnih na korona virus, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Oporavila se 31 osoba te su trenutno u županiji 102 aktivna slučaja oboljenja od Covid infekcije. U samoizolaciji se nalazi 180 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 25 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, među kojima pet osoba na respiratoru.

U proteklih 24 sata nije bilo umrlih covid pozitivnih osoba, naveli su iz županijskog Stožera.

13:00 U Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u posljednja 24 sata na korona virus je testirano 197 uzoraka od kojih je 26 bilo pozitivno, izvijestio je u subotu osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Naviše novopozitivnih bilježi Osijek s prigradskim naseljima - njih 15. Dvije novopozitivne osobe su iz Valpova, a po jedna je s područja grada Belišća i općina Antunovac, Marijanci, Feričanci, Ernestinovo, Čepin, Bilje, Erdut i Viškovci.

Na bolničkom liječenju je 35 osoba. Njih 23 se liječi u Kliničkom bolničkom centru Osijek, od kojih je pet na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 12 pacijenata. Na području županije u samoizolaciji je 628 osoba, priopćio je Stožer.

Policijski službenici su provjeravali osobe pod mjerama samoizolacije i izolacije prema dojavi i u dva su slučaja utvrdili kršenje mjere u Čepinu i Našicama. Samoinicijativno su izvršili dodatnih 18 provjera i nije utvrđeno niti jedno kršenje. Obavili su i nadzor ugostiteljskih i drugih objekata na 126 lokacija i nisu utvrdili kršenje mjera.

12:40 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata sedam je novooboljelih osoba od Covid-19, pet osoba je izliječeno. Tri oboljele osobe su s područja Otočca te po jedna oboljela osoba s područja Gospića, Senja, Perušića i Plitvičkih Jezera. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 4573 osobe od čega je 46 aktivnih slučaja, 153 osobe su preminule te je ukupno izliječeno 4374 osoba.

Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 14 osoba. U posljednja 24h provedeno testiranje nad 150 osoba. Na području PU ličko-senjske aktivno je 97 mjera samoizolacije. Provjerom je utvrđeno jedno kršenje izrečenih mjera.

12:30 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je pet novih pozitivnih osoba na Covid-19, od kojih je četiri pozitivno na PCR testiranju, a jedna na brzom antigenom testu (po jedna osoba iz Borova, Andrijaševaca, Nuštra, Starih Mikanovaca i Vukovara). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 12.266, od kojih je 11.879 izliječenih, a ukupno je preminulo 249 osoba.

Trenutno je u županiji 30 osoba hospitalizirano zbog Covid-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirane su 194 osobe, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 67830.

U samoizolaciji na području županije je 328 osoba.

12:20 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze korona virusom, od čega su četiri utvrđena brzim antigenskim testom, a oporavilo se deset osoba, izvijestio je u subotu Županijski stožer civilne zaštite. Zaražene su dvije osobe iz Slivnog, po jedna iz Dubrovnika i Metkovića te dvije koje nemaju prebivalište u županiji. Od deset oporavljenih pet ih je iz Dubrovnika, po dvije iz Konavala i Opuzena te jedna iz Ploča.

U posljednja 24 sata obrađena su 392 uzorka, a od početka pandemije ukupno 74204. U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je devet osoba pozitivnih na korona virus. U samoizolaciji je 179 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, od čega jedno na granici, što je ukupno 751 od početka pandemije.

11:40 U Varaždinskoj županiji je tijekom posljednjih 24 sata evidentirano 28 novih slučajeva zaraze korona virusom, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 135, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 325.

Tijekom jučerašnjeg dana je testirano 257 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 19 posto, a udio u svim testiranim uzorcima iznosi 11 posto.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 99 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih su 44 smještene na lokaciji u Varaždinu, 48 u Klenovniku, a 7 u Novom Marofu.

U jedinicama intenzivnog liječenja je 11 osoba, od kojih je 10 na respiratoru.

Od početka pandemije na području Varaždinske županije evidentirano je 21.791 osoba pozitivna na Covid-19, a trenutno je 225 aktivnih slučajeva zaraze.

U Varaždinskoj županiji do sada je utrošeno preko 78.000 doza cjepiva od čega samo u svibnju više od 40.000 doza cjepiva. Najmanje jednu dozu cjepiva primilo je preko 67.000 građana što je 50% odraslog stanovništva Varaždinske županije, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

11:30 U Karlovačkoj županiji u protekla 24 sata je  šest novih slučajeva Covida-19, priopćio je u subotu županijski Stožer Civilne zaštite.

Po dvije novooboljele osobe su iz Karlovca i Draganića, a po jedna iz Duge Rese i Rakovice. a zajedno s njima sada je u samoizolaciji 128 osoba.

Na bolničkom liječenju još su 24 pacijenta, od kojih su na dva respiratoru.

U Karlovačkoj županiji od početka epidemije ukupno je od Covid infekcije oboljelo 14.193 osoba, a umrlo ih je 508, naveli su iz županijskog Stožera CZ.

11:15 U Zadarskoj županiji 18 je novozaraženih osoba, a jedna je preminula u subotu. Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 342 uzorka, a pod aktivnim nadzorom su 642 stanovnika.

11:00 Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 114 uzoraka, od kojih su tri pozitivna na korona virus.

10:50 U Virovitičko-podravskoj županiji šest je novozaraženih u subotu, a testiranih je bilo 35.

10:45 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u protekla 24 sata potvrđeno je devet novih slučajeva zaraze korona virusom, priopćili su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Četiri novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, po jedna novooboljela osoba s područja je gradova Čazma, Garešnica i Daruvar te općina Veliko Trojstvo i Rovišće.

U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 16 pacijenata zaraženih korona virusom od kojih je jedan na respiratoru, a na opservaciji su dva pacijenta.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 329 osoba.

10:30 U Primorsko-goranskoj županiji je u subotu 30 novooboljelih dok je 35 osoba ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva Covida-19 je 490. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 657 uzoraka briseva. Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova stoga danas, slično kao i jučer, iznosi 4.6 posto što govori u prilog značajnom smanjenju, odnosno niskoj transmisiji virusa u ukupnoj populaciji PGŽ-a.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od Covida-19 je danas manji za još 10 pacijenta u odnosu na jučer i iznosi 26 osoba. Na respiratoru se nalaze četiri osobe, jedna manje nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u nije bilo umrlih osoba od Covida-19.

10:25 Na području Šibensko-kninske županije u protekla 24 sata je 11 novooboljelih osoba od Covid infekcije, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Trenutno je u županiji 90 aktivnih slučajeva oboljenja od Covida-19. U šibenskoj bolnici liječe se 22 osobe, a u kninskoj bolnici šest osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je u županiji 519 osoba.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 122 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

10:20 Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata evidentirano je 38 novih slučajeva zaraze korona virusom, a ozdravile su 52 osobe, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite. 

Najviše novooboljelih je u Samoboru gdje je 11 novih slučajeva te u Svetoj Nedelji sa šest novih slučajeva.

U Zagrebačkoj županiji trenutno su aktivna ukupno 484 slučaja.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas, evidentirano je 30.038 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana korona virusom, izliječeno je 29.479 osoba, a 75 osoba je umrlo.

9:50 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 125 uzoraka, od čega je evidentirano 14 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 11,2 posto pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija prijavljen je 1 pozitivan slučaj SARS-CoV-2 virusa kod osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji, a 1 pozitivan nalaz utvrđen je na brzim Ag testovima.

U protekla 24 sata oporavilo se 20 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 171.

9:30 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio je kako su na području Koprivničko-križevačke županije nakon pristiglih nalaza potvrđena četiri nova slučaja bolesti Covid-19. Na području županije trenutno su aktivna 74 slučaja bolesti Covid-19, ozdravilo je 13 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 16 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe pozitivne na korona virus (1933. i 1948. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge bolesti.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze korona virusa. “Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana”, poručuju.

9:00 Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 356 uzoraka briseva na Covid-19. Potvrđene su dvije novozaražene osobe, radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe.

Izliječeno je pet osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 1050 osoba.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 30 osoba, a od toga se tri osobe nalaze u respiracijskom centru.

8:40 Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je 16 novooboljelih od zarazne bolesti Covid-19, izvijestio je u subotu Županijski stožer civilne zaštite.

 Među novozaraženima pet je osoba iz Novske, četiri su iz Siska, tri iz Kutine, te po jedna osoba iz Jasenovca, Gline, Hrvatske Kostajnice i Lekenika.

 Županijski stožer civilne zaštite poziva na poštivanje propisanih epidemioloških mjera i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, kako bi se širenje pandemije što brže zaustavilo. 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.