RUŽNA VEČER ZA MODRE

Dinamo doživio najteži poraz u Europi: Bayern zabio čak devet pogodaka

Autor

aks/h

 Na otvaranju novog formata nogometne Lige prvaka zagrebački Dinamo je na gostovanju u Munchenu izgubio od Bayerna sa čak 2:9 upisavši najteži europski poraz u povijesti kluba.

17.09.2024. u 22:55
Ispiši članak

Golove za njemački sastav zabili su Harry Kane (20-11m, 57, 73-11m, 78-11m), Raphael Guerreiro (33), Michael Olise (38, 61), Leroy Sane (85) i Leon Goretzka (90+2), dok su strijelci za Dinamo bili Bruno Petković (49) i Takuya Ogiwara (50). Podsjetimo, od ove sezone u Ligi prvaka sudjeluje 36, a ne kao do sada 32 kluba. Nema više skupina, već se igra ligaški sustav natjecanja. U prvoj fazi svaka momčad će imati osam utakmica protiv osam suparnika i skupljat će bodove za prolazak u sljedeću fazu.

U drugom kolu Dinamo će 2. listopada ugostiti Monaco, potom slijede dva gostovanja u Salzburgu (23. listopada) i Bratislavi protiv Slovana (5. studenog). U petom kolu "Modri" će ugostiti Borussiju Dortmund 27. studenog, a zatim 10. prosinca i Celtic. Potom putuju u London na noge Arsenala 22. siječnja, a natjecanje u ligi završavaju 29. siječnja domaćim susretom protiv Milana.

Osam najboljih momčadi iz lige idu direktno u osminu finala. Klubovi plasirani od 9. do 24. mjesta razigravat će u nokaut-sistemu na dvije utakmice za plasmane u osminu finala, dok klubovi od 25. do 36. mjesta ispadaju. Za Bayern je ovo 28. sudjelovanje u elitnom natjecanju "Starog kontinenta", samo Real i Barcelona imaju više, po 29 puta, dok su "Modri" deveti put u "Champions League".

FOTO: HINA/Damir Senčar

Pritisak nije popuštao 

Dinamov strateg Sergej Jakirović je u odnosu na utakmicu protiv Hajduka u sastav ubacio tri nova igrača. Od prve minute su zaigrali Ogiwara, Rog i Mišić, dok su ispali AdemiCordoba i Sučić koji ima virozu. "Modri" su zaigrali u formaciji 3-5-2 s Petkovićem i Pjacom u vrhu napada. S druge strane zbog ozljede koljena nije bilo hrvatskog reprezentativca Josipa Stanišića, a napad je predvodio Englez Harry Kane, dok su iza njega startali Olise, Musiala i Gnabry.

Očekivano, Bayern je od prve minute pritisnuo i već u trećoj minuti je opasno pucao Jamal Musiala, ali je Ivan Nevistić bio spreman. Pet minuta kasnije Musiala je bio precizniji, zatresao je Dinamovu mrežu, međutim bio je u zaleđu pa je pogodak poništen. U 16. minuti i Gnabry je zabio, ali još jednom je bilo zaleđe. Nažalost, u začetku akcije Pierre-Gabriel je oborio Pavlovića, što je španjolsku sudac Munuera nakon pregleda video snimke presudio kao prekršaj i kazneni udarac. Engleski napadač Harry Kane je bio siguran pogodivši za 1:0.

Pritisak Bavaraca nije popuštao i domaćin je u 33. minuti sjajnim pogotkom Guerreira stigao do 2:0. Gnabry je ubacio do Musiale koji je prsima prebacio do Portugalca koji je poslao nezaustavljiv projektil u mrežu Nevistića. U 38. minuti Bayern je postigao i treći pogodak. Musiala je izveo brzi korener dodavši do Kimmicha koji je ubacio pred gola, a Olise u svom debiju u Ligi prvaka glavom zabio za 3:0. Dinamo je u prvom poluvremenu tek u sudačkoj nadoknadi prvi put ozbiljnije zaprijetio, preko gola je pucao Pjaca. Hrvatski prvak je daleko bolje otvorio drugi dio postigavši u prvih pet minuta dva gola.

FOTO: HINA/Damir Senčar

Dinamo u dvije minute zabio dva gola i šokirao

U 49. minuti Pierre-Gabriel je ubacio s desne strane, Pjaca je spretno produžio do Petkovića koji je u padu svladao Svena Ulreicha koji je ušao u igru umjesto ozlijeđenog Neuera. Samo minutu kasnije Dinamo je zabio i drugi gol. Mišić je sjajno asistirao Ogiwari koji je svladao Ulreicha u situaciji jedan na jedan. U 53. minuti moglo je biti i 3-3, Pjaca je odlično pucao, ali je Ulreich refleksno spasio mrežu. Nažalost, Bayern je brzo uzvratio s dva gola vrativši kontrolu utakmice. Kimmich je u 57. minuti pucao sa 20-ak metara, Nevistić je obranio, ali je Kane pospremio odbijanac postigavši svoj drugi gol na utakmici. Četiri minute kasnije drugi gol je postigao i Olise.

U 72. minuti njemački sastav je dobio novi kazneni udarac nakon što je Mišić igrao rukom. Ponovo je pucao Kane i još jednom pogodio, svoj treći gol na utakmici. U 77. minuti Bayern je dobio i treći kazneni udarac. Theophile-Catherine je zakasnio na loptu nagazivši Daviesa. Kane nije pogriješio postigavši svoj četvrti gol na utakmici i 53. u 50 nastupa za Bayern. Teška večer za Dinamo nastavila se u 85. minuti kada je Leroy Sane pogodio za 8:2.Muller se izborio za loptu pored Theophilea i ostavio je za Sanea, a ovaj je sa 16 metara precizno pogodio dalji kut Nevistićevog gola. Nažalost, to nije bio kraj. U sudačkoj nadoknadi Goretzka je zabio za nevjerojatnih 9:2.

FOTO: HINA/Damir Senčar

Tekstualni prenos utakmice:

90+4. Španjolski sudac označio je kraj, ovo je najteži Dinamov poraz u Europi. 

90+2. Ponovno gol za Bayern. Grotezka zabija.

89' Petković izborio slobodan udarac za Dinamo. Ulreich siguran. Domaćini ponovno imaju napad.  

85'. Sane postiže osmi pogodak za Bayern u ovom susretu. Naciljao je kut i Nevistić nije uspio zaustaviti loptu.

80'. Bayern napravio posljednju izmjenu. Goretzka je ušao umjesto Guerreira.

79'. Ademi ulazi umjesto Baturine.

78'. Kane ponovno zabija s bijele točke, to je četvrti njegov pogodak na ovoj utakmici. Bayern vodi 7:2.

77'. Ponovo kazneni udarac za Bayern i ponovno Kane protiv Nevistića.

73'. Špikić i Hoxha su ušli umjesto Pierre-Gabriela i Ogiware.

72.' Kane protiv Nevistića. Precizan još jednom i zabija drugi gol s bijele točke, a treći na ovom susretu. 

70' Ristovski na podu, nakon čega je ušao u raspravu s Kaneom. Aktivirala se VAR soba. Traje provjera zbog igranja rukom. Španjolski sudac odlazi gledati VAR. U pitanju je ruka Mišića u skoku. Kazneni udarac za Bayern, procijenili su da je riječ o neprirodnom položaju ruke.

68'. Bayern napravio tri izmjene. Ulaze Sane, Muller i Dier. Izlaze Olise, Musiala i Kim.

68. Musiala za Kanea, ali Nevistić je sjajno obranio. Udarac iz kuta za Bayern.

62' Kulenović je ušao umjesto Pjace.

61'. Kane za Musialu kojeg je zaustavio Nevistić, no Olisea se našao na pravom mjestu i ponovno zatresao Dinamovu mrežu. Bayern vodi pet dva.

59' Harry Kane u dvije minute ponovno zabija, no Bayernu poništen treći gol, suđeno je zaleđe.

57'. Bayern ponovno zabija. Nevistić obranio Kimmichu, ali lopta se odbila do Kanea koji se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme.

50' GOOOOOOOL! Novi pogodak Dinama, 3:2 je! Strijelac je Takuya Ogiwara. Japanac je Bayernovom vrataru provukao loptu kroz noge i vratio Modre u igru.

49' GOOOOOOOL! Dinamo je smanjio na 3:1. Strijelac je Bruno Petković! Kakav poklon za 30. rođendan.

46.' Počelo je drugo poluvrijeme. Po jedna promjena na obje strane na startu drugog dijela. Kod Dinama je Stojković ušao umjesto Roga, dok je Bayern promijenio golmana. Ulreich je zamijenio Neuera.

45+4 Odličan pokušaj Pjace, nažalost odlazi preko gola. Španjolski sudac Munuera svira kraj prvog dijela.

+4 Prvo poluvrijeme produženo je četiri minute.

45' Nervoza u redovima Modrih. Ne uspijevaju povezati dva dodavanja. 
38'. Bayern vodi 3:0. Strijelac je Michael Olise. 

33' Sjajna reakcija Musiale za Guerreira koji je proparao mrežu. Bayern vodi dva nula. Pogodak je bio ponovno poništen zbog zaleđa, ali VAR je to brzo ispravio.

30' Gabriel ubacio, ali Noer siguran. Domaćini ponovno imaju napad.

26'. Slobodan udarac za Zagrepčane, no domaćini ponovno preuzimaju kontrolu nad loptom.

19'. Kane zabija za vodstvo Bayerna. 

16' Gnabry zabio gol, ali aktivirala se VAR soba. Pogodak poništen zbog zaleđa, no dosuđen penal zbog prekršaja nad Pavlovićem.

13', Bayern pritišće igrače Dinama, ali zasad se dobro brane.

10'. Boysi nadglasali navijače Bayerna. Allianz arenom ori: "Dinamo Zagreb".
9'. Musiala zabio gol, ali zastavica je podignuta i gol je poništen.

7'. Bayernovi igrači vrlo su žestoko ušli u utakmicu. Pavlović srušio Roga, slobodni udarac za Dinamo.

4'. Noer i Petković se sudarili. Noer je izašao gotovo na centar da pokupi loptu ispred Petkovića, koji je bio u duelu s Upamecanom. Sudac je dosudio prekršaj Dinamovog kapetana na Bayernovom.

1'. Utakmica je počela.

Sastav Dinama

Dinamo: Nevistić - Ristovski, Theophile-Catherine, Mmaee -Pierre-Gabriel, Rog, Mišić, Ogiwara - Pjaca, Baturina - Petković

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli GNK Dinamo (@gnkdinamo)

Sastav Bayerna

Bayern: Neuer - Guerreiro, Upamecano, Kim, Davies - Kimmich, Pavlović - Gnabry, Musiala, Olise - Kane

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli FC Bayern (@fcbayern)

 

'Sjajna utakmica za nas, s velikim protivnikom'

Jakirovićevu momčad čeka težak zadatak i trebaju se predstaviti u što boljem svjetlu, nakon poraza od Hajduka na Maksimiru. Prema Transfermarktu Bayernova momčad vrijedi vrtoglavih 566 milijuna eura, dok Dinamova vrijedi 13 puta manje, odnosno 43 milijuna eura. 

"Sjajna utakmica za nas, s velikim protivnikom. Momčad je strašna, dobro posložena. Ne znaš u analizi odakle da kreneš, toliko imaju kvaliteta. Ali naša ambicija tu ne prestaje", započeo je trener Dinama Sergej Jakirović uoči prve utakmice Lige prvaka.

"Ne zadovoljavamo se samim ulaskom u Ligu prvaka. Želim da igramo hrabro, da im otežamo koliko možemo. Bit ćemo podređeni i zanima me koliko možemo parirati i da u tranziciji pokušamo ugroziti Bayern", rekao je Jakirović.

FOTO: HINA/Daniel Kasap (Ilustracija)

Nakon godinu dana zabrane Boysi se vraćaju na gostujuće tribine u Europi

Bayern od ljeta ima novog trenera Vincenta Kompanya koji zasad radi dobra posao jer je njemački velikan iz Munchena trenutno prvi na ljestvici u Bundesligi.

Modre očekuje i snažna podrška s tribina, budući da se nakon godinu dana zabrane Boysi vraćaju na gostujuće tribine u Europi. Prodano je oko 3000 karata gostujućih karata. 

Dinamovci pokazali koliko im znači vjera: Jakirović inicijativu pokrenuo već u Rijeci

Podsjetimo, nogometaši zagrebačkog Dinama u novom formatu Lige prvaka ove jeseni igrat će protiv Bayerna iz Muenchena, Borussije iz Dortmunda, Arsenala, Milana, Celtica, Salzburga, Monaca i Slovana iz Bratislave.

Tablice omogućuje Sofascore

Komentari

VAŽNO Ako ne vidite komentare ne znači da smo ih zabranili ili ukinuli. Zahvaljujući pravilima Europske unije o privatnosti podataka treba napraviti sljedeće: 1. Logirati se na Facebook u ovom browseru i omogućiti korištenje kolačića (cookies). Logirati se možete ovdje: https://www.facebook.com/ 2. Uključiti third party cookies u svom browseru. Ako koristite Chrome to možete učiniti na chrome://settings/cookies. Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.