o aktualnim besmislicama

Deset logičnih pitanja za tzv. borce protiv stranih korporacija

Autor

Direktno.hr

O Ini, Petroviću i nastavku rušenja Karamarka kroz Nacional, otkako je Karamarko najavio unošenje pojma antitotalitarizma u Ustav RH, pa su se udbaši uskomešali.
12.05.2016. u 13:43
Ispiši članak

1. Gospodine Petrov, ( Most, tvorba nastala singergijom financija kapitala koji je i iza dovođenja Cerara u Sloveniji na vlast ) ( Roglić ), njihovih političkih patrona u RH ( oba predsjednika zemlje su imala Roglića za financijera ) i dijela Crkve ( Marin Barišić, koji se izgleda susreo s vrhom Vlade dan prije Prcelina filofašističkog ispada ), zašto radite za premijera Oreškovića, kad je gospodin Orešković bio djelatnik strane kompanije koja je kupila Plivu? Nije li time nepovratno, za razliku od Ine koja je dijelom i hrvatska kompanija, farmaceutska industrija u RH zauvijek izručena stranom kapitalu i nije li tako narušen strateški interes Hrvatske? Ili su to budalaštine - ili je to jednostavno business?

2. Zašto nekako ne zabranite kupovinu firmi gospodinu Todoriću jer time izravno antagonizira Hrvatsku i susjede: ta, kupovinom Merkatora sigurno je, u skladu s vašim mandarinskim kriterijima poslovanja, ugrozio strateški interes Slovenije, što nam se može vratiti u pregovorima oko Piranskog zaljeva, ako nigdje drugdje, a o destabilizaciji odnosa sa Srbima da i ne govorim: eno Šešelj se već pakira samo zato jer je Ivica Todorić kupio "Dijamant". I uopće valja zabraniti po ovom modelu kupovinu stranih tvrtki od strane naših, jer, shvaćate, stvaramo si time neprijatelje: u tim zemljama ugrožavamo nacionalne interese! Ili? Ili već primjećujete kakve besmislice govorite kad o Ini i MOL-u razmišljate u kategorijama nacionalnih interesa?

3. Inu nije nikada prodavao, ne prodaje niti će prodavati Josip Petrović: zašto ne procesuirate one koji su to učinili, pa budući da je Ivica Račan mrtav, ostaje još i Jadranka Kosor. Ili vi mislite da se ta prodaja za vrijeme njenoga mandata nije odvijala?

4. Recite, gospodine Petrov, kao glasnogovornik interesne strukture kojoj je jedina svrha očuvanje statusa quo u Hrvatskoj, osjećate li se blesavo kad govoreći o reformama morate u ime tog istog interesa osporavati mogućnost građanima Hrvatske da budu savjetnici stranih kompanija, ili da na poziv međunarodnog suda govore istinu? Jer, zahvaljujući histeriji koju je inicirao i rasplamsao Most, očito da se na sudu ne govori istina ili ono što se zna, nego se govori - neka nacionalna istina. Je li to reforma pravosuđa kako je zamišljaju vaši mentori? Mogla bi biti, oni su 45 godina sudili u skladu s načelom: Priznajem samo sud svoje Partije.

5. Gospodine Petrov, što mislite, vi, na pri pogled pametan: ako je čovjek savjetnik, je li zato lobist? Da vam olakšam odgovor nekim primjerom: pitam prijatelja što da naručim u nekom restoranu u kojemu on često jede; hoće li stoga jer mi preporučuje jegulju na ražnju kazati da ta osoba lobira za restoran? Ili vi i gospodin Vrdoljak želite kazati da ste vi nepristrani u cijeloj ovoj harangi, da u zaumnoj interpretaciji savjetničkog posla kao lobističkog nema svoj interes? Pa vaš je financijer u kampanji u izravnoj vezi s osobom koja je imala svog čovjeka na mjestu direktora Ine. Kako to mislite - vi niste u sukobu interesa, kad proganjate Petrovića?

6. Kakve veze dakle ima činjenica da je Josip Petrović savjetnik MOL-a s nacionalnim interesima Hrvatske? Što bi on o spoznajama o Ivi Sanaderu trebao svjedočiti u Londonu? Nadalje, zar bi on trebao dati otkaz u MOL-u zato jer je Hrvat? ( usput, vama, kojemu je Crkva tako važna, Petroviću su ovi kojima služite ubili brata svećenika. )

7. Konzekventno, kakve veze ima poslovna relacija tvrtke Ane Karamarko i tvrtke Josipa Petrovića s nacionalnim interesima RH, njihovim ugrožavanjem i sl.: ako je Ina strateška kompanija, zašto ne podnesete prijave protiv aktera državne vlasti u vrijeme prodaje Ine: kako protiv premijera, tako protiv predsjednika koji su tu prodaju, nemojmo se praviti blesavi, mogli jednim istupom zaustaviti - ili se i vi dalje pravite blesavi pa kao biva ne znate stvari, kao što ih nije znao u vrijeme Račana, Sanadera i Kosorice tadašnji predsjednik? U tom smislu, kakve veze ima istraživanje tržišta koje se radi ne samo za Most, nego i za ine naftne kompanije u RH, s tvrtkom Josipa Petrovića? I dalje: kakve veze ima Josip Petrović s procesom donošenja odluka o sudbini Ine? I ad absurdum: Kakve veze ima MOL sam s time? O čemu pričate, gospodine Petrov? Ministar Kovač neuspješno antešambrira u State Departmentu a vi pričate lokalne seoske tračeve o energetskoj strategiji u ovom dijelu svijeta. Hej, Petrov, nije ovo Metković pa da je trač povlašteni medij komunikacije! Što može odlučiti i Tihomir Orešković ako Amerika ne odobri, da se konačno razgovaramo ozbiljno: parkirat će vam se limo američke ambasadorice pred Banskim dvorima zucne li netko u pravcu Rusije, a vi naklapate iz sitnih interesa udbaškokosovske kabale u sjeni o Jozi Petroviću! Što, MOL će kupini Inu za 2500 eura mjesečno? Kakve su to gluposti?

8. Gospodine Petrov: vidimo, tijekom pregovora o vlasti odmah ste, dobro poučeni, tražili i uvjetovali koalicijsku suradnju ( koju vi prtljajući tako ne zovete ) mjestima ministra policije i pravosuđa. Zanimljivo. Baš onim mjestima s kojih se nadzire tko će biti procesuiran, ali što je važnije, tko neće, pa štošta za mandata ode u zastaru. Stvar je još zanimljivija ako se vidi da ste bili odmah zainteresirani za resor koji vam je, po nekoj nastranoj logici kraja iz kojeg dolazite, prirodno pripadao: poljoprivreda je također vaša. Gospodine Petrov, nebrojeni su svjedočili da je to leglo kriminala; recite, što druga dva vaša ministra rade da taj kriminal sankcioniraju, kad se već ministar poljoprivrede ne snalazi na svome mjestu. Ili to nije sukob interesa: biti iz mandarinskog Metkovića, i odmah polagati pravo na ministarstvo poljoprivrede? Budući da ni na koji način, od indiferentnost spram aktera prodaje Ine MOL-u pa do odustajanja od intervencije čak i u resorima gdje imate izravan utjecaj, ne nastojite oko restitucije načela zakonitosti i vladavine prava, gospodine Petrov, savršeno je očito da cijeli ovaj proces politički posredujete. Stoga je u nj uvlačite i kategoriju prava, vi činite nešto strahotno: vi biste u Hrvatskoj pokretali politički montirane procese. U tome su vam saveznici mediji nastali na novcu istog onog establishmenta koji je prouzročio tragični finale Ive Pukanića. Igrate se s temeljima sigurnosti ove zemlje: ne priznajete međunarodne sudove, tražite da se na njima iznose stavovi u skladu s nacionalnim interesima a ne istina, i suradnike optužujete u suludo montiranim procesima koji su plod ali izravne udbaške kampanje, gospodine Petrov: ponavljam ovo udbaške stalno iznova da se zna tko ste konačno, jer ste umočeni u tu udbašku kloaku do nosa, ma koliko vas ispiru svetom vodicom vatikanskih rodijaka i zagovorom Opus Deia.

9. Tomislav Karamarko ni u kakvom sukobu interesa nije samim time jer njegova supruga, Ana Karamarko, ima dio poslovanja u jedno periodu vezanog uz tvrtku Josipa Petrovića: niti je Petrović prodavao Inu, niti je na poziciji da o tome odlučuje, niti lobira, nego savjetuje MOL o prilikama u RH na osnovu istraživanja tvrtke koja to radi i za ine naftne kompanije, i to je sve. Ostalo - ostalo je kampanja one ekipe iz devedesetih koja je jedina ostala netaknuta a pljačka od privatizacije do dana današnjega, pa kad je vidjela da Karamarko maše zastavom antitotalitarizma i da će se konzekventno mnogi od njih naći izvan ikakvih političkih procesa zemlje, a to znači i bez moći da u biznisu ( jer ovdje je politika najveći biznis ) išta znače, u strahu od najgorega, da se poneko ne nađe i onkraj brave, krenula je kampanja na Tomislava Karamarka. Kad se nije moglo išta sa Sobolijem, onda se prešlo na Josipa Petrovića, pa kad ni tu ništa nije pronađeno, e onda je Ina u opasnosti zbog 2500 eura koliko mjesečno košta praćenje dinamike dijela tržišta zanimljivog Petrovićevoj firmi. U isto vrijeme iz paštete iskaču popovi koji su zaglavinjali u SFRJ po komunističkim kazamatima, pa sad nekim čudom pjevaju pronacističke pjesme za uši onih koji nikada obnovu Hrvatske nisu preboljeli, i već treće desetljeće krezubi doušnici, poluimbecilni balkanski agenti i ubojice ovdje mirno šeću gradovima, a lustracija je jedini bauk lijeve klajbirgerske društvene elite.

10. Da: Ana Karamarko je središnja opasnost države! Jer kući suprugu govori upute koje joj prenosi Petrović. Zašto to Jozo ne bi mogao kazati Tomi izravno, ostat će tajnom većom od gradnje piramida.

Kakva imbecilna farsa!

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.